Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η «Μεγάλη Γιορτή» της Μαρίζας Ρίζου στο in.gr

Η «Μεγάλη Γιορτή» της Μαρίζας Ρίζου στο in.gr

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Με μια Μεγάλη Γιορτή και με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα σεζόν για τη Μαρίζα Ρίζου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν σβήσει τα κεράκια της τούρτας των τριακοστών γενεθλίων της, παρέα με φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους από τον μουσικό και ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο, η Μαρίζα παρουσίασε στο Concierge Athens το νέο της άλμπουμ, Μεγάλη Γιορτή, που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records. Εκεί βρέθηκε και το in.gr και μίλησε με την ερμηνεύτρια για τη νέα της δουλειά, στην οποία συμμετέχει συνθετικά ή στιχουργικά σε όλα τα τραγούδια, εκτός από το κομμάτι Ζητάτε Να σας Πω, το κλασικό αριστούργημα του Αττίκ.

Η Μεγάλη Γιορτή που κυκλοφορεί από τις 17 Οκτωβρίου, περιέχει εννέα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται τα ήδη γνωστά singles, Είναι Μικρή η Ζωή και Πες Μου.

Με αφορμή το νέο της δίσκο, η ερμηνεύτρια -μεταξύ άλλων- μάς μίλησε και για τον καλλιτεχνικό της «έρωτα» με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, ο οποίος παρών και στο νέο της δίσκο, τη βοήθησε να προσεγγίσει το διαχρονικό τραγούδι του Αττίκ: «Ήταν πολύ σημαντική στιγμή για εμένα η γνωριμία μου με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, γιατί στην ουσία βρεθήκαμε όταν άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν με ενδιαφέρει να κάνω απλά ένα live χωρίς να είναι παραπάνω φροντισμένο από ό,τι οραματίζομαι.
Για παράδειγμα όλα αυτά που έκανε η Τάνια Τσανακλίδου που πήγαινα και την έβλεπα συνειδητοποίησα ότι με έχουν επηρεάσει ή ο Φοίβος Δεληβοριάς που τον αγαπώ πάρα πολύ. Έτσι το να πάρουμε απλά τα όργανα και να παίζουμε τα κομμάτια εμένα δεν μου φτάνει. Θα ήθελα να φτιαχτεί σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο όλο αυτό, να σκηνοθετηθεί και να έχει μια πιο θεατρική άποψη.
Τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη τον θαυμάζω πάρα πολύ ως σκηνοθέτη, ηθοποιό και άνθρωπο γενικότερα. Νιώθω πολύ ευτυχισμένη και με τιμά πάρα πολύ αυτή η συνεργασία και το ότι είδε κάτι σε εμένα και θεώρησε ότι αυτό το πράγμα είχε ενδιαφέρον με θεατρική ματιά. Έχουμε μια συνεργασία δυο χρόνων και ελπίζω να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα
».

Δείτε περισσότερα στο βίντεο παραπάνω.

Από τις 19 Νοεμβρίου και για τέσσερα Σάββατα (19 & 26 Νοεμβρίου και 3 & 10 Δεκεμβρίου), η Μαρίζα Ρίζου θα βρίσκεται στο PassPort Κεραμεικός – Upstairs όπου θα παρουσιάσει live τη Μεγάλη Γιορτή, καθώς και παλαιότερα κομμάτια, αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar) – 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots.

TRACKLIST
1. Μέσα στη θάλασσα
2. Μεγάλη Γιορτή
3. Εγώ δεν πιστεύω
«Εγώ Δεν πιστεύω ότι, αν δεν φτιάξουμε έναν καινούριο κόσμο σαν νέα γενιά, καινούριο τρόπο σκέψης και καινούριο τρόπο ζωής, θα πάμε καλά. Οπότε νιώθω ότι όλοι μας ως γενιά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια δεδομένα, και τον τρόπο σκέψης των παλαιότερων και να κάνουμε τα πράγματα όπως αρέσουν σε εμάς και όπως θέλουμε να τα βρουν τα δικά μας παιδιά».

Μαρίζα Ρίζου

4. Παιδιά του ουρανού
5. Είναι μικρή η ζωή
«Είναι η μικρή η ζωή αλλά ωραία! Για αυτό πρέπει να έχουμε ωραίες παρέες, ωραία τραγούδια, χαμόγελα, χορό, ομορφιές και όχι μιζέρια».

Μαρίζα Ρίζου

6. Πάμε μια βόλτα
7. Πες μου
8. Όχι δε θα μπορέσω
9. Ζητάτε να σας πω

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024