Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Νέα διαδήλωση μετά τις συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών το Σάββατο στη Μόσχα

Ρωσία: Νέα διαδήλωση μετά τις συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών το Σάββατο στη Μόσχα

Η ανεξάρτητη οργάνωση OVD-Info δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία προσήγαγε χθες 1.001 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει τον αριθμό των προσαχθέντων στους 800

Η αντιπολίτευση στην Ρωσία ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης σε εθνικό επίπεδο για το επόμενο Σαββατοκύριακο, παρά την βίαιη προσαγωγή από την αστυνομία περισσότερων από 1.000 διαδηλωτών κατά την χθεσινή διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Μόσχας, με βασικό αίτημα την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Η χθεσινή διαμαρτυρία που οργανώθηκε από τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ως μία ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της, από τις τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Μόσχα τον επόμενο μήνα, διαλύθηκε συστηματικά και μερικές φορές, με την χρήση βίας, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανεξάρτητη οργάνωση OVD-Info δήλωσε σήμερα ότι η αστυνομία προσήγαγε χθες 1.001 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα είχε εκτιμήσει τον αριθμό των προσαχθέντων στους 800.

Αρκετοί, αλλά όχι όλοι από τους προσαχθέντες, απελευθερώθηκαν αργότερα από τις αστυνομικές αρχές, αλλά 19 από αυτούς, κρατήθηκαν στην διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την OVD-Info.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

inSports

Δεν πάει στο Προολυμπιακό ο Παπαπέτρου – «Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική» (pic)

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μείνει εκτός του Προολυμπιακού τουρνουά με την Εθνική, εξήγησε με ανάρτησή του ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024