Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση κάνει πίσω για το take away – Κανονικά η λειτουργία του και τα Σαββατοκύριακα

Η κυβέρνηση κάνει πίσω για το take away – Κανονικά η λειτουργία του και τα Σαββατοκύριακα

Μετά το αλαλούμ με το take away, τελικά η κυβέρνηση πήρε πίσω το μέτρο.

Μετά την σύγχυση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, εν τέλει φαίνεται πως η κυβέρνηση κάνει πίσω και ανακαλεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με δήλωσή του ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».

Σε ανάρτηση λίγη ώρα μετά στον προσωπικό του λογαριασμό μάλιστα τονίζει πως η απόφαση αυτή ήταν λάθος.

Το χρονικό των…. ανατροπών με το take away

Το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο για το take away δεν ανακοινώθηκε χτες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, καθώς το μόνο που τονίστηκε ήταν πως το take away δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης. Επομένως χτες δεν υπήρξε καν αναφορά στην απαγόρευση αυτού του μέτρου.

Οι πολίτες έμαθαν πως δεν θα μπορούν να αγοράσουν τίποτα απ’ έξω, παρά να κάνουν μόνο delivery, σήμερα.

Ειδικότερα η απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος όχι μόνο ανακοίνωσε αλλά και είπε για πρώτη φορά πως η απαγόρευση του take away θα αρχίσει από σήμερα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ λοιπόν το πρωί του Σαββάτου ανέφερε πως ήδη σταμάτησε το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση τονίζοντας πως η απαγόρευση δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εν τέλει όμως ούτε κι αυτό θα ισχύσει καθώς μετά την αναστάτωση, ήρθε η… διόρθωση κι έτσι δεν θα εφαρμοστεί τελικά το κλείσιμο το take away ούτε αύριο, ούτε τα Σαββατοκύριακα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024