Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Design of the Year 2020 οι ροζ τραμπάλες στον «φράχτη» ΗΠΑ-Μεξικού

Design of the Year 2020 οι ροζ τραμπάλες στον «φράχτη» ΗΠΑ-Μεξικού

Η εγκατάσταση Teeter Totter Wall του αρχιτεκτονικού γραφείου Rael San Fratello ανακηρύχθηκε Design of the Year 2020 στην απονομή των Beazley Designs of the Year που διοργανώνει κάθε χρόνο το Design Museum του Λονδίνου

Η εγκατάσταση Teeter Totter Wall του αρχιτεκτονικού γραφείου Rael San Fratello ανακηρύχθηκε Design of the Year 2020 στην απονομή των Beazley Designs of the Year που διοργανώνει κάθε χρόνο το Design Museum του Λονδίνου.

Για την εγκατάσταση -τραμπάλες σε έντονο ροζ χρώμα που διαπερνούν το φράχτη στα αμερικανομεξικανικά σύνορα-, η κριτική επιτροπή είπε ότι δεν είναι μόνον συμβολικά σημαντική αλλά επίσης αναδεικνύει την πιθανότητα των πραγμάτων.

«Νομίζω ότι με τα πρόσφατα συμβάντα στη χώρα μας έχει γίνει όλο και περισσότερο σαφές ότι δεν χρειάζεται να ανεγείρουμε τείχη, ότι χρειάζεται να χτίζουμε γέφυρες» σχολίασε ο αρχιτέκτονας, καθηγητής αρχιτεκτονικής στο University of California, Berkeley και πρωτεργάτης της καμπάνιας κατά του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό Ronald Rael, ο οποίος μαζί με την αρχιτέκτονα και αναπληρώτρια καθηγήτρια ντιζάιν στο San José State University Virginia San Fratello είναι επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου.

View this post on Instagram

A post shared by RAEL (@rrael)

View this post on Instagram

A post shared by eyesmagazine (@eyesmag)

«Τα τείχη δεν εμποδίζουν κόσμο να εισέρχεται στο καπιτώλιό μας, τα τείχη δεν εμποδίζουν την κίνηση των ιών, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να είμαστε μεταξύ μας συνδεδεμένοι χωρίς να κάνουμε κακό ο ένας στον άλλον».

Οι τρεις ροζ τραμπάλες σύμφωνα με το ΑΠΕ εγκαταστάθηκαν στο τείχος, την ανέγερση του οποίου προωθούσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο σημείο μεταξύ El Paso του Τέξας καιCiudad Juárez του Μεξικού επί 40 λεπτά.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν έδειχναν παιδιά από τις δύο πλευρές του μεταλλικού «φράχτη» να κάνουν τραμπάλα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024