Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι λούζερ του Σικάγο πήραν πρωτάθλημα μετά από έναν αιώνα

Οι λούζερ του Σικάγο πήραν πρωτάθλημα μετά από έναν αιώνα

Οι Σικάγο Καμπς, ομάδα μπέιζμπολ με βάση το Ρίνγκλεϊβιλ του Σικάγο, είχαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα World Series από το 1908 -και γενικά να πάρουν τίτλο από τα χρόνια μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι οπαδοί τους έμεναν όμως πιστοί, ακολουθούσαν και ήλπιζαν στην ομάδα που είχε το παρατσούκλι «οι αξιαγάπητοι λούζερ» και τελικά, το βράδυ της Τετάρτης, η αφοσίωσή τους ανταμείφθηκε...

Οι Σικάγο Καμπς, ομάδα μπέιζμπολ με βάση το Ρίνγκλεϊβιλ του Σικάγο, είχαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα World Series από το 1908 -και γενικά να πάρουν τίτλο από τα χρόνια μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για κάποιους, έφταιγε η «κατάρα της κατσίκας». Οι οπαδοί τους έμεναν όμως πιστοί, ακολουθούσαν και ήλπιζαν στην ομάδα που είχε το παρατσούκλι «οι αξιαγάπητοι λούζερ» και τελικά, το βράδυ της Τετάρτης, η αφοσίωσή τους ανταμείφθηκε…

Έπειτα από έναν εξοντωτικό αγώνα το βράδυ της Τετάρτης (πρωί Πέμπτης ώρα Αθήνας), οι Σικάγο Καμπς κέρδισαν με 8-7 τους Κλίβελαντ Ίντιανς. Σήκωσαν έτσι το κύπελλο του World Series για πρώτη φορά μετά από 108 χρόνια.

Οι πανηγυρισμοί ξέσπασαν ταυτόχρονα στο γήπεδο του αγώνα και στην γειτονιά Ρίνγκλεϊβιλ. Οι οπαδοί που παρακολουθούσαν σε μπαρ, ντυμένοι οι περισσότεροι με την εμφάνιση των «αγαπημένων τους χαμένων», ξεχύθηκαν στους δρόμους με μπίρες ή ακόμη και σαμπάνιες στο χέρι.

Τους ουρανούς πάνω από το Ρίνγκελεϊβιλ φώτισαν πυροτεχνήματα. Την ίδια στιγμή, εικόνες από τα αποδυτήρια έδειχναν τους παίκτες να ανοίγουν σαμπάνιες και να έχουν χάσει, όπως και οι οπαδοί τους, το μυαλό τους.

Ψάχνοντας εξήγηση για το σερί αποτυχιών τους, οι Σικάγο Καμπς είχαν (όπως συνηθίζεται) καταφύγει μεταξύ σοβαρού και αστείου στη δεισιδαιμονία και ανέπτυξαν την πεποίθηση πως για τις ήττες τους έφταιγε η «κατάρα της κατσίκας».

Το 1945, οι κάτοικοι του Ρίνγκλεϊβιλ είχαν απηυδήσει με ένα μαγαζί, το Billie Goat Tavern, επειδή ο ιδιοκτήτης του, ο Μπίλι Σιάνις, είχε κατσίκες και η μυρωδιά τους ήταν ανυπόφορη. Οι περίοικοι προσπάθησαν έτσι να τον διώξουν.

Όταν τα κατάφεραν, ο Σιάνις έκλεισε το μαγαζί και έφυγε από το Ρίνγκλεϊβιλ αλλά, σύμφωνα με τον θρύλο, έριξε στην κοινότητα την κατάρα να μην πάρουν ποτέ ξανά τίτλο οι Σικάγο Καμπς.

Πράγμα που γινόταν κάθε χρόνο -μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οπότε φαίνεται πως το… πνεύμα του Σιάνις, οι κατσίκες του και το Ρίνγκεϊβιλ βρήκαν λύτρωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024