Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Είχα δει ανησυχητικά σημάδια», λέει μάνατζερ της Έιμι Γουάινχαουζ

«Είχα δει ανησυχητικά σημάδια», λέει μάνατζερ της Έιμι Γουάινχαουζ

Ελισάβετ Σταμοπούλου Για τη σκοτεινή ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ, την κατάθλιψη, τα σκληρά ναρκωτικά και το τέλος, μιλά ο πρώην μάνατζέρ της, Νικ Σαιμάνσκι. Γνώρισε την Έιμι στο αποκορύφωμα της εφηβείας της, στα 16 της χρόνια, και δούλεψε μαζί της για μια επταετία, από το 1997 μέχρι το 2006. Μαζί κυκλοφόρησαν το πρώτο της άλμπουμ […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Για τη σκοτεινή ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ, την κατάθλιψη, τα σκληρά ναρκωτικά και το τέλος, μιλά ο πρώην μάνατζέρ της, Νικ Σαιμάνσκι.

Γνώρισε την Έιμι στο αποκορύφωμα της εφηβείας της, στα 16 της χρόνια, και δούλεψε μαζί της για μια επταετία, από το 1997 μέχρι το 2006. Μαζί κυκλοφόρησαν το πρώτο της άλμπουμ Frank, το 2003, που απέσπασε θετικές κριτικές.

Η γνωριμία τους οφείλεται σε έναν καλλιτέχνη, στον Τάιλερ Τζέιμς, ο οποίος είπε στον Νικ ότι γνώριζε ένα κορίτσι που είχε εγκαταλείψει το σχολείο και που τα έβγαζε δύσκολα πέρα.

Ο 19χρονος, τότε, Νικ εργαζόταν ήδη στη μουσική βιομηχανία χωρίς όμως να είναι γνωστός. Όταν τηλεφώνησε στην Έιμι παρίστανε τον σπουδαίο μάνατζερ που θα μπορούσε να την αναδείξει, εκείνη βέβαια του έριξε το ηθικό. Αυτό όμως έγινε με χιούμορ, στοιχείο που έστησε τη μεταξύ τους επικοινωνία .

«Αρχικά η τραγουδοποιός υποστήριζε πως δεν έτρεφε κανένα ενδιαφέρον για τη μουσική. Δεν φαινόταν, όμως, να είναι η κοπέλα που θέλει να περνά απαρατήρητη. Όταν την άκουσαν παραγωγοί ενδιαφέρθηκαν για εκείνη. Ήταν μια διαφορετική κοπέλα, αστεία, με χιούμορ», αναφέρει σε συνέντευξή του στον Guardian ο Νικ.

Όσον αφορά στη σχέση τους, επισημαίνει ότι κοντά στην Έιμι ένιωθε ανεπαρκής αφού δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να του «βάλει τα γυαλιά».

Ήθελε, όμως, «τράβηγμα» για τις δουλειές, παραδέχεται ο Νικ, που την κινητοποιούσε είτε με «δόλωμα» το χιούμορ είτε μέσω της μουσικής.

Ο πρώην μάνατζερ μιλά για τα δύο πρόσωπα της Έιμι. Για τις στιγμές εκείνες που ήταν «δύσκολη» και για τις άλλες που ήταν γλυκιά και αστεία.

«Πολλές φορές κάθομαι και σκέφτομαι ότι μου είχε δώσει δείγματα περίεργης συμπεριφοράς. Σε ένα ωραίο ξενοδοχείο στο Μαϊάμι, κατέβηκε ξαφνικά τις σκάλες με κακή διάθεση και κλότσησε μια καρέκλα. Αργότερα είπε: »Είμαι σε κακή διάθεση και δεν ξέρω γιατί. Είμαι πολύ εκνευρισμένη και δεν φταις εσύ, συγγνώμη». Από την ταινία για τη ζωή της έμαθα ότι είχε κατάθλιψη και πως όταν ήταν έφηβη έπαιρνε Seroxat. Δεν γνώριζα ούτε για τη βουλιμία της μέχρι που ήρθε το τέλος της συνεργασία μας και έχασε πολλά κιλά», σημειώνει.

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα της κάνει λόγο για «δραματικές αλλαγές. Το 2005 μου είπε ότι ερωτεύτηκε κάποιον. Ένα καλό παιδί, αλλά με προβλήματα. Όταν γνώρισα τον Blake Fielder-Civil κατάλαβα ότι κάτι πάει στραβά. Δεν είχα αποδείξεις, αλλά ένιωθα ότι η Έιμι έκανε κάτι βαρύ. Πιθανότατα κοκαΐνη ή ηρωίνη. Ήταν τραγικό να τη βλέπεις από έξυπνο και ζεστό άνθρωπο να μετουσιώνεται σε χαμένη και εγκαταλελειμμένη. Την ίδια στιγμή όμως και ο Blake φαινόταν ευάλωτος. Θυμώνω όταν τον βλέπω στην ταινία και στο παρελθόν είχα εκνευριστεί μαζί του. Αποδείχθηκε προβληματικό παιδί».

Όσο περνούσε ο καιρός, σημειώνει ο Νικ, τα πράγματα γίνονταν όλο και πιο σκοτεινά, με την Έιμι να λέει ασυναρτησίες. «»Έλα να με πάρεις. Είμαι στην τουαλέτα μιας μπιραρίας», μου έλεγε. Τη ρωτούσα »ποιας μπιραρίας;» Και τότε μου έκλεινε το τηλέφωνο. Ντρεπόταν σε μένα γιατί ήξερε ότι καταλάβαινα πως κάτι δεν πάει καλά. Η παλιά Έιμι δεν επέστρεψε ποτέ».

Η τραγουδοποιός παραδέχτηκε στον Νικ ότι είχε προβλήματα και εκείνος προσπάθησε να την πείσει να υποβληθεί σε αποτοξίνωση. «Μέχρι τότε δεν γνώριζα τον πατέρα της, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να αποτοξινωθεί για να την υποστηρίξει. Τον κάλεσα και μου είπε πως θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Η Έιμι έμοιαζε σαν να θέλει να τον χαλιναγωγήσει», αναφέρει.

Όσον αφορά στην ταινία του Ασίφ Καπάντια για τη σκοτεινή ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ που έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια στις Κάννες, ο Νικ είπε ότι ήταν κοντά σε αυτό που ο ίδιος είχε ζήσει.

Ωστόσο, τις διαφωνίες της έχει εκφράσει η οικογένεια Γουάινχαουζ που μιλά για ένα ντοκιμαντέρ με ανακρίβειες.

Όταν έμαθε για το χαμό της Έιμι, ο Νικ ήταν έτοιμος να παντρευτεί. Ήταν καλεσμένη στο γάμο του.

«Θα συναντούσε άτομα από το παρελθόν και είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι ξεπέρασε τα προβλήματά της. Καθόμασταν στον κήπο, ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, μέχρι που πήγε 16:00 και ο ξάδερφός του έτρεξε φωνάζοντας ότι η Έιμι πέθανε. Ήταν σαν να έφαγα γροθιά στο στομάχι. Δεν μπορούσα να το χωνέψω. Σοκαρίστηκα. Σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Την περίμενα άλλωστε την Έιμι στο γαμήλιο τραπέζι μου. Είχα φυλάξει θέση για εκείνη. Παντρεύτηκα την επόμενη ημέρα, αλλά το σαββατοκύριακο εκείνο ήταν πραγματικά σκοτεινό», δηλώνει για το τέλος της τραγουδίστριας ο συνεργάτης και φίλος Νικ.

entertainment.in.gr

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024