Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο 4,8% διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Στο 4,8% διευρύνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Στο 4,8% τοποθετείται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ (33,4%) και ΝΔ (28,6%), σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνει το προβάδισμά του και στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές. «Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες.

43

Στο 4,8% τοποθετείται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διευρύνει το προβάδισμά του και στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,4% έναντι 28,6% της ΝΔ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 3,3%.

Βάσει και αυτής της μέτρησης, κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει αυτοδυναμία, ενώ εμφανίζονται έξι κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ διευρύνθηκε στο 4,4% από 3,1% που ήταν στη μέτρηση του Φεβρουαρίου. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,4%, η ΝΔ 28%και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 6,9% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι 4,4%.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι 33% από 24% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 60% και ακολουθεί η ΝΔ με 27%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται τουΓ.Παπανδρέου. Ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει 39,7% και ο κ. Παπανδρέου 36,1%, ενώ ένα ποσοστό 22,9% ψήφισε «κανένας».

Στην ερώτηση εάν θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 63,8% απαντά «όχι» και «μάλλον όχι» και το 34,8% «ναι» και «μάλλον ναι».

Υπέρ της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της κρίσης, τάσσεται το 58%, ενώ το 38,9% ότι «διαφωνεί» και «μάλλον διαφωνεί».

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά την κρίση το 34% απάντησε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το 32,2% κυβέρνηση ΝΔ.

«Ορισμένοι κάνουν σαν να πρόκειται αυτή την Κυριακή να εκλεγούν καινούργια κυβέρνηση και καινούργιο κοινοβούλιο. Έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς για τη δημοσκόπηση, και κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ πείθει τους Έλληνες πολίτες ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει, είπε ότι «πείθει πως είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024