Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Luis Frank Arias: «Οι Έλληνες παραμένουν χαρούμενοι και στις δύσκολες στιγμές»

Luis Frank Arias: «Οι Έλληνες παραμένουν χαρούμενοι και στις δύσκολες στιγμές»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Ο Luis Frank Arias θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και πρεσβευτές της κουβανέζικης μουσικής και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από παγκόσμια Μέσα και κριτικούς. Τραγουδιστής και ηγέτης των Soneros de Verdad, μια μπάντα που έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη γενιά των θρυλικών Buena Vista Social Club, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Luis Frank Arias θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και πρεσβευτές της κουβανέζικης μουσικής και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από παγκόσμια Μέσα και κριτικούς. Τραγουδιστής και ηγέτης των Soneros de Verdad, μια μπάντα που έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη γενιά των θρυλικών Buena Vista Social Club, υπήρξε ιδρυτικό μέλος των δεύτερων και τραγουδιστής μερικών εκ των μεγαλύτερων συκροτημάτων της Κούβας.

Πρόσφατα και λόγω της επικείμενης επίσκεψής του στην Ελλάδα (8/7 στο 4ο Cuba Festival), ο Luis Frank έστειλε και ένα μήνυμα συμπαράστασης προς το ελληνικό κοινό:
«Είμαι ο Luis Frank καλλιτεχνικός διευθυντής των Soneros de Verdad. Ελλάδα, Αθήνα ακούστε με προσεχτικά ερχόμαστε να δώσουμε μια συναυλία στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα για να συμπαρασταθούμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση με μια συναυλία αγάπης και μεγάλης φιλίας.
Οι Soneros de Verdad στην Ελλάδα στην Αθήνα για να βγούμε από την κρίση με την καλύτερη μουσική του κόσμου!»

Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία του με το συγκρότημα των Soneros de Verdad, στο Θέατρο Πέτρας, ο Louis Frank Arias μιλά στο in.gr.

Στις 8 Ιουλίου θα σας δούμε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 4ου Cuba Festival. Δώστε μας μια γεύση από τη βραδιά εκείνη και πείτε μας τι θα ακούσουμε στις 8/7.
-«Eίμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και είναι τιμή για εμάς να παίζουμε στην Αθήνα. Στην ελληνική πρωτεύουσα θα ανοίξουμε την ευρωπαϊκή μας περιοδεία για το 2016 και είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμάς. Θα παρουσιάσουμε το καινούριο μας CD και τις καλύτερες στιγμές από τη 15χρονη πορεία των Soneros De Verdad.»

Τι σας αρέσει στην Ελλάδα και ποια η γνώμη σας για το ελληνικό κοινό;
– «Μου αρέσουν οι άνθρωποι. Παραμένουν ακόμα πολύ ευγενικοί και χαρούμενοι παρόλο που περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. Το κοινό είναι φανταστικό και πραγματικά ξέρουν τον τρόπο για να περνούν καλά.»

Υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στους Έλληνες και τους Κουβανούς;
-«Και οι δυο λαοί βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές οικονομικά. Αλλά δεν τα παρατούν, δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους πάρει τη χαρά της ζωής.»

Είναι το συγκρότημα των Soneros de Verdad η επόμενη γενιά των θρυλικών Buena Vista Social Club;
-«Ναι! Ο θρυλικός Pio Leyva ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Ο Luis Frank περιόδευσε με τους Buena Vista Social Club και αργότερα με τον Compay Segundo. Έχουμε διδαχθεί από την παλιά γενιά πώς να τραγουδάμε την αυθεντική son cubano. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο να επαναλαμβάνουμε και να παίζουμε μόνο τα παλιά τραγούδια. Διατηρούμε τον παραδοσιακό ήχο και τα όργανα και τα «παντρεύουμε» με μοντέρνες μελωδίες. Ο ήχος μας είναι δυνατός και σκληρός αλλά ακόμα παραδοσιακός.»

Μπορείτε να μας αναφέρετε την πιο μεγάλη στιγμή της πορείας έως τώρα;

-«Σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες στιγμές ήταν το 2002 όταν παίξαμε για τελευταία φορά στην Αθήνα μπροστά σε 50.000 κόσμο, η οποία καλύφθηκε και τηλεοπτικά. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε τόσο πολύ να βρεθούμε στην Αθήνα ξανά.»

Έχετε ενημερωθεί για τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια αλλά και πρόσφατα; Ποιο είναι το σχόλιό σας;
-«Βέβαια! Για αυτό είμαστε και τόσο χαρούμενοι που θα παίξουμε στη χώρα σας. Ίσως να μπορούμε να βοηθήσουμε λίγο να ξεχάσετε όλες τις ανησυχίες και τις δυσκολίες, έστω τουλάχιστον, για μια βραδιά.»

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
-«Περιοδείες σε όλο τον κόσμο!»

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς το ελληνικό κοινό;

-«Θα έρθουμε από μακριά να παίξουμε μόνο για εσάς. Ανυπομονούμε να βρεθούμε στην Αθήνα! Ευχόμαστε να έχουμε μια υπέροχη βραδιά παρέα με ωραίους ανθρώπους, πολύ χορό, δροσιστικά ποτά και μια φανταστική ατμόσφαιρα.»

entertainment.in.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024