Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίστε εισιτήρια για τη συναυλία του Manu Chao στο Rockwave

Κερδίστε εισιτήρια για τη συναυλία του Manu Chao στο Rockwave

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Το φετινό, επετειακό Rockwave Festival ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία για φέτος με την τέταρτη και τελευταία φεστιβαλική ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, προσκαλώντας στη σκηνή τον Manu Chao. Όσοι βρεθήκαμε φέτος στις επιτυχημένες συναυλίες του φετινού φεστιβάλ ζήσαμε στιγμές και εμπειρίες που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του Rockwave. Μεγάλα συγκροτήματα και […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Το φετινό, επετειακό Rockwave Festival ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία για φέτος με την τέταρτη και τελευταία φεστιβαλική ημέρα, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, προσκαλώντας στη σκηνή τον Manu Chao.

Όσοι βρεθήκαμε φέτος στις επιτυχημένες συναυλίες του φετινού φεστιβάλ ζήσαμε στιγμές και εμπειρίες που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του Rockwave. Μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες –σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας- ανέβηκαν (κάποια για πρώτη φορά) στη σκηνή του Terra Vibe Park και χάρισαν μοναδικές στιγμές στους έλληνες μουσικόφιλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παρόλο τις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Η αυλαία άνοιξε με την παρθενική συναυλία των Black Keys στην Ελλάδα, ακολούθησε το show του βρετανού σταρ Robbie Williams, οι συναυλίες των διαχρονικών Judas Priest και Prodigy και η απόλυτα Rockwave ατμόσφαιρα, για να φτάσουμε στην τελευταία, πολυαναμενόμενη συναυλία του Manu Chao που επιστρέφει στην Terra Stage στη Μαλακάσα.

O Manu Chao θα ανέβει στη σκηνή μαζί με την μπάντα του La Ventura -Madjid στην κιθάρα, Philippe Teboul στα drums και Gambeat στο μπάσο μουσικούς με τους οποίους είχε συνεργαστεί στους Radio Bemba και Μano Negra.

Τη συναυλία της Τρίτης θα ανοίξει η DJ Spery. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εμφανίσεων της συναυλίας έχει ως εξής:

MANU CHAO 22:30-00:30
BAILDSA 21:00-22:00
FUNDRACAR 19:30-20:30
LES SKARTOI 18:00-19:00
DJ SPERY 17:00-17:55

Info
Τιμές εισιτηρίων
Στη δεύτερη φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 16€
Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 18€
Ταμείο: 19€
Σημεία Προπώλησης
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366
Θεσσαλονίκη
Τicket House, Πλ. Αριστοτέλους 5
Musicland, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264880
Rover Bar, Σαλαμίνος 6 Λαδάδικα, Τηλ. 2310 544304
Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε εισιτήρια για τη συναυλία του Manu Chao. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Μanu Chao: Mε δικά του λόγια

-«Είναι ευτυχισμένος που ζω σε αυτόν τον πλανήτη. Δεν το διάλεξα, αλλά ένας πλανήτης είναι ένας πλανήτης. Γεννήθηκα στη Γαλλία, αλλά θα μπορούσα να είχα γεννηθεί στη Σενεγάλη, την Ιαπωνία ή τη Ρουμανία. Δεν με ενδιαφέρει το πού. Αυτός ο πλανήτης είναι τόσο μικρός και τόσο μεγάλος ταυτόχρονα, και εγώ είμαι ένα μέρος του».

-«Είναι αστείο, διότι οι Λατίνοι δεν γνωρίζουν από πού είμαι. Πολλοί νομίζουν ότι είμαι από την Αργεντινή, άλλοι από το Μεξικό. Βλέπεις, είναι η προφορά και ορισμένες εκφράσεις που αλλάζουν. Γραμματικά, είναι απολύτως ίδια η γλώσσα, αλλά οπωσδήποτε υπάρχουν ορισμένες λέξεις που μπορείς να πεις στη Βενεζουέλα, αλλά κανείς δεν θα τις καταλάβει στην Ισπανία».

-«Έχω συναντήσει το διάβολο δυο φορές, σε Τόκιο και Μαδρίτη. Έμοιαζε με άνθρωπο και του μίλησα… Όμως εγώ ξέρω πως ήταν ο διάβολος».

-«Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα λεφτά. Η δύναμή τους είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη της πολιτικής. Έτσι, ψηφίζουμε, αλλά όλοι οι πολιτικοί είναι μαριονέτες. Δεν υπάρχει αληθινή δημοκρατία. Για αυτό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν πως δεν υπάρχει πια δημοκρατία και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Εγώ νιώθω δημοκράτης. Πιστεύω είναι ο χειρότερος τουλάχιστον τρόπος που σκαρώσαμε για να ζούμε όλοι μαζί. Όμως οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν διαστρεβλώσει πλήρως τη λέξη και ό,τι πραγματικά σημαίνει αυτή».

-«Έχω πολλούς γείτονες στη ζωή μου. Έτσι πηγαίνω από τον έναν στον άλλον και οργανώνω, δουλεύω, προσπαθώ και δυναμιτίζω πράγματα».

-«Ασκώ πάντοτε κριτική στις κυβερνήσεις και όχι στους ανθρώπους».

-«Μου αρέσει να πέφτω για ύπνο σε μια πόλη και να ξυπνώ σε μια άλλη».

-«Δεν μπορώ να μένω σε ένα μέρος για περισσότερο από δυο εβδομάδες. Ίσως πρέπει να επισκεφθώ κάποιον ψυχίατρο για αυτό. Με τρομάζει η ρουτίνα».

Manu Chao: με δικά μας λόγια
O ισπανικής καταγωγής (γαλικιανής και βασκικής) José-Manuel Thomas Arthur Chao ή απλά Manu Chao, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1961 στη Γαλλία. Οι γονείς του Felisa Ortega και Ramon Chao μετακόμισαν στο Παρίσι εξαιτίας της δικτατορίας του Φράνκο. Ο Manu Chao πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων στη Βουλώνη και στις Σέβρες και καθώς μεγάλωνε συναναστρεφόταν με καλλιτέχνες και διανοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γνωστοί του πατέρα του, του συγγραφέα και δημοσιογράφου Ramon. Ως παιδί μεγάλωσε με τις ιδέες της κοινωνικής ισότητας και με μια δίψα για την ποικιλομορφία γεγονός που παρουσιάζεται και στη μουσική του ως καλλιτέχνης.

Επηρεασμένος από τη βρετανική punk και τους Clash, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 δημιούργησε το ισπανο-αγγλόφωνο συγκρότημα Hot Pants, ενώ αργότερα μαζί με τον αδερφό του Antoine και φίλους του έφτιαξαν τους Los Carayos που μαζί κυκλοφόρησαν 3 συνολικά άλμπουμ.

Το 1987 οι αδερφοί Chao και ο ξάδερφός τους Santiago Casariego ίδρυσαν τους Mano Negra. Το συγκρότημα αρχικά κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Mala Vida που έγινε γρήγορα επιτυχία στη Γαλλία, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Patchanka. To συγκρότημα έγινε γρήγορα δημοφιλές σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, ενώ κέρδισε και τη Νότια Αμερική το 1992 με την περιοδεία, Cargo, που πραγματοποίησε εκεί.

Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1995, χρονιά που κυκλοφόρησε και το κύκνειο άσμα τους, Casa Babylon.

Μαζί με κάποια μέλη από τους Mano Negra o Manu, Chao δημιούργησε ένα νέο γκρουπ με το όνομα Radio Bemba Sound System, με διαφορετικό ήχο από το προηγούμενο και τραγούδια με ισπανικούς στίχους. Το 1998 η μπάντα κυκλοφόρησε το δημοφιλές Cladestino, το 2001 το επιτυχημένο Proxima Estacion: Esperanza, το 2002 το live album Radio Bemba Sound System και το 2004 το Siberie m’etait contee. To τελευταίο album της μπάντας κυκλοφόρησε το 2007 και είχε τίτλο La Radiolina, όπου στο πρώτο single Rainin in Paradise ασκείται έντονη κριτική στην κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα κράτη, αλλά και στην κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπούς σχετικά με την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο Ιράκ.

Ο Manu Chao είναι ένας πολίτης του κόσμου και τραγουδά στα ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, πορτογαλικά, αραβικά και πολύ συχνά αναμιγνύει διάφορες γλώσσες στο ίδιο τραγούδι. Η μουσική του έχει επιρροές από τη rock, την punk, τη reggae, την ιβηρο-αμερικανική salsa, το ska, κ.α. Οι στίχοι του μιλούν για την αγάπη, τη μετανάστευση, για τους ανθρώπους που ζουν σε γκέτο, για τα ναρκωτικά και συχνά μεταφέρουν μηνύματα της αριστερής πολιτικής. Επίσης, ο Manu Chao πολύ συχνά χρησιμοποιεί μουσική ή στίχους από παλαιότερα τραγούδια του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγούδι Bongo Bong το οποίο αντλεί τους στίχους του από το King of the Bongo, της Mano Negra εποχής.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024