Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λύθηκε το μυστήριο με τις κεραίες τηλεόρασης στις... φωλιές καστόρων

Λύθηκε το μυστήριο με τις κεραίες τηλεόρασης στις… φωλιές καστόρων

Πρόσφατα, η δημόσια τηλεόραση CBC ανακάλυψε μια δορυφορική κεραία εγκατεστημένη στη φωλιά-φράγμα των καστόρων στην περιφέρεια του Θάντερ Μπέι, στο Οντάριο. Λίγο αργότερα βρέθηκαν και άλλες παρόμοιες κεραίες σε άλλες επαρχίες του Καναδά.

Κεραίες τηλεόρασης εμφανίστηκαν μυστηριωδώς στα καλυβάκια των καστόρων του Καναδά: το μεγαλύτερο τρωκτικό της Βόρειας Αμερικής δεν εθίστηκε στη μικρή οθόνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως υπέθεταν, χαριτολογώντας, πολλοί. Στην πραγματικότητα, βρέθηκε στο επίκεντρο μιας… φάρσας.

Πρόσφατα, η δημόσια τηλεόραση CBC ανακάλυψε μια δορυφορική κεραία εγκατεστημένη στη φωλιά-φράγμα των καστόρων στην περιφέρεια του Θάντερ Μπέι, στο Οντάριο. Λίγο αργότερα βρέθηκαν και άλλες παρόμοιες κεραίες σε άλλες επαρχίες του Καναδά.

Το CBC αποφάσισε να ερευνήσει στα σοβαρά την υπόθεση. Αρχικά, επικοινώνησε με τον Bell Canada, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Η απάντηση που έλαβε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έδειχνε ότι οι συνομιλητές του μάλλον δεν αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα του θέματος.

«Δεν καταφέραμε να βρούμε αυτή τη φωλιά του κάστορα στη βάση δεδομένων των πελατών μας», έγραφε ο Bell Canada σε αυτό το μήνυμα.

«Άσ’ το στον κάστορα»

Το κανάλι αναζήτησε κατόπιν μια εξήγηση αναρτώντας ερωτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Κι εκεί όμως, οι χρήστες το έριξαν στους αστεϊσμούς: «Στοιχηματίζω ότι παρακολουθούν το Leave it to Beaver» (σ.σ. «Άσ’ το στον κάστορα», μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960), έγραψε ένας από αυτούς.

Και, επιτέλους, μια εξήγηση: ο Γκραντ Κάρλσον, ένας κάτοικος του Οντάριο, παραδέχτηκε ότι διέσχισε με καγιάκ μια λίμνη για να τοποθετήσει την κεραία στο σπίτι των καστόρων.

Ο Κάρλσον είπε ότι ήθελε να χαρίσει ένα χαμόγελο στους συμπατριώτες του επειδή και ο ίδιος αισθανόταν κακοδιάθετος λόγω της πανδημίας και τις συνέπειες που είχε στη δουλειά του, αφού οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις.

Η ιδέα του Κάρλσον φαίνεται ότι λειτούργησε.

Ένας άλλος κάτοικος, ο Μπράιαν Έντουαρντς, που περνάει από το φράγμα των καστόρων καθημερινά για να πάει στη δουλειά τους χαρακτήρισε «υπέροχη» αυτήν την πρωτοβουλία. «Περιμένω να δω τον κάστορα να ρυθμίζει την κεραία το πρωί», αστειεύτηκε.

Η Γκλίνις Χουντ, που είναι ειδική στους κάστορες και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στο Έντμοντον, εξήγησε ότι οι κάστορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο κορμούς δέντρων αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό βρουν για να κατασκευάσουν το «καλύβι» τους. Ακόμη και μια κεραία.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσαν να την εγκαταστήσουν σωστά για να έχουν καλή λήψη του Πύργου του Ντάουντον», παραδέχτηκε ωστόσο η Χουντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024