Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο κύριος ΚΙΧ» ταξιδεύει στη Νάξο

«Ο κύριος ΚΙΧ» ταξιδεύει στη Νάξο

Μαρία Παπουτσή Η ομάδα Κοπέρνικος ταξιδεύει στη Νάξο με την ευρηματική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό κουτί των Ήχων» η οποία συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογρα-φημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στην παράσταση που θα φιλοξενηθεί στον Πύργο Μπαζαίου, την Τετάρτη 12 […]

Μαρία Παπουτσή

Η ομάδα Κοπέρνικος ταξιδεύει στη Νάξο με την ευρηματική παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό κουτί των Ήχων» η οποία συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογρα-φημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στην παράσταση που θα φιλοξενηθεί στον Πύργο Μπαζαίου, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου 2015, πρωταγωνιστούν ο Λευτέρης Ελευθερίου και η Τατιάνα Καλαντζή. Την Επιμέλεια μουσικής υπογράφει ο Άγγελος Αγγέλου, τις χορογραφίες ο Θάνος Δασκαλόπουλος και τη σκηνοθεσία, σκηνικά – κοστούμια η Ομάδα Κοπέρνικος.

Τα παιδιά καλούνται να διακρίνουν τα μουσικά ηχοχρώματα και ωθούνται να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

Ταυτόχρονα συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, αναγνωρίζοντας ήχους, απαντώντας σε ερωτήσεις, συμβουλεύοντας τον κύριο ΚΙΧ και βοηθώντας τον να ξεπεράσει τα προβλήματα που ανακύπτουν και να νικήσει τον φοβερό Μουσικόδοντα!

«Μια παιδική παράσταση πρέπει να θέτει ερωτήματα και όχι έτοιμες απαντήσεις οι οποίες θα ωθήσουν το παιδί να ερευνήσει και να απασχοληθεί και μετά το τέλος της» αναφέρει ο Λευτέρης Ελευθερίου σε συνέντευξή του στο in.gr και συνεχίζει «Ο γενικός κανόνας είναι να μην παίζουμε θέατρο για παιδιά σαν να απευθυνόμαστε σε ανόητους θεατές που πρέπει να τα απλοποιούμε όλα ή να έχουν γλυκανάλατο ύφος οι αφηγήσεις».

«Είναι πολύ ωραίο να παίζεις για θεατές όπως τα παιδιά που δεν τα ενδιαφέρει ούτε αν είσαι πετυχημένος ή αποτυχημένος ηθοποιός. Το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και αν δεν ικανοποιηθούν στο δείχνουν αμέσως» συμπληρώνει.

Τα έργα που γράφει και παίζει o Λευτέρης Ελευθερίου με την ομάδα Κοπέρνικος έχουν ως αφετηρία την εξερεύνηση της σκληρής καθημερινότητας που πρέπει να βιωθεί έντονα για να αποτυπωθεί στο χαρτί ή στη σκηνή η αλήθεια της. Έπειτα έρχεται η απομυθοποίησή της και η προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος που μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Info:
Ο Πύργος Μπαζαίου κτίστηκε περίπου το 1600. Αρχικά λειτούργησε ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε εγκαταλείφθηκε από τους τελευταίους μοναχούς και περιήλθε στην ιδιοκτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους.
Για πολλά χρόνια φιλοξενούσε οικογένειες αγγειοπλαστών που ζούσαν στο χώρο και κατασκεύαζαν τα κεραμικά τους. Στο τέλος περίπου, του 19ου αιώνα, εκποιήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και αγοράστηκε από την οικογένεια Μπαζαίου.

Ώρα έναρξης: 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 €

entertainment.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024