Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αρη με λάτιν ρυθμό

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Αρη με λάτιν ρυθμό

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε ο Ολυμπιακός για 21η φορά στην ιστορία του, νικώντας τον Αρη με 3-0 στον τελικό που έγινε στο «Παμπελοποννησιακό». Τζόρτζεβιτς με δύο γκολ και Ριβάλντο ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων». MVP ανεδείχθη ο «Ρίμπο».

66

Κυπελλούχος Ελλάδας στέφθηκε ο Ολυμπιακός για 21η φορά στην ιστορία του, νικώντας τον Αρη με 3-0 στον τελικό που έγινε στο «Παμπελοποννησιακό».

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς άνοιξε το σκορ στο 56 ευστοχώντας στο πέναλτι, που κέρδισε ο Ζιοβάνι από τον Κολτσίδα.

Ο Ριβάλντο με… μαγικό ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 2-0 στο 70, και στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο Τζόρτζεβιτς διαμόρφωσε, με κοντινό σουτ, το τελικό 3-0, αρπάζοντας πάντως την μπάλα από το πόδι του «Ρίμπο».

Ο Βραζιλιάνος σταρ ανακηρύχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Στο α ημίχρονο το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την υπεροχή, ωστόσο με μεγάλη δυσκολία έφτανε μέσα στην περιοχή του Αρη και με ακόμη μεγαλύτερη δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ.

Ο Γιώργος Χατζάρας είχε στήσει με αμυντικούς προσανατολισμούς, οι ποδοσφαιριστές του πρέσαραν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με αποτέλεσμα τα «ατού» του Ολυμπιακού να έχουν μπλοκαριστεί και να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Ουσιαστικά μόνο μια καλή στιγμή είχαν οι «ερυρθόλευκοι» σε όλο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, όταν στο 10 ο Γεωργάτος ξέφυγε μπροστά και γύρισε την μπάλα στον Ριβάλντο, αλλά αυτός δεν πρόλαβε, για να μπλοκάρει ο Πουρλιοτόπουλος και στο 13 μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταραλίδη, με πολλή δύναμη, που πάλι εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Αρη.

Από τη δική τους μεριά οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν μόνο στο 33, όταν ο Κουεμάχα έδωσε στον Καλλιμάνη, αλλά αυτός από καλή θέση αστόχησε στο πλασέ του.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα του β ημιχρόνου (49) ο Αρης έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπενίσκος μπήκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Νικοπολίδης, που είχε βγει έγκαιρα, απέκρουσε σωτήρια.

Κάπου εκεί ο Μπάγεβιτς αποφάσισε να ρίξει ταυτόχρονα Ζιοβάνι και Καστίγιο στο παιχνίδι κι αυτό άλλαξε όλη την εικόνα του Ολυμπιακού.

Στο 56 ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή, ο Κολτσίδας τον ανέτρεψε, ο διαιτητής Κασναφέρης έδωσε το πέναλτι, που το εκτέλεσε εύστοχα ο Τζόρτζεβιτς κι έκανε το 1-0.

Στο 64 και μετά από το «ένα-δύο» που έπαιξε με τον Ριβάλντο, ο Καστίγιο βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ.

Και στο 70 ήρθε η στιγμή του Ριβάλντο, να βάλει την υπογραφή του στον τελικό. Με ένα εκπληκτικό και φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση «κρέμασε» τον Πουρλιοτόπουλο κι έκανε το 2-0, που πλέον έφερε τον Ολυμπιακό αγκαλιά με το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή χρονιά.

Στο 86 ο Ριβάλντο και στο 87 ο Καστίγιο βρέθηκαν μόνοι τους, αλλά έχασαν την ευκαιρία και στο 90 ο Τζόρτζεβιτς, με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα λεπτό πριν λήξει ο τελικός, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χαιρέτησε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο και έφυγε για τα αποδυτήρια.

Επέστρεψε όμως για να παραλάβει το μετάλλιό του για να αποθεωθεί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (51 Καστίγιο), Ανατολάκης, Κωστούλας, Καφές (51 Ζιοβάνι), Ταραλίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Οκκάς (84 Στολτίδης), Γεωργάτος

Αρης: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας, Νάιντος, Καλλιμάνης (87 Μαρκομιχάλης), Πασσαλής, Μουράφσκι (68 Σανχούρχο), Νεμπεγλέρας (66 Αμπελάς), Κουεμάχα, Μπενίσκος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024