Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aποκριάτικες εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες το Σαββατοκύριακο

Aποκριάτικες εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες το Σαββατοκύριακο

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν χρώμα και μουσική με μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, δρώμενα και εκπλήξεις.

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν χρώμα και μουσική με μια σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, δρώμενα και εκπλήξεις.

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δ. Αθηναίων το καθιερωμένο ραντεβού με τα παιδιά δίνεται την Κυριακή 6 Μαρτίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα.
Από τις 11:00 το πρωί μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες. Αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα, διαδραστική παράσταση τσίρκου, ξυλοπόδαροι, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και εμψυχωτές συνθέτουν την πιο όμορφη γιορτή. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Δήμος Αθηναίων

Σάββατο 5 Μαρτίου
11.00 Πλατεία Αγ. Παύλου

Μαθητικό καρναβάλι με τη συμμετοχή σχολείων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία με εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting, εμψυχωτές από την ομάδα «Ανεμόσκαλα» και παραδοσιακούς χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Παύλος». Διαδρομή παρέλασης: Αγίου Παύλου, Ψαρών, Φαβιέρου, Χίου, πλατεία Αγίου Παύλου

11.00-13.00 Πάρκο Ελλήνων Καλλιτεχνών (Κορεάτικη Αγορά)
Αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους με μουσική, κλόουν, ξυλοπόδαρο και face painting από τους εμψυχωτές του “Μπόμπος club”. Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του 63ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών

11.00-14.00 Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου, Κολωνός
Το πειρατικό της Αθήνας
: Τα παιδιά συναντούν τον πειρατή Τζακ Σπάροου και μέσα από τρομερές δοκιμασίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό. Ένα συναρπαστικό παιχνίδι περιπέτειας με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για παιδιά ηλικίας 11 – 15 ετών

Κυριακή 6 Μαρτίου
11:00-15:00 Ζάππειο
Αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά. Μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες. Αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα με μεικτές τεχνικές από το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Τα Μανταλάκια», διαδραστική παράσταση τσίρκου από τους Cirque Musical, ξυλοπόδαροι, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και η δυναμική ομάδα εμψυχωτών του “Greek Animators” συνθέτουν την πιο όμορφη γιορτή.
Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

11:00 Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. (αφετηρία)
Μαθητικό καρναβάλι με τη συμμετοχή σχολείων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Αγίου Δημητρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργικά κόλπα από το μάγο “Balthazar”. Την παρέλαση συνοδεύουν καρναβαλιστές με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης». Διαδρομή: από Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. έως πλατεία Αγίου Δημητρίου (μέσω Πανόρμου)

11:00 Πλατεία Εσταυρωμένου
Μαθητικό καρναβάλι, μουσική και χορός με τη συμμετοχή σχολείων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και αποκριάτικο πάρτι στην πλατεία Πέτρουλα με εργαστήρια κατασκευής μάσκας, face painting και εμψυχωτές από την ομάδα «Ανεμόσκαλα». Διαδρομή: από πλατεία Εσταυρωμένου έως πλατεία Πέτρουλα μέσω Λένορμαν

11:00-14:00 Πλατεία Κυψέλης
Το πειρατικό της Αθήνας
: Τα παιδιά συναντούν τον πειρατή Τζακ Σπάροου και μέσα από τρομερές δοκιμασίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό.
Ένα συναρπαστικό παιχνίδι περιπέτειας με την καθοδήγηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Για παιδιά 11 – 15 ετών

11:00-13:00 Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» (Δωδώνης 119 Σεπόλια)
Εργαστήριο κατασκευής παιδικής αποκριάτικης μάσκας για παιδιά 6 – 12 ετών και παράλληλη ξενάγηση στο χώρο του μουσείου.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 5151541

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 19:00 με τη νυχτερινή παρέλαση στον Ταύρο (από την πλατεία Αγίας Σοφίας έως το Εμπορικό Κέντρο AthensHeart) και με το πάρτι ενηλίκων 60’ς-80’ς με live πρόγραμμα από τον Λάμπη Λιβιεράτο και μουσική επιμέλεια εποχής από DJ, αλλά και με τη μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων της Κυριακής 6 Μαρτίου, στις 14:00 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Δήμος Χαλανδρίου
Το Σάββατο 5 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία στις 8:00 μ.μ. «Οι κορδελάτοι» της Νάξου (ΧΟΦ Νάξου) θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με τους συλλόγους Ηπειρωτών, Κρητών, Μικρασιατών και Ποντίων του Χαλανδρίου, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Ίδρυμα Ι.Π.Ζήση.
Στην κεντρική πλατεία θα γίνει παραδοσιακό γλέντι που θα πλαισιώσουν οι μουσικοί: Γ. Παυλόπουλος, βιολί – Θ. Τασούλας, Κλαρίνο – Κ. Παπαπροκοπίου, λαούτο – Γ. Γευγελής, κρουστά.

Τα παιδιά του Δημοτικού θα γιορτάσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Ντυμένοι μασκαράδες θα ανταμώσουν την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου (Αριστοφάνους 42) και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Φιλ. Λίτσα & Καλλισπέρη) στις 11:30 π.μ. Η Φιλαρμονική του Δήμου σε ρυθμούς καρναβαλιού μαζί με τους μικρούς μαθητές θα παρελάσουν μέσα από την καρδιά του Χαλανδρίου για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία για ένα ξέφρενο χορευτικό πάρτι στις 12 το μεσημέρι.

Στην εκδήλωση της Κυριακή 6 Μαρτίου, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

Δήμος Ηλιούπολης
Αποκριάτικα πάρτι την Κυριακή 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθoύν στις Πλατείες Φλέμινγκ και Ανεξαρτησίας (11:00 με 13:00) με μουσική και χορό, ανιματέρ και λιχουδιές.
Στην πλατεία Ανεξαρτησίας θα περιμένει τα παιδιά φουσκωτός κλόουν ύψους 3 μέτρων για χορό μαζί με λιχουδιές αλλά και το μάγο Χάρι Πότερ με σεμινάρια μαγείας.

Στην Πλατεία Φλέμινγκ θα στηθεί το παραδοσιακό χρωματιστό γαϊτανάκι με ξυλοπόδαρους κλόουν και μπουρμπουλήθρες καθώς και face patting από απόφοιτες της Σχολής Καλών Τεχνών και Kραοόκε. Όλα τα φουσκωτά παιχνίδια θα είναι δωρεάν.

22ο Καρναβάλι Ρέντη-Νίκαιας
Την Κυριακή 6 Μαρτίου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου με κεντρική παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στην πλατεία Δαβάκη στις 11:00 το πρωί.

Δήμος Καλλιθέας
Στην πλατεία Κύπρου το Σάββατο 5 Mαρτίου στις 11:00 θα ακουστούν καντάδες από τους Συλλόγους Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων «Απόλλων» και «Αρίων». Στις 12:00 γαϊτανάκια και χοροί από τους μαθητές του θεατρικού σχολείου.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου το αποκριάτικο πάρτι «Ελάτε με το ποδήλατό σας» στην ίδια πλατεία θα ξεκινήσει στις 11:00 με ξυλοπόδαρους, face painting, ακροβάτες αλλά και zumba πάρτι.

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

entertainment.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024