Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Λομπίστες, ποιητές και γαλλικά παράδοξα

Οι ταινίες της εβδομάδας: Λομπίστες, ποιητές και γαλλικά παράδοξα

...

Αγγελική Στελλάκη

Με επτά νέες ταινίες ξεκινά ο Ιούνιος. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γαλλικές και δύο ισπανικές ταινίες. Η Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ του Μπρούνο Ντιμόν αποτελεί ένα διασκεδαστικό παράδοξο, ενώ η Τζέσικα Τσαστέιν εντυπωσιάζει στον ρόλο της Κυρίας Σλόαν, μιας αμερικανίδας λομπίστριας. Η Σύνθια Νίξον ερμηνεύει την ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον στο «Ήρεμο Πάθος». Το μενού περιλαμβάνει επίσης ισπανικές ή γαλλικές κωμωδίες και μία κινηματογραφική αναβίωση του Baywatch.

Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ

3/5

Ο Μπρούνο Ντιμόν κάνει μία ταινία – παραδοξολογία. Σε ένα γαλλικό θέρετρο την εποχή της Μπελ Επόκ, οι τουρίστες εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Η οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ φτάνει για να περάσει τις διακοπές της στην αιγυπτιακού τύπου βίλα της. Ένα από τα παιδιά της οικογένειας ερωτεύεται τον Μα Λουτ, έναν φτωχό νεαρό που περνάει τους πλούσιους απέναντι από το ποτάμι. Αυτό δεν αρκεί για να περιγράψει την ταινία του Ντιμόν, η οποία είναι γεμάτη παράδοξα. Προσθέστε παιχνίδια ταυτότητας, ανθρώπους που πέφτουν κάτω, που αιωρούνται, λίγη ανθρωποφαγία και πολύ υπερβολή, καθώς και ένας φόρος τιμής στον Χονδρό – Λιγνό και θα έχετε το εκρηκτικό μείγμα της ταινίας του Ντιμόν. Εξαιρετικός ο Φαμπρίς Λουκινί. Ταινία που μπορεί είτε να διασκεδάσει τον θεατή, είτε να τον εκνευρίσει.

Σκηνοθεσία: Μπρούνο Ντιμόν
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουκινί, Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι – Τεντέσκι


Κυρία Σλόαν

2,5/5

Μια λομπίστρια ερμηνεύει η Τζέσικα Τσαστέιν στο πολιτικό δράμα «Κυρία Σλόαν» του Τζον Μάντεν. Όσοι αγαπούν το House of Cards θα βρουν εδώ ενδιαφέρον, καθώς η κυρία Σλόαν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μεγάλη εταιρεία στην οποία εργάζεται για να υπερασπιστή τους περιορισμούς στην οπλοκατοχή. Σημαντικό το θέμα συζήτησης που θέτει η ταινία και ενδιαφέρον ο τρόπος προσέγγισης, ωστόσο η ταινία δεν παραλείπει να «αθωώσει» τους λομπίστες, βάζοντας την κεντρική ηρωίδα -εξαιρετική εδώ η Τσαστέιν- να λαμβάνει αποφάσεις σε ηθική βάση (η οποία πάντως ποτέ δεν εξηγείται).

Σκηνοθεσία: Τζον Μάντεν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Γκούγκου Μπάθα – Ρο


100 Μέτρα

2/5

Ισπανική ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Ένας νεαρός άνδρας που αναγκάζεται να μείνει με τον πεθερό του, όταν η στέγη στο σπίτι του τελευταίου καταρρέει, μαθαίνει ότι έχει σκλήρυνση κατά πλάκας. Παρά τις άσχημες προοπτικές για την υγεία του αποφασίζει να γίνει… Iron Man και να συμμετάσχει σε ένα τρίαθλο που περιλαμβάνει ποδηλασία, κολύμβηση και αγώνα δρόμου. Ο σκηνοθέτης Μαρσέλ Μπαρένα φτιάχνει ένα αμήχανο κράμα κωμωδίας και δράματος -ας μην ξεχνάμε ότι το δίδυμο Ντάνι Ροβίρα – Κάρα Ελεχάντε το έχουμε δει και στην κωμωδία Έρωτας αλά Ισπανικά. Αντί ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος να επικεντρωθεί στον ίδιο τον αγώνα και στην προσπάθεια του κεντρικού χαρακτήρα, του Ραμόν, να το ολοκληρώσει, επιλέγει συχνά τον δρόμο των εύκολων κωμικών στιγμών. Στο τέλος της ταινίας, όμως, στρέφει την προσοχή του στην προσπάθεια του Ραμόν, και έχει τη δύναμη να συγκινήσει τον θεατή.

Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Μπαρένα
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάντε, Αλεχάντρα Χιμένες


Η Βασίλισσα της Ισπανίας

1/5

Ο Φερνάντο Τρουέμπα επιχειρεί μια συνέχεια της ταινίας του «Το Κορίτσι των Ονείρων Μου». Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει και ο Μπλας Φοντιβέρος (Αντόνιο Ρεσίνες) επιστρέφει στην Ισπανία του Φράνκο. Εκεί συναντά ξανά την Μακαρένα Γρανάδα (Πενέλοπε Κρουθ), μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ πλέον, η οποία ερμηνεύει τη βασίλισσα Ισαβέλα της Ισπανίας σε μία μεγάλη παραγωγή. Ο Τρουέμπα μπορεί να μεταφέρει το κλίμα των γυρισμάτων μιας ταινίας και τις μικροπαρεξηγήσεις ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Ισπανούς συντελεστές, αλλά η «Βασίλισσά» του είναι μάλλον αφελής, επιδίδεται σε κλισέ αναπαραστάσεις κάθε αρσενικού, θηλυκού και ομοφυλόφιλου χαρακτήρα και το κυριότερο: είναι βαρετή.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Τρουέμπα
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουθ, Μάντι Πατίνκιν, Αντόνιο Ρεσίνες


Για Όνομα του Θεού

1/5

Εκτός από τις δύο ισπανικές ταινίες, αυτή την εβδομάδα το μενού περιλαμβάνει και δύο γαλλικές: η δεύτερη είναι μια κωμική περιπέτεια με ήρωα έναν εγκληματία που έχει εξαφανιστεί από τις ζωές των δύο κοριτσιών του και επικοινωνεί μαζί τους θέλοντας να διοργανώσει το «μεγάλο κόλπο». Κι αν ο γαλλικός τίτλος βγάζει κάποιο νόημα (οι Θησαυροί παραπέμπουν τόσο στις δύο κοπέλες, όσο και στο ποσό που θέλει να κλέψει ο Πατρίκ -τον ερμηνεύει ο Ζαν Ρενό που μοιάζει και ο ίδιος να πλήττει), δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον ελληνικό. Παρά την σε στιγμές χαριτωμένη εμφάνιση των Ριμ Χερίσι και Καμίλ Σαμό, η ταινία είναι από αυτές που μάλλον θα έπρεπε να κάνουν την εμφάνισή τους κατευθείαν σε DVD.

Σκηνοθεσία: Πασκάλ Μπουρντιέ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ρενό, Ριμ Χερίσι, Καμίλ Σαμό

Ήρεμο Πάθος

Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις ζωή της μεγαλύτερης Αμερικανίδας ποιήτριας, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της Έμιλι Ντίκινσον και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες. Επίσημη συμμετόχη στα Φεστιβαλ Βερολίνου, Λονδίνου, Τορόντο και Σαν Σεμπαστίαν.

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν: Σύνθια Νίξον, Τζένιφερ Ιλ


Baywatch

Ο ναυαγοσώστης Μιτς Μπιουκάνον (Ντουέιν Τζόνσον) και η ομάδα του αναλαμβάνουν, εκτός της φύλαξης της παραλίας, την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων ναυαγοσωστών, μεταξύ των οποίων είναι και ο υπερφίαλος κι απείθαρχος πρωταθλητής κολύμβησης Ματ Μπρόντι (Ζακ Έφρον). Η μεταξύ τους σύγκρουση είναι επεισοδιακή, αλλά τελικά καλούνται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να ξεσκεπάσουν μια εγκληματική οργάνωση που διακινεί ναρκωτικά και σπέρνει πτώματα, απειλώντας το μέλλον της παραλίας τους.

Σκηνοθεσία: Σεθ Γκόρντον
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Ζακ Έφρον, Αλεσάντρα Νταντάριο

Να σημειωθεί ότι σε επανέκδοση προβάλλεται ο «Δαιμονισμένος Άγγελος» του Άλαν Πάρκερ, ενώ προβάλλεται και το «Ηλιοτρόπιο» του Βιτόριο Ντε Σίκα με τη Σοφία Λόρεν και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024