Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δυο συναυλίες της Πάτι Σμιθ στην Αθήνα

Οι δυο συναυλίες της Πάτι Σμιθ στην Αθήνα

Η Σμιθ θα ανέβει στη σκηνή του Piraeus Academy για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της ολόκληρο τον πρώτο της δίσκο, Horses, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

H Πάτι Σμιθ, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για δυο ιδιαίτερες συναυλίες στο Piraeus Academy.

Η Σμιθ θα ανέβει στη σκηνή του Piraeus Academy το Σάββατο 25 Ιουνίου, για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της ολόκληρο τον πρώτο της δίσκο, Horses, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Παράλληλα, μια ημέρα μετά, την Κυριακή 26 Ιουνίου, προστίθεται και δεύτερη συναυλία στον ίδιο χώρο (μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό), όπου η Σμιθ θα δώσει ένα ακουστικό σόου με πολλά από τα αγαπημένα της τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο live θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

Το φθινόπωρο του 1975 η Πάτι Σμιθ μαζί με το συγκρότημα της μπήκαν στα Electric Lady Studios για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το Horses. «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος», δήλωσε η Πάτι Σμιθ όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο άλμπουμ της. Oι Λένι Κέι και Τζέι Ντι Ντόχερτι, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ θα την συνοδέψουν σε ένα περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ευρώπη, στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό της χώρας μας.

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία», αυτό είχε δηλώσει η Σμιθ όσο ο κόσμος αγκάλιαζε την μουσική της και τα Gloria και Free Money γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.

Η δισκογραφία της φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησαν σπουδαίοι δίσκοι στην καριέρα της (Radio Ethiopia, Easter), αποδεικνύοντας πως ένα αστέρι της ροκ είχε γεννηθεί.

Αντισυμβατική, δυναμική, ποιήτρια και μουσικός, γεμάτη ενέργεια της άφηνε άναυδους κοινό και κριτικούς στις συναυλίες της, κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται μα πάνω από όλα γεννά τέχνη. «Ένας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του», είχε δηλώσει, ενώ οι μουσικόφιλοι και όχι μόνο βρήκαν στους ήχους του People Have The Power έναν μοναδικό και αξεπέραστο ύμνο αντίστασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας κάνουν να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Ιnfo
Τιμές εισιτηρίων για το Σάββατο 25/06
Τα εισιτήρια γενικής εισόδου στην δεύτερη φάση της προπώλησης κοστίζουν 30€
Τα εισιτήρια γενικής εισόδου στην τελευταία φάση της προπώλησης κοστίζουν 32€
Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 39€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη κοστίζουν 60€ (έχουν εξαντληθεί)

Τιμές εισιτηρίων για την Κυριακή 26/06
Τα πρώτα εισιτήρια καθημένων στην πλατεία και στον εξώστη κοστίζουν 34€
Μετά την εξάντληση τους
Τα εισιτήρια καθημένων στην πλατεία και στον εξώστη κοστίζουν 39€
Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον εξώστη κοστίζουν 60€ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024