Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι παιδικές τηλεοπτικές προτάσεις του διημέρου

Οι παιδικές τηλεοπτικές προτάσεις του διημέρου

...

Επιλογή: Μαντώ Σιώμου

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και οι ανέμελες στιγμές διασκέδασης για τα παιδιά συνεχίζονται! Οι μικροί τηλεθεατές θα ταξιδέψουν στον πολύχρωμο κόσμο της φαντασίας και των κινουμένων σχεδίων μέσα από το πλούσιο παιδικό πρόγραμμα της τηλεόρασης του εορταστικού Σαββατοκύριακου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1

09:30 Κυνηγοί δράκων (Dragon Hunters), EΡT 2 – Επεισόδια 33ο & 34ο

Σ’ ένα σύμπαν φτιαγμένο από αιωρούμενους κατοικήσιμους μετεωρίτες, δύο κυνηγοί δράκων ασκούν το εμπόριό τους με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Ο παράξενος αυτός κόσμος κατοικείται από αδίστακτους απατεώνες, κατσούφηδες αγρότες και αναλφάβητους, μικροπρεπείς άρχοντες. Ανάμεσά τους δύο απίθανοι τύποι, η συνεργασία των οποίων περνάει διακυμάνσεις, «κυνηγούν δράκους», αλλά, κυρίως, μας κάνουν να γελάμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιούμε.

Η παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων (2D Animation), που σημείωσε παγκόσμια επιτυχία και προβλήθηκε σε εβδομήντα χώρες, για τις περιπέτειες των Λίαν -Τσου και Γκουίζντο, και των φίλων τους: τον Ζάζα και τον νεαρό δράκο Έκτορα, θα ολοκληρωθεί σε 52 ημίωρα επεισόδια.

Tα επεισόδια 35ο & 36ο θα προβληθούν την ίδια ώρα την Κυριακή 1/1.



19:45 Μαγικά Χριστούγεννα
(Santa’s Magic Crystal / Den magiska kristallen), ΕΡΤ2

Κωμική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων, συμπαραγωγής Φιλανδίας-Βελγίου 2011.
Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Ο μαγικός κρύσταλλος που τον βοηθάει να φέρνει σε πέρας την αποστολή του, πέφτει στα χέρια του σατανικού αδελφού του. Οι γιορτές καταστρέφονται και τα παιδιά κινδυνεύουν.
Ο Γιοτάν, ένα μικρό αγόρι, βρίσκει το θάρρος να αναλάβει δράση για να σώσει τα Χριστούγεννα!

20:00 Μαγαδασκάρη 2 (Madagascar: Escape 2 Africa), ΑΝΤ1

Αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων των Έρικ Νταρνέλ και Τομ ΜακΓκραθ, παραγωγής 2008.
Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η ιπποποταμίνα Γκλόρια μαζί με τον εξωφρενικό βασιλιά Τζουλιάν και τον Μορίς επανέρχονται στη μεγάλη οθόνη για άλλη μια ξεκαρδιστική ταινία, για μικρούς και μεγάλους. Και βέβαια… από την παρέα τους δε θα μπορούσαν να λείπουν οι απίστευτοι πιγκουίνοι. Που τους είχαμε αφήσει λίγα χρόνια πριν; Μα που αλλού; Στη Μαδαγασκάρη, απ’ όπου προσπαθούν τώρα να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο είναι έτοιμο προς απογείωση και έπειτα από λίγα μίλια πτήσης, προσγειώνεται στην… Αφρική. Εκεί, καθένας από τους πρωταγωνιστές μας βρίσκει όλο και κάτι δικό του, αλλά και πάλι… μπορεί η Αφρική να συγκριθεί με το σπιτικό τους στη Νέα Υόρκη

22:15 Ψάχνοντας την χώρα του ποτέ
(Finding Neverland), ΣΚΑΪ

Αμερικανική βιογραφική δραματική ταινία, παραγωγής 2004. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μαρκ Φόρστερ και το σενάριο έγραψε ο Ντέιβιντ Μαγκί και είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο «The Man Who Was Peter Pan» του Άλαν Νι.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι και στην πλατωνική του σχέση με τη Σίλβια Λιουέλιν Ντέιβις και τη στενή φιλία του με τους γιους της, οι οποίοι τον ενέπνευσαν να γράψει το κλασικό του έργο Πίτερ Παν (Peter Pan). Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζούλι Κρίστι και Ντάστιν Χόφμαν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1

08:30 Κούμπα: Μία ζέβρα και μισή (Khumba), ΣΚΑΪ

Νοτιοαφρικάνικη ταινία του 2014, με γερές δόσεις χιούμορ και έντονης δράσης του Αντονι Σίλβερστον.
Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες αποκτήσαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.




11:30 Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι
, EΡΤ2

Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τα αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει. ΄Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κλασική πλέον «Φρουτοπία», ο ποιητής παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς, επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση με μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία όπως όλα τα έργα του απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό βιβλία του, γίνεται τρισδιάστατη ταινία κινούμενων σχεδίων (3d Animation).

13:30 Ο ήρωας του βυθού
(Shark Bait), Star

Mια δροσερή ταινία κινουμένων σχεδίων του Χάουαρντ Μπέικερ, αμερικανικής παραγωγής 2006.
Ο Πάι, ένα μικρό ψάρι, μόλις γνώρισε τον έρωτα της ζωής του. Πρόκειται για την Κορντίλια, ένα ψάρι… σούπερ μοντέλο. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως η Κορντίλια βρίσκεται στο «στόχαστρο» του Τρόι, ενός τρομακτικού καρχαρία, φόβου και τρόμου της περιοχής. Όταν, τελικά, ο Τρόι απαγάγει την Κορντίλια, ο Πάι καταστρώνει ένα σχέδιο διάσωσής της ενώ γνωρίζει πως δεν θ’ αργήσει να έρθει η στιγμή όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τον πανίσχυρο αντίζηλό του…

20:00 Kung fu Panda 2, ΑΝΤ1

Ο Πο, το φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, αρκετά αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο πάντα που από το πουθενά έγινε δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου κατακτώντας τον τίτλο του «Δράκου Πολεμιστή» επανέρχεται μαζί με τους μοναδικούς «Υπέροχους Πέντε» για άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια (2011) με πολλές εντυπωσιακές σκηνές δράσης και μπόλικο χιούμορ, αλλά και συγκίνηση.…

Αυτήν τη φορά ο χνουδωτός, στρουμπουλός Πο κι οι Υπέροχοι Πέντε έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο, τον Αρχοντα Σεν, που μοιάζει ανίκητος αφού φαίνεται να έχει ανακαλύψει ένα μυστικό όπλο που είναι ικανό να αφανίσει την τέχνη του Κουνγκ Φου. Πώς θα καταφέρει ο Πο να τον νικήσει; Η απάντηση βρίσκεται κάπου μακριά… στο παρελθόν του Πο και στο μυστικό που αυτό κρύβει… Επικίνδυνη αποστολή που απαιτεί πολεμικές τέχνες σε extra large διάσταση!



Συνδρομητικά Κανάλια
ΣΑΒΒΑΤΟ 31/1


09:00 Εγώ, ο Απαισιότατος 2
(Despicable Me 2), COSMOTECinema1HD

Ο «Απαισιότατος» και τα πολυάριθμα μικροσκοπικά, κίτρινα πλασματάκια Μίνιον επανέρχονται δριμύτεροι και ξεκαρδιστικότεροι στην αμερικανική κωμωδία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2013, και συνέχεια της πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2010, σε σκηνοθεσία ξανά των Πιερ Κοφέν και Κρις Ρενό.

Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

15:20 Αλαντίν (Aladdin), Disney Channel

Η κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1992 από την Walt Disney, βασίζεται στο γνωστό αραβικό παραμύθι το «Λυχνάρι του Αλαντίν» της συλλογής «Χίλιες και μια νύχτες» και είναι σε σκηνοθεσία των Ρον Κλέμεντς και Τζον Μάσκερ.

Στα βάθη της Ανατολής, ο Αλαντίν μαζί με τη πονηρή μαϊμού του, τον Αμπού, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν τρίβοντας ένα παλιό λυχνάρι, απελευθερώνει ένα τζίνι, το οποίο μπορεί να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές. Αλλά ο Τζαφάρ και ο δολοπλόκος παπαγάλος του, ο Ιάγος, θέλουν να κλέψουν το λυχνάρι και τις δυνάμεις που αυτό κρύβει. Ο Αλαντίν τώρα για να μπορέσει να τους νικήσει και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Γιασμίν, πρέπει να αποδείξει ότι είναι πρίγκιπας εκεί που μετράει περισσότερο στην καρδιά!

21:00 Οι Υπερέξι (Big Hero 6), COSMOTECinema1HD

Μια κωμική περιπέτεια γεμάτη δράση με ήρωα τον Χίρο Χαμάντα, ένα παιδί-θαύμα που ασχολείται με τη ρομποτική. Η μεγάλη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ του Χίρο και του Μπέιμαξ, ενός πληθωρικού ρομπότ, είναι ο πυρήνας της ταινίας των Ντον Χολ και Κρις Γουίλιαμς του 2014.

Ο Χίρο Χαμάντα είναι ένα παιδί θαύμα της ρομποτικής που ζει στη φανταστική μητρόπολη του Σαν Φρανσόκιο, κάτι μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Τόκυο. Η ζωή του επιφυλάσσει περίεργα παιχνίδια και σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη και μυστηριώδη απειλή. Ο Χίρο δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρατεύσει τις δεξιότητες του και να μετατρέψει μια αλλόκοτη παρέα από συντρόφους σε ατρόμητη ομάδα hi-tech σούπερ ηρώων. Με σύμμαχο τον καλύτερο του φίλο, ένα τουρλωτό ρομπότ που ακούει στο όνομα Μπέιμαξ, την εθισμένη στην αδρεναλίνη Γκο-Γκο Τομάγκο, τη μάγισσα της χημείας Ξινομελένια, το τέρας της καθαριότητας Γουασάμπι και τον παθιασμένο Φρεντ, ο Χίρο θα κάνει ό,τι μπορεί για να λύσει το μυστήριο.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι Υπερέξι» θα προβληθεί ξανά την Κυριακή 1/1 στις 10:20 στο COSMOTECinema1HD.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/1

10:20 Ο Άλβιν και η παρέα του: Σκίουροι στο δρόμο (Alvin and the Chipmunks: The road chip), NovaCinema2

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία θεότρελη περιπέτειά τους (2016), οι αγαπημένοι μας σκίουροι επανέρχονται, αυτή τη φορά με ένα ξεκαρδιστικό road trip και, φυσικά, απολαυστικές μουσικές στιγμές.

Εξαιτίας μιας σειράς παρεξηγήσεων, τα σκιουράκια Άλβιν, Σάιμον και Θίοντορ είναι πεπεισμένοι πως ο αγαπημένος τους άνθρωπος και φίλος, Ντέιβ, σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην νέα του κοπέλα και να τους παρατήσει. Έχουν μόλις τρεις μέρες μπροστά τους για να τον βρουν και να σταματήσουν την πρόταση γάμου, ώστε να κρατήσουν κοντά τους τον Ντέιβ και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την προσθήκη ενός νέου απαίσιου θετού αδελφού στην παρέα τους!

17:25 Ποκαχόντας (Pocahontas), Disney Channel

Δημοφιλής αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε το 1995, σε σκηνοθεσία Μάικ Γκάμπριελ και Έρικ Γκόλντμπεργκ, για την ιθαγενή Αμερικανή γυναίκα Ποκαχόντας.

Ο ατρόμητος αξιωματικός Τζον Σμιθ οδηγεί τους Άγγλους, σε έναν νέο τόπο για τη δημιουργία αποικιών, με κυβερνήτη τον αδίστακτο και άπληστο Ράτκλιφ, που έχει παρεά ένα παραχαϊδεμένο σκύλο, τον Πέρσι. Εκεί, ο αρχηγός των Ινδιάνων έχει υποσχεθεί την κόρη του, την Ποκαχόντας, στον πιο ατρόμητο πολεμιστή της φυλής τους, η μοίρα όμως της επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό. Τι θα γίνει όταν η Ποκαχόντας παρέα με τον Μίκο, ένα σκανταλιάρικο ρακούν, και τον Φλιτ, ένα νευρωτικό κολίμπρι συναντήσει τον Τζον Σμιθ;

11:55 Άννι
(Annie), NovaCinema2

Διαχρονικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, που έχει μαγέψει το κοινό εδώ και δεκαετίες, μεταφέρεται για δεύτερη φορά στο κινηματογράφο, από τον Γουίλ Γκλουκ, σε μια πιο σύγχρονη και εντυπωσιακή υπερπαραγωγή με ένα λαμπερό καστ.


Νέα Υόρκη, 2014. Η Άννι (Κουβενζανέ Γουάιλις) είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Μις Χάνιγκαν (Κάμερον Ντιάζ), στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Άννι συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Γουίλ Στακς (Τζέιμι Φοξ), ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Σταδιακά, ο Στακς νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Άννι θα του αποδείξει το αντίθετο. Παίζουν ακόμη οι ηθοποιοί Ρόουζ Μπερν, Μπόμπι Καναβάλε και Αντεγουόλε Ακινοούι Αγκμπάτζε.

Δείτε το πρόγραμμα της τηλεόρασης εδώ.

entertainment.in.gr

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024