Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκείνος & Εκείνος: Μαζί να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρά μας

Εκείνος & Εκείνος: Μαζί να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρά μας

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Οι Εκείνος & Εκείνος, Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης, 11 χρόνια μετά, επανενώνονται και επιστρέφουν δυναμικά στα μουσικά πράγματα με συναυλίες και νέα τραγούδια, όπως το ολοκαίνουριο Κεντρική ιδέα…νά’μαστε μαζί με τη συμμετοχή του Βασίλη Καζούλη. «Η νέα εποχή για εμάς έχει τη γοητεία της περιπέτειας και της αναζήτησης. Είναι ακριβώς […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι Εκείνος & Εκείνος, Νίκος Καλλίνης και Κώστας Λογοθετίδης, 11 χρόνια μετά, επανενώνονται και επιστρέφουν δυναμικά στα μουσικά πράγματα με συναυλίες και νέα τραγούδια, όπως το ολοκαίνουριο Κεντρική ιδέα…νά’μαστε μαζί με τη συμμετοχή του Βασίλη Καζούλη.

«Η νέα εποχή για εμάς έχει τη γοητεία της περιπέτειας και της αναζήτησης. Είναι ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενης μας εποχής…» αναφέρουν στο in.gr λίγο πριν τη ζωντανή τους εμφάνιση στη σκηνή του Ρυθμός Stage και ετοιμάζοντας παράλληλα τη νέα τους συλλογή «Ντουέτα».

Ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει για το σχήμα Εκείνος & Εκείνος. Τι οδήγησε σε αυτή την επανένωση και σε ποιον ανήκει η πρωτοβουλία;
«Στην επανένωση οδήγησε η ανάγκη μας να αντισταθούμε στη ζοφερή πραγματικότητα. Η ανάγκη μας να πάρουμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας και να τη πιούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα.

»Η πρωτοβουλία ανήκει στο πιο αθώο κομμάτι της ψυχής μας, σε εκείνο το παιδί που του αρέσει ακόμα να μοιράζεται το παιχνίδι του και, φυσικά, στην διακριτική πίεση των φίλων του συγκροτήματος».

Ποια είναι η «κεντρική ιδέα…» αυτή της επανένωσής σας;
«Κεντρική ιδέα να’ μαστε μαζί
Μαζί… να θυμηθούμε τι ζητάει η καρδιά μας
Μαζί… να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρά μας»

Πώς είναι αυτή η νέα εποχή για εσάς, που ξεκινά μουσικά; Νιώθετε την ανάγκη να ξανασυστηθείτε στο κοινό, αλλά και μεταξύ σας;
«Η νέα εποχή για εμάς έχει τη γοητεία της περιπέτειας και της αναζήτησης. Είναι ακριβώς η συνέχεια της προηγούμενης μας εποχής.

»Δεν νιώθουμε την ανάγκη να ξανασυστηθούμε στους φίλους μας, αλλά αν εκείνοι θέλουν, μπορούν να μας συστήσουν στους δικούς τους φίλους για να μεγαλώσει κι άλλο η παρέα.

»Για να ξανασυστηθούμε μεταξύ μας θα μας έπαιρνε άλλα 30 χρόνια γεμάτα ιστορικές ατάκες και γέλιο μέχρι δακρύων. Το αφήνουμε για αργότερα…»

Έντεκα περίπου χρόνια μετά την απουσία σας ως δίδυμο, επιστρέψατε το 2015 με μια μεγάλη συναυλία και από τότε συνεχίζετε μαζί. Πώς σας υποδέχτηκε το κοινό, ποια τα vibes που δεχθήκατε;
«Μας υποδέχτηκαν σαν δυο φίλους με τους οποίους είχαν καιρό να συναντηθούν, να περάσουν καλά και να πούνε πολλά.

»Το καλύτερο που ακούσαμε: «τα τραγούδια σας είναι ένας φιλόξενος τόπος που έρχεται η καρδιά να ζεσταθεί στις κρύες εποχές»».

Για το κοινό που ίσως δεν γνωρίζει, μετά τη διάλυση του σχήματος τι δρόμο ακολούθησε ο Νίκος Καλλίνης και ποιον ο Κώστας Λογοθετίδης;
«Ο δρόμος που μας χώρισε είναι ο ίδιος που μας έφερε πάλι κοντά. Ένας δρόμος που έκρυβε για τον καθένα μας χαρές, λύπες, αγωνίες, προσευχές, αποχαιρετισμούς και αναστάσεις. Και κάποια παλιά φαντάσματα που ευτυχώς χάθηκαν για πάντα».

Πόσο διαφέρει σήμερα ο ήχος της μπάντας;

«Ο ήχος μας όπως και τότε, έτσι και τώρα, αναζητά την έκφραση του μέσα από τις δονήσεις της εποχής μας, τη μοναχικότητα, τη συντροφικότητα, την φιλικότητα και την ιδιαιτερότητα. Έχει όμως και το στίγμα των εξαιρετικών μουσικών που μας συντροφεύουν που είναι ο Βαγγέλης Κρίθαρης στις κιθάρες, ο Γιάννης Γρυπαίος στο μπάσο και ο Δημήτρης Αιγινίτης στα τύμπανα».

Σε παλαιότερη συνέντευξή μας ο Νίκος Καλλίνης, αναφερόμενος στους λόγους του «διαζυγίου» το 2004, ανέφερε πως «ήδη από το 2000, για μένα είχε αρχίσει η εσωτερική διαδικασία εξόδου από το συγκρότημα λόγω κούρασης». Πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η νέα μουσική διαδρομή της μπάντας, ποιοι οι στόχοι της στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και τι επιφυλάσσει στο κοινό;
«Σημασία δεν έχει ο χρόνος που θα διαρκέσει, ούτε υπάρχει στα αλήθεια η ανάγκη ενός νέου στόχου. Περισσότερο υπάρχει η επιθυμία να ανάψει ξανά ο φάρος της φαντασίας μας και να ξορκίσει τα μέσα και τα έξω μας σκοτάδια. Και ό,τι καλό προκύψει, να το μοιραστούμε με τους φίλους μας. Και ένα καλό νέο είναι και η συλλογή με τα «ΝΤΟΥΕΤΑ» που ετοιμάζεται ήδη στο στούντιο».

Τι τραγούδια θα ακούσουμε το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Ρυθμός Stage και τι έπεται στη συνέχεια για εσάς;
«Θα ακούσουμε τα δικά μας τραγούδια, τραγούδια άλλων που αγαπάμε αλλά και αυτό το νέο μας τραγούδι που μιλάει για όλα αυτά που θέλουμε να πούμε

Μαζί… να θυμηθούμε τι ζητάει η καρδιά μας
Μαζί… να συλλαβίσουμε ξανά τα όνειρα μας
Μαζί… ν’αντισταθούμε πριν μας πάρει από κάτω
Έλα να πιούμε τη ζωή μας άσπρο πάτο

Μαζί… γιατί στο λούκι δεν μπορούνε να μας ρίξουν
Μαζί… οι δυσκολίες δεν μπορούν να μας λυγίσουν
Μαζί… γιατί βρεθήκαμε απόψε και γουστάρω
Της φαντασίας μας να ανάψουμε το φάρο

Κεντρική Ιδέα… νά΄μαστε μαζί

Μαζί… απ’το σκοτάδι και το ψέμα να σωθούμε
Μαζί… δίπλα ο ένας στον άλλον να σταθούμε
Μαζί… στο περιθώριο ν’αφήσουμε τα εγώ μας
Ν’ ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας

Μαζί… γιατί το τώρα μόνο αυτό έχει αξία
Μαζί… ν’αγαπηθούμε δίχως λόγο και αιτία
Μαζί… και μη σε νοιάζει θα τα βρούμε στη πορεία
Τη νύχτα αυτή έλα να γράψουμε Ιστορία
»

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024