Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Locomondo βγαίνουν μπαρότσαρκα και μιλούν στο in.gr

Οι Locomondo βγαίνουν μπαρότσαρκα και μιλούν στο in.gr

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Το αγαπημένο συγκρότημα των Locomondo επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, σε παρεϊστικους χώρους της Αθήνας, πραγματοποιώντας μια διαφορετική περιοδεία, χωρίς setlist, αλλά με περισσότερο κέφι, αυθορμητισμό και μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς. «Το εγχείρημα γίνεται με σκοπό να ψάξουμε και -παρουσία σας- να βρούμε καινούργιες ιδέες που θα μας πάνε παραπέρα. Αλλά και για […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Το αγαπημένο συγκρότημα των Locomondo επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, σε παρεϊστικους χώρους της Αθήνας, πραγματοποιώντας μια διαφορετική περιοδεία, χωρίς setlist, αλλά με περισσότερο κέφι, αυθορμητισμό και μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς. «Το εγχείρημα γίνεται με σκοπό να ψάξουμε και -παρουσία σας- να βρούμε καινούργιες ιδέες που θα μας πάνε παραπέρα. Αλλά και για το κοινό που εδώ και καιρό ζητάει να μας δει πάλι σε ένα τέτοιο πλαίσιο […]», σημειώνει ο Μάρκος Κούμαρης, frontman των Locomondo.

Η μπαρότσαρκα των Locomondο ξεκίνησε από το Bourbon bar της Γλυφάδας στις 14/1 και καθώς πλησιάζει προς το τέλος της, σειρά έχουν τα: Blue Bar (19/03), Kαφανείο Δέκα 4 (27/03) και Kapu (10/04).

Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήσατε για ακόμα μια φορά περιοδεία σε Γερμανία και Αυστρία. Πώς πήγε η περιοδεία σας εκεί και ποιες διαφορές παρατηρείτε ανάμεσα στο κοινό του εξωτερικού και το ελληνικό.
«Πήγε πάρα πολύ καλά και φέτος. Η συναυλία στο Αμβούργο και στο Reutlingen ήταν sold out ενώ στο Ανόβερο, όπου μας είχαν καλέσει ως κύριο όνομα στο ετήσιο φεστιβάλ πολιτισμού, ήταν συγκινητικό το γεγονός ότι παρόλη τη βροχή οι περίπου 2.500 χιλιάδες θεατές έμειναν να απολαύσουν τη συναυλία.
»Το κοινό μας εκεί αποτελείται πλέον από περίπου 70% Γερμανούς και 30% Έλληνες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε με τη μουσική μας να προσεγγίσουμε ξένους παρά το γεγονός ότι τραγουδάμε κυρίως στα ελληνικά. Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα που νιώθεις όταν στο εξωτερικό ο κόσμος ζητάει να ακούσει δικές σου συνθέσεις ή διασκευές. Επίσης είναι μεγάλη η χαρά μας να συναντούμε στις συναυλίες τους Έλληνες στο εξωτερικό, γιατί ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουν την επαφή με τη μουσική και τη γλώσσα της πατρίδας μας».

Ωστόσο τώρα ξεκινάτε και μια άλλη περιοδεία. Μια μπαρότσαρκα, στην Αθήνα… Αναφερόμαστε φυσικά στο Athens Bars Τour σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας. Τι πρόκειται να συμβεί λοιπόν σε αυτό το tour (εκτός από το αδιαχώρητο) και από πού αντλεί την έμπνευσή του το Athens Bars Tour;
«Ο Steve Van Zandt (κιθαρίστας της E Street Band του Bruce Springsteen) κάποτε είχε πει: «Μπορείς να βγάλεις ένα συγκρότημα έξω από τα μπαράκια, αλλά δεν μπορείς ποτέ να βγάλεις το μπαράκι μέσα από το συγκρότημα». Αυτό ισχύει και για μας.
»Ξεκινήσαμε στα μικρά μπαράκια όπου πρωταγωνιστούσαν οι πειραματισμοί, οι δοκιμές ιδεών και τραγουδιών, τα αμέτρητα λάθη αλλά και οι επιτυχημένες εμπνεύσεις που κομμάτι κομμάτι έχτισαν το σόου που ξέρει και ζητά να δει το κοινό μας σήμερα.
»Το εγχείρημα λοιπόν, κυρίως για εμάς, γίνεται με σκοπό να ψάξουμε και -παρουσία σας- να βρούμε καινούργιες ιδέες που θα μας πάνε παραπέρα. Αλλά και για το κοινό που εδώ και καιρό ζητάει να μας δει πάλι σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Παράλληλα θέλουμε να παίξουμε διασκευές που πάντα θέλαμε, αλλά δεν επέτρεπαν οι μεγάλες συναυλίες, και φυσικά να δοκιμάσουμε τα καινούργια μας τραγούδια».

Αρχικά η ιδέα ήταν να υπάρχει ελεύθερη είσοδος σε όλα τα live που θα πραγματοποιηθούν, κάτι που δεν επετεύχθη τελικά (ωστόσο σε ορισμένα η είσοδος θα είναι δωρεάν). Για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό;
«Ο αρχικός στόχος ήταν να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση κάτι που πετύχαμε περίπου στο 30% των live. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την πολιτική που έχει το κάθε μαγαζί για να καλύπτει της ανάγκες του».

Είναι θετικό να βλέπουμε ανάλογες πρωτοβουλίες, σε μια περίοδο που πολύς κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει αντίτιμο εισόδου για να διασκεδάσει ή να απολαύσει μια συναυλία. Πιστεύετε ότι υπάρχει η διάθεση από την πλευρά των καλλιτεχνών, καθώς και των επιχειρηματιών για ανάλογες ενέργειες;
«Η δική μας γενιά καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που εμφανίστηκε μετά την κατάρρευση της δισκογραφίας και την εποχή της κρίσης κατά μια έννοια «έχει μάθει στα λίγα» (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις). Πιστεύω ότι για τους περισσότερους από τους πιο παλιούς είναι πιο δύσκολο καθώς έχουν συνδυάσει την επιτυχία τους με ένα επίπεδο ζωής που όμως πλέον δεν είναι εφικτό. Όσο για τους επιχειρηματίες υπάρχει μια πολύ δυναμική νέα γενιά γεμάτη όραμα και ιδέες».

Γιατί συμβαίνει αυτός ο… πανικός σε κάθε live σας, πώς το εξηγείτε;
«Πολλά μπορεί να πει κανείς. Καλύτερα να μιλήσει ο κόσμος».

Έχετε συμπληρώσει 12 χρόνια παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή. Έχετε σκεφτεί ότι κάποτε όλο αυτό θα τελειώσει και ίσως ο καθένας τραβήξει τον δικό του δρόμο για να ασχοληθεί με ένα διαφορετικό μουσικό πρότζεκτ; Επιπλέον, τι θα ήταν αυτό που θα έριχνε τίτλους τέλους για την μπάντα;
«Αυτή η συζήτηση τέθηκε με το συμπλήρωμα των 10 χρόνων, αλλά τελικά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. Παρά το μεγάλωμα η πλειοψηφία των οραμάτων μας εξακολουθούν να ταυτίζονται. Αν και κάποιοι από μας έχουμε κάνει οικογένειες, κανείς δεν είναι πρόθυμος να αφήσει αυτήν την οικογένεια τόσο εύκολα.
»Τίτλοι τέλους πέφτουν όπως σε κάθε σχέση όταν τα αρνητικά υπερισχύουν των θετικών συναισθημάτων και σίγουρα είμαστε ακόμα μακριά από αυτό το σημείο».

«Νew Day Rising», θα ανατείλει μια καινούρια –και καλύτερη- ημέρα για τη χώρα μας θεωρείτε, και πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Εκτός από διαπιστώσεις και συμπεράσματα, θα ήταν ωφέλιμο να ακούγονται και λύσεις.
«Η οικογένεια και το σχολείο θα καθορίσουν τι είδους άνθρωποι θα γίνουμε στο μέλλον.
Όλα παίζονται εκεί. Όλα ξεκινούν από την προσωπική αλλαγή. Για μια τέτοια προσωπική αλλαγή μιλάει και το κομμάτι που είχε πρωτοκυκλοφορήσει στο δίσκο «12 μέρες στη Jamaica» το 2005.

Τι καινούριο ετοιμάζουν οι Locomondo εκτός από τις live εμφανίσεις σε μπαρ της Αθήνας;
«Μόλις τελειώσει το Athens Bars Tour και πριν αρχίσει η ετήσια καλοκαιρινή περιοδεία, έχουμε οργανώσει ένα ακόμη πρότζεκτ ιδιαίτερων συναυλιών που δεν μπορούμε ακόμα να αποκαλύψουμε».

entertainment.in.gr

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024