Σύμφωνα με την νεότερη έκθεση της Akamai για την διάδοση του Διαδικτύου ανά τον κόσμο έως το τρίτο τρίμηνο του 2013, εξαιρετικά μικρό είναι το ποσοστό των συνδρομητών υπηρεσιών πρόσβασης που απολαμβάνουν ταχύτητες πάνω από τα 10Mbps. Από την άλλη… ανάλογο παράπονο έχουν και οι περισσότεροι Αμερικανοί (το 34% έχει σύνδεση πάνω από τα 10Mbps), αν και τα ποσοστά μας απέχουν πάρα πολύ.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν 3.181.604 μοναδικές διευθύνσεις IP, η μέση ταχύτητα πρόσβασης περιορίζεται στα 4.6Mbps (με το peak να φτάνει στα 21,3Mbps). Οι ταχύτητες πάνω από τα 10Mbps αφορούν μόλις το 2,9% και λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες συνδέονται με ταχύτητα πάνω από τα 4Mbps (45%).

Διεθνώς, την πρωτιά κατέχει η Νότια Κορέα με 7 στους 10 να έχουν πάνω από 10Mbps, με την Ιαπωνία να ακολουθεί αλλά σε απόσταση (περίπου 5 στους 10).

Διαβάστε περισσότερα:

  • Παρατηρητήριο τιμών για σταθερή/κινητή και Ίντερνετ υπόσχεται η ΕΕΤΤ Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι χρήστες υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αλλά και πρόσβασης στο Ίντερνετ θα έχουν στην διάθεσή τους το Σύστημα Παρακολούθησης Τιμών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών για την αξιολόγηση όλων των πακέτων των παρόχων. Παράλληλα, μπαίνουν σε ισχύ τα αυξημένα δικαιώματα των χρηστών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Ίντερνετ.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr