Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Σαμόλης: Οι «50 αποχρώσεις» του καλλιτέχνη με τα ρομαντικά όνειρα

Δημήτρης Σαμόλης: Οι «50 αποχρώσεις» του καλλιτέχνη με τα ρομαντικά όνειρα

Ελισάβετ Σταμοπούλου Ρομαντική φύση, πιστεύει στα παραμύθια, και είναι ο καλλιτέχνης εκείνος που πολλοί συνδέουν με τη γοητεία του απρόσμενου. Ο Δημήτρης Σαμόλης έχοντας στις αποσκευές του την επιτυχία του παρθενικού του άλμπουμ «POPETRY», και μετά τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 30 Ιουνίου, έρχεται με το εξαμελές του συγκρότημα να μοιραστεί […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Ρομαντική φύση, πιστεύει στα παραμύθια, και είναι ο καλλιτέχνης εκείνος που πολλοί συνδέουν με τη γοητεία του απρόσμενου. Ο Δημήτρης Σαμόλης έχοντας στις αποσκευές του την επιτυχία του παρθενικού του άλμπουμ «POPETRY», και μετά τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 30 Ιουνίου, έρχεται με το εξαμελές του συγκρότημα να μοιραστεί με το κοινό νέες εμπειρίες, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Gazarte.

Πριν ζωντανέψει τις συζητήσεις γύρω από το όνομά του ως ένα ακόμη ταλαντούχο «παιδί» της αγγλόφωνης σκηνής της Αθήνας, συστήθηκε στον καλλιτεχνικό κόσμο ως ηθοποιός.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δεν άργησε να κερδίσει ρόλους και αναγνωρισιμότητα. Στο βιογραφικό του βρίσκονται και οι σπουδές πάνω στη νομική επιστήμη, η άσκηση όμως του επαγγέλματος αυτού δεν στάθηκε ποτέ ως πιθανό σενάριο. Από μικρή ηλικία είχε κατασταλάξει στη σκέψη που έκλινε προς την τέχνη.

Αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται, καθώς η ανανέωση είναι κομμάτι του δικού του ονείρου, της δουλειάς του. Από νωρίς του χαμογέλασε η τύχη όταν στην Έκτη Δημοτικού βρέθηκε στην οντισιόν για τη «Μελωδία της ευτυχίας», τον πήραν και συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Ρούλα Πατεράκη.

Ο Δημήτρη Σαμόλης είχε ζητήσει από τη μητέρα του να τον πάει στην οντισιόν και το έκανε. Ο πατέρας του όμως είχε εκφράσει τις ενστάσεις του για την ενασχόληση του γιου του με την τέχνη. Με τους προβληματισμούς να σιγοκαίνε μέσα του, έκανε μια συμφωνία με τον Δ. Σαμόλη. Εάν συγκέντρωνε καλούς βαθμούς, μόνο τότε θα άνοιγε η «πόρτα» της τέχνης. Κατάφερε να ανταποκριθεί στους όρους της συμφωνίας και η «πόρτα» για τη μουσική και το θέατρο άνοιξε.

Το στοιχείο εκείνο που τον έχει κερδίσει τόσο στην υποκριτική όσο και στο τραγούδι είναι η σχέση και των δύο με την ερμηνεία. Στη μουσική όμως τον σαγηνεύει η δυνατότητα που έχει να δημιουργήσει κάτι από το τίποτα, όπως είχε άλλωστε δηλώσει σε συνέντευξή του στο in.gr, αλλά και η αμεσότητα που αναπτύσσει με το κοινό.

Στη μουσική, οι επιρροές του δεν περιορίζονται σε ένα μόνο είδος. Τόσο τα ελαφρολαϊκά και ο Χατζηδάκις όσο και η ροκ και οι Scorpions συνέβαλαν στη διαμόρφωση της μουσικής του ταυτότητας.


Μπορεί ένας πλούτος εμπειριών και σκέψεων να έχει συσσωρευτεί στο μυαλό του, ωστόσο δεν ασκεί την ιδιότητα του τραγουδοποιού πάνω από πέντε χρόνια. Δεν πίστευε ότι μπορούσε με επιτυχία να γράφει τραγούδια, όταν όμως ξεκίνησε να το κάνει έλαβε ενθάρρυνση και θετικά σχόλια.

Γράφει στίχους στα αγγλικά γιατί, όπως και άλλοι μουσικοί, φοβάται μήπως όταν μεταφέρει στα ελληνικά όσα θέλει να πει ακουστούν «γελοία».

Η τέχνη είναι για τον Δημήτρη Σαμόλη το νερό που τον ξεδιψά, και καθώς ανήκει στους λίγους, πλέον, ρομαντικούς αυτής της γενιάς, είχε δηλώσει στο in.gr:

«Θέλω να ζήσω το παραμύθι με όλα του τα κλισέ. Να αγαπήσει ο κόσμος τη μουσική μου, να κάνω πλατινένιους δίσκους, να δίνει ο κόσμος τα χρήματά του για να πάρει το cd μου και να έρθει να με δει από κοντά στο live και να νιώθει πως άξιζε τον κόπο γιατί θα τους επιστρέφω όσο πιο γενναιόδωρα μπορώ ό,τι καλύτερο έχω μέσα μου. Θέλω να ακούν τα τραγούδια μου και να ζεσταίνεται η ψυχή τους».


Μιλώντας, δε, για το όνειρό του, είχε αναφέρει: «Ονειρεύομαι να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω καμία προσδοκία. Να νιώθω πλήρης και ευτυχισμένος στο παρόν μου όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς την ανάγκη να έρθει κάτι έξωθεν να με ολοκληρώσει. Και μετά, απαλλαγμένος από κάθε φιλοδοξία, να βγω και να κατακτήσω τον κόσμο αγνά, αβίαστα, χωρίς απωθημένα, με χαμόγελο».

Πληροφορίες
Δημήτρης Σαμόλης, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 6€

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024