Ψητό χοιρινό : Tips για να κάνετε την πιο τέλεια συνταγή εορταστικού δείπνου
Αυτά τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται να έχετε το δίλημμα γαλοπούλα ή ψητό χοιρινό
Αν θέλετε να φάτε το πιο γευστικό ψητό χοιρινό, τότε διαβάστε τη συνέχεια…
Συστατικά
1 χοιρινό μπούτι με το δέρμα (περίπου 3 κιλά)
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. της σούπας δυόσμους
2 κλωνάρια σέλερι
2 φύλλα δάφνης
2 πορτοκάλια, σε φέτες
1 πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια θυμάρια
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
φρέσκες πατατούλες (για συνοδευτικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, βάζεις το μπούτι σε μία κατσαρόλα και σκεπάζεις με το νερό. Προσθέτεις το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, το πράσο και τις φλούδες από τα πορτοκάλια σου.
Περιχύνεις τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτεις λίγο αλάτι, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις το χοιρινό σου να σιγοβράσει για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Μεταφέρεις προσεκτικά το χοιρινό σου σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρείς το περιττό λίπος.
Από εκεί το μεταφέρεις ξανά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Το χαράζεις διαγώνια, προσθέτεις από πάνω τα υπόλοιπα συστατικά, δίπλα τις πατάτες και το βάζεις για ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτεις δενδρολίβανο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά, ρίχνοντας πρώτα από πάνω το ζωμό της κατσαρόλας, σύμφωνα με τις συμβουλές του tlife.gr.
- Ο γάμος της χρονιάς – Ο ιδρυτής του Pretty Little Thing παντρεύτηκε το μοντέλο Nada Adelle
- Πάσχα: Ποιοι κλάδοι παρουσίασαν άνοδο πωλήσεων
- Αγία Παρασκευή: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο σημείο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη
- Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία
- Καιρός σήμερα: Βροχές με υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα
- Μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά ο Κουτσούμπας πάει Γερμανία ζητώντας ψήφο στο ΚΚΕ