Για όσους θέλουν να φάνε πιο βιώσιμα και προσεκτικά, η γνωριμία τους με της Pyscis, μιας γκουρμέ  εταιρείας κονσερβοποίησης ψαριών από τη Βιέννη, θα είναι σίγουρα ένα ευχάριστο γεγονός.

Δημιουργήθηκε από τον Marwan Saba, τον ιδιοκτήτη του «Hans Reh», ενός τοπικού παντοπωλείου που ειδικεύεται στις κονσέρβες ψαριών και την κόρη του, Song-I Saba.

Η Pyscis, λοιπόν, πουλά εποχικά πελαγικά ψάρια που προέρχονται υπεύθυνα από τα ισπανικά νερά και συσκευάζονται σε περιορισμένες ποσότητες. Οι προσφορές του περιλαμβάνουν μπλε μύδια, τόνο και δύο τύπους σαρδέλας- οι σαρδέλες ξαπλώνουν μέσα σε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας που έχει επιλεγεί ειδικά για να ταιριάξει καλά με τα ψάρια.

View this post on Instagram

A post shared by PYSCIS (@pyscis.conserves)

«Κανένα από τα υποείδη που χρησιμοποιούμε δεν υπεραλιεύθηκε», εξηγεί ο Song-I για τις προσπάθειες αειφορίας της μάρκας. «Αυτά τα ψάρια, όπως και με τον τόνο, είναι λιγότερο γνωστά στη βιομηχανία, αλλά είναι πραγματικά πιο υγιεινά: Επειδή είναι νεότερα, δεν συσσωρεύουν τόσες τοξίνες.»

Κάθε κονσέβρα από κασσίτερο έρχεται τυλιγμένη σε λευκό χαρτί στολισμένο με το σχέδιο του ψαριού/ θαλασσινού που έχει μέσα. Το χαρτί συγκρατείται πάνω στην κονσέρβα χάρη σε μια ταινία από φυσικό καουτσούκ.

View this post on Instagram

A post shared by PYSCIS (@pyscis.conserves)

Οι μέθοδοι συντήρησης των τροφίμων εκτός ψυγείου παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες από το 1809, όταν ο Ναπολέων απένειμε στον Nicolas Appert – γνωστό ως Πατέρα της Κονσερβοποίησης – 12.000 φράγκα για τη νίκη ενός διαγωνισμού για να βρει την καλύτερη μέθοδο αποθήκευσης σιτηρών για τα στρατεύματά του.

Πάντως, οι λεπτές πινελιές της κονσερβοποίησης by Pyscis  ανεβάζει τον πήχη.

View this post on Instagram

A post shared by PYSCIS (@pyscis.conserves)