Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Να αφήσουμε στην άκρη τις αστείες αντιπαραθέσεις

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

«Έχω μια αυστηρή επιλογή στους ερμηνευτές των έργων μου. Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης είναι ένας σύγχρονος τραγουδιστής με ευρύτατη παιδεία και για μένα αυτήν τη στιγμή εκφραστικά αποτελεί μια σύνοψη των φωνών της Κρήτης», αναφέρει σε συνέντευξή του στο in.gr ο Γιάννης Μαρκόπουλος για τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, τον ερμηνευτή του πρόσφατου δίσκου του με τίτλο Κρητικός Ορίζοντας.

Ο νεαρός μουσικός και ερμηνευτής, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης μιλά στο in.gr και μας περιγράφει τα συναίσθηματα που βίωσε από τη συνεργασία του με το συνθέτη.

O Γιάννης Μαρκόπουλος βρήκε στη φωνή και το πρόσωπό σας το νέο του ερμηνευτή για το δίσκο Κρητικός Ορίζοντας. Μεγάλη τιμή, ομολογουμένως. Μιλήστε μας για τη γνωριμία σας με το δημιουργό, με τον οποίο έχετε βρεθεί μαζί και επί σκηνής, καθώς και για τη δισκογραφική σας συνάντηση.
«Όντως μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη! Ο κ. Μαρκόπουλος έχει εκφράσει αρκετές γενιές εξελίσσοντας και δίνοντας πολύ σημαντικές μουσικές προτάσεις. Θα έλεγα πως είναι ό,τι πιο φρέσκο μάς έρχεται από το παρελθόν καθώς συνεχίζει με αμείωτη ένταση να γράφει νέα πράγματα σε μια νέα εποχή. Η γνωριμία μας έγινε όταν ο κ. Μαρκόπουλος, ακούγοντας πράγματα που είχα κάνει έως τότε, με κάλεσε στην Αθήνα για να μου προτείνει την ερμηνεία στο νέο του έργο, μέσω του κουμπάρου του και δικού μου φίλου Μιχάλη Αεράκη που μας έφερε σε επικοινωνία».

Πώς ήταν η συνεργασία σας μαζί του και τι -ενδεχομένως- διδαχτήκατε από αυτή;
«Μια συνεργασία με μια τέτοια μεγάλη προσωπικότητα σε γεμίζει ευθύνη, όμως στο πέρασμα του χρόνου καταφέραμε να γνωριστούμε και να αναπτύξουμε προσωπική και φιλική σχέση μιλώντας ώρες για πολλά θέματα και εκτός μουσικής. Πλέον επικοινωνούμε καθημερινά σχεδιάζοντας πράγματα. Είναι μια μεγάλη πηγή γνώσης».

Τι σημαίνει ο Κρητικός Ορίζοντας για εσάς και τι εκφράζει;
«Όταν τραγούδησα με τις οδηγίες του συνθέτη τα τραγούδια αυτά, ταυτίστηκα στις περιγραφές και τα στοιχεία που παρουσιάζει, στο πώς έζησε τα εφηβικά του χρόνια στο νησί με τα δικά μου, έτσι ο Κρητικός Ορίζοντας μου ξυπνά έντονα συναισθήματα. Παράλληλα υπάρχουν τραγούδια με κοινωνικές προεκτάσεις όπως το Πότε θα ξαναβρεθούμε που οι στίχοι του μιλάνε ξεκάθαρα για αυτό που η δική μου γενιά σήμερα βιώνει».

Αν και σχετικά νέος μουσικός και ερμηνευτής έχετε κάνει σημαντικές συνεργασίες όπως εκείνες με τον Βασίλη Σκουλά και τον Ψαραντώνη.
«Συνεργαστήκαμε στη δισκογραφική μου δουλειά με τίτλο Μωσαΐκό, δύο άνθρωποι-σύμβολα με στάση ζωής που είναι άξια θαυμασμού! Η συνεργασία μας συνεχίζεται, με τον κ. Σκουλά ηχογραφούμε τα νέα του τραγούδια όπου υπογράφω μουσική και στίχους».

Επίσης, όλοι θυμόμαστε και το τραγούδι σας Να σταθώ στα πόδια μου, με τον Λεωνίδα Μπαλάφα. Ένα επίκαιρο κομμάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού άγγιξε ευαίσθητες χορδές της σημερινής ελληνικής κοινωνίας. Εξαιρετική και η οπτικοποίηση του τραγουδιού. Μιλήστε μας για αυτήν τη συνεργασία, αλλά και για τα συναισθήματά σας.
«Η ανάγκη μου να μιλήσω μέσα από την τέχνη μου για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ήρθε να ταυτιστεί με αυτή του Λεωνίδα και του Θοδωρή που μας συνδέει φιλία. Έτσι έγινε πριν ένα χρόνο το τραγούδι αυτό. Μας ικανοποίησε η ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματα που λάβαμε ήταν το λιγότερο συγκινητικά».

Πώς μπορεί να σταθεί στα πόδια της σήμερα η χώρα, ο Έλληνας; Ποια είναι η άποψη ενός υπερήφανου Κρητικού;
«Άμα βοηθήσουμε το διπλανό μας να σταθεί τότε θα σταθούμε πιο καλά όλοι σε βάθος χρόνου. Πρέπει να καταλάβουμε και να διαχωρίσουμε τους εμπόρους «ελπίδας» από αυτούς που πραγματικά έχουν το συναίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, να μείνουν στην άκρη αστείες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
«Προς στιγμήν μένουμε στα ήδη καθορισμένα και σιγά σιγά βλέπουμε».



entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024