Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδοσία Τσάτσου: «Η μουσική είναι το στριπτίζ μου»

Θεοδοσία Τσάτσου: «Η μουσική είναι το στριπτίζ μου»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Η «μαύρη» φωνή της και η ξεχωριστή σκηνική της παρουσία, μας ξάφνιασαν -ευχάριστα- όταν τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από το συγκρότημα των Μπλε. Η Θεοδοσία συνεχίζει να μας συναρπάζει με το φωνητικό της εύρος και χρώμα αλλά και τις επιλογές της, όπως το περσινό Δωμάτιο 105, ένα μονόπρακτο για […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Η «μαύρη» φωνή της και η ξεχωριστή σκηνική της παρουσία, μας ξάφνιασαν -ευχάριστα- όταν τη γνωρίσαμε για πρώτη φορά μέσα από το συγκρότημα των Μπλε. Η Θεοδοσία συνεχίζει να μας συναρπάζει με το φωνητικό της εύρος και χρώμα αλλά και τις επιλογές της, όπως το περσινό Δωμάτιο 105, ένα μονόπρακτο για τη ζωή της Τζάνις Τζόπλιν.

Αυτή την εποχή -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξή της στο in.gr- βρίσκεται σε φάση εκπαίδευσης και αυτοθεραπείας, ενώ παράλληλα καταστρώνει τα νέα της σχέδια για συναυλίες (ξεκινώντας από τη σκηνή του Ρυθμός Stage 16 και 23/10) και καινούργιο δίσκο.

Θεοδοσία σε τι φάση και διάθεση σε συναντάμε αυτή την εποχή;
«Eίμαι σε φάση εκπαίδευσης και αυτοθεραπείας. Μαθαίνω πώς είναι να ζω χωρίς τσιγάρο και καφέ».

Διαβάζω για εσένα σε διάφορα δημοσιεύματα στα Μέσα Ενημέρωσης: «η Τζάνις Τζόπλιν» της Ελλάδας. Πώς σχολιάζει αυτό το χαρακτηρισμό;
«Δεν μου άρεσε ποτέ αλλά το καταλάβαινα κατά κάποιο τρόπο. Πέρσι ανέβασα και το «Δωμάτιο 105» ένα μονόπρακτο για την ζωή της Τζάνις. Με έφερε κοντά της και θαύμασα όλα της τα χαρίσματά σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη».

«Σ’ αγαπάω» το πρόσφατο καινούριο σου τραγούδι. Μίλησε μας για αυτό και επίσης θα θέλαμε να μας πεις, αν θα υπάρξει και άλλο καινούριο υλικό.
«Είναι η εξομολογητική αγάπη στον εαυτό μας. Είναι το ‘Αγαπήσου’ μας άνευ όρων και με απόλυτη συνείδηση. Τραγούδα το μέσα στα μάτια σου και άφησε το να απλωθεί μέσα σου. Θα υπάρξουν κι άλλα τραγούδια. Μετά το «Σ’αγαπάω» θα ενωθούν ψυχές για να γεννηθούν και τα υπόλοιπα».


Τι αγαπάει περισσότερο η Θεοδοσία;
«Η Θεοδοσία απλά επιμένει να αγαπά και να γεννά μέσα της συγκλονιστικά αισθήματα χαράς και δημιουργικότητας. Αγαπώ να αγαπάω!»

Τι ιστορίες σού αρέσει να μας εξιστορείς στα τραγούδια σου και ποια συναισθηματική ανάγκη εξυπηρετεί για εσένα η ερμηνεία ή το άκουσμα ενός τραγουδιού;
«Η μουσική είναι το στριπτίζ μου. Η ψυχανάλυση μου. Ο γκουρού μου. Τα τραγούδια ήταν και είναι για μένα η καλύτερη παρέα».

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει στο τραγούδι, ως ενασχόληση;
«Ναι, οι άλλοι. Δηλαδή αυτοί που ασχολούνται με τη μουσική σαν προϊόν. Οι εταιρίες, οι μάνατζερ, οι ατζέντηδες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Αρκετοί συνάδελφοί σου, επιλέγουν να ερμηνεύουν και να κυκλοφορούν δισκογραφικές δουλειές με αγγλόφωνο στίχο. Ποια είναι η τοποθέτησή σου σε αυτό; Θα κυκλοφορούσες μια ολόκληρη δουλειά με ξενόγλωσσο στίχο;
«Πολύ καλά κάνουν. Ελευθερία. Είναι κάτι που μας το εμπνέει η μουσική. Και ναι, θα ήθελα να φτιάξω και εγώ έναν ξενόγλωσσο δίσκο. Νιώθω πως θα γίνει σύντομα».

Για ποιο πράγμα έχεις κουραστεί να απαντάς και να εξηγείς στις συνεντεύξεις σου;
«Για τον ‘χωρισμό’ μου με τους Μπλε».

Πώς αντιμετωπίζεις εμπόδια και δυσκολίες και ποια είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία για εσένα;
«Η απομόνωση και η σιωπή μαζί με την μουσική, είναι οι πιο αποτελεσματικοί γιατροί μου».

Περπατάς ή οδηγείς στους δρόμους της πρωτεύουσας και κοιτάζεις γύρω σου. Τι βλέπεις με τα μάτια της ψυχής σου και ποια συναισθήματα σε κατακλύζουν;
«Δεν οδηγώ στην πρωτεύουσα αλλά την περπατώ πολύ. Συναισθήματα θλίψης και αγανάκτησης με πιάνουν, αλλά η τρυφερή ατμόσφαιρα του ήλιου και του ουρανού καταλαγιάζουν τον θυμό μου και οι θεοί στην Ακρόπολη μου δίνουν δύναμη».

Θέλω να σου ζητήσω να μας περιγράψεις τη… Θεοδοσία με δικά σου λόγια, έτσι όπως τη ζεις, τη νιώθεις και την αντιλαμβάνεσαι.
«Ελεύθερη, αγαπησιάρα, φυσική, απερίγραπτη και έτοιμη για όλα!»

Και ερχόμαστε στις εμφανίσεις σου στο Ρυθμός Stage (16 και 23/10). Τι θα παρουσιάσεις στο κοινό που θα βρεθεί εκεί και τι έπεται στη συνέχεια;
«Το σχεδιάζω αυτές τις μέρες το πρόγραμμα. Θέλω να ανεβάσω τη δόνηση μέσα μας και ψάχνομαι για το πώς να το κάνω αυτό. Σχεδιάζω συναυλίες και καινούργιο δίσκο. Αλλά όλα παίζονται. Τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Info
Η Θεοδοσία Τσάτσου θα βρίσκεται στο Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη) για δυο Παρασκευές, 16 και 23 Οκτωβρίου. Είσοδος στο μπαρ: 12€ με μπύρα ή κρασί. Ώρα έναρξης στις 22.30.

entertainment.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024