Μια μικρή περιπέτεια πέρασε ο Λίον Χότον όταν επέστρεψε από τις χειμερινές του διακοπές στη Τζαμάικα, όπου πήγε να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Και αυτό γιατί θέλησε να μεταφέρει στο Μέριλαντ, τεχνητό μέλι –όπως είχε κάνει αρκετές φορές παλαιότερα.

Συγκεκριμένα, την ώρα που βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος άρχισε να μυρίζει το σακίδιό του. Στον έλεγχο που ακολούθησε, οι τελωνιακοί υπάλληλοι βρήκαν τρία μεγάλα μπουκάλια με σαφή επισήμανση ότι περιείχαν μέλι.

Ωστόσο, τέθηκε υπό κράτηση καθώς οι Αρχές υποψιάστηκαν ότι πρόκειται για υγρή μεθαμφεταμίνη και τα ύποπτα υγρά στάλθηκαν σε εργαστήριο για να αποδειχθεί επισήμως τι περιείχαν.

Τα αποτελέσματα ενός εργαστηρίου στο Μέριλαντ βγήκαν έπειτα από δύο εβδομάδες. Κι ήταν αρνητικά. Ο Λέον Χάουγκτον πίστεψε ότι η περιπέτειά του θα τελείωνε. Έκανε λάθος.

Καταρχάς, το εργαστήριο που χρησιμοποιήθηκε για τα πρώτα τεστ δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένο για να αναλύσει τα υγρά. Χρειάστηκε, επομένως, να σταλούν τα μπουκάλια σε ένα δεύτερο εργαστήριο, στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Από την άλλη, η σύλληψη του Τζαμαϊκανού, που διέθετε πράσινη κάρτα, η οποία του επιτρέπει να διανέμει νόμιμα στις ΗΠΑ, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια διαδικασία από τις μεταναστευτικές αρχές, με τις οποίες ο δικηγόρος του δυσκολεύτηκε πολύ να επικοινωνήσει.

Ο λόγος; Η αμερικανική διοίκηση δοκιμαζόταν εκείνη την περίοδο από το «shutdown», την παράλυση των δημόσιων υπηρεσιών, που είχε προκαλέσει το μπρα ντε φερ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Τελικά, οι αναλύσεις που έγιναν στη Τζόρτζια επιβεβαίωσαν πως ο Λέον Χάουγκτον μετέφερε πράγματι μέλι. Αφέθηκε ελεύθερος στις 21 Μαρτίου, 82 ημέρες μετά την επιστροφή του από τις διακοπές.

Έπειτα από σχεδόν 3 μήνες φυλάκισης, μακριά από τη σύντροφο και τα παιδιά του, έχασε και τις δύο δουλειές του, ως καθαριστής και οικοδόμος.

«Μου κατέστρεψαν τη ζωή» είπε ο ίδιος στη Washington Post.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο