Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του Alien

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η επιστροφή του Alien

...

Αγγελική Στελλάκη

Έξι νέες ταινίες προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους και η επιστροφή του Alien ως σίκουελ (εν μέρει) του Προμηθέα. Ο Νταγκ Λάιμαν φέρνει αντιμέτωπο έναν αμερικανό στρατιώτη και έναν σκοπευτή στον Τοίχο, ενώ ο Στέργιος Πάσχος σκηνοθετεί μια ενδιαφέρουσα ρομαντική ταινία με το Άφτερλωβ. Τον έρωτα εξερευνούν και τα Ένα προφίλ για δύο και Σ’ αγαπώ ισπανικά, ενώ η ταινία που ξεχωρίζει είναι το Στέφεν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη, μία βιογραφία του γνωστού συγγραφέα την περίοδο της ναζιστικής κατοχής και της αυτοεξορίας του στην Αμερική.

Alien: Covenant

(2,5/5)

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στο σύμπαν του Alien με το σίκουελ του «Προμηθέα» και νέους ήρωες. Το σκάφος Covenant που μεταφέρει αποίκους σε έναν πλανήτη, λαμβάνει μετά από μία καταστροφή ένα παράξενο σήμα από έναν κοντινό πλανήτη, τον οποίο αποφασίζει να εξερευνήσει. Εκεί βρίσκονται όμως τα xenomorphs, αλλά και ο Ντέιβιντ, το ανδροειδές της αποστολής του Προμηθέα. Ο Σκοτ ασχολείται πάλι με την έννοια του δημιουργού και δίνει αρκετό υλικό στον Μάικλ Φασμπέντερ ώστε να δουλέψει (τον διπλό του ρόλο) πάνω σε αυτό. Η υπόλοιπη ταινία είναι σε στιγμές διασκεδαστική και σε στιγμές τρομακτική, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημά της αναμενόμενη.

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Ουότερστον, Μπίλι Κράνταπ

Ο Τοίχος

(2/5)

Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ πέφτουν θύμα ενέδρας από ελεύθερο σκοπευτή. Ένας εξ αυτών βρίσκει καταφύγιο πίσω από έναν πέτρινο τοίχο. Όσο περνά η ώρα θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να επιβιώσει και θα γνωρίσει τον αντίπαλό του περισσότερο από όσο θα ήθελε. Ο Νταγκ Λάιμαν (The Bourne Identity) σκηνοθετεί ένα μάλλον θεατρικό σενάριο του Ντουέιν Γουόρελ, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να μας πείσει ότι δείχνει και τις δύο πλευρές του νομίσματος, δεν τα καταφέρνει. Γιατί παρά τα λόγια που λέει ο ελεύθερος σκοπευτής, η κάμερα είναι στραμμένη στον αμερικανό στρατιώτη, τον οποίο άλλωστε φροντίζει να «εξιλεώσει» για τα δικά του λάθη, ενώ ο σκοπευτής παρουσιάζεται ως σαδιστής.

Σκηνοθεσία: Νταγκ Λάιμαν
Πρωταγωνιστούν: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Τζον Σένα

Άφτερλωβ

(2,5/5)

Ο Νίκος θέλει να μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισε με τη Σοφία. Αποφασίζει να την κλείσει σε μία βίλα στα βόρεια προάστεια και να μάθει την αλήθεια. Διαφωνίες, τσακωμοί, αναλύσεις για τον έρωτα σε αυτή τη χαριτωμένη ρομαντική ταινία που περιλαμβάνει έξυπνες ατάκες και καλοδουλεμένοι χαρακτήρες από τον Στέργιο Πάσχο. Οι δύο πρωταγωνιστές, Χάρης Φραγκούλη και Ηρώ Μπέζου ερμηνεύουν με φρεσκάδα τους ρόλους τους. Ωστόσο, η αυτοαναφορικότητα και η υπερβολική επίγνωση του έξυπνου σεναρίου υπονομεύουν σε στιγμές την ταινία.

Σκηνοθεσία: Στέργιος Πάσχος
Πρωταγωνιστούν: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη

(3/5)

Τέσσερις σκηνές από τη ζωή του Στέφαν Τσβάιχ στην Αμερική, μετά την αυτοεξορία του από τη ναζιστική Γερμανία. Η ιδιότυπη βιογραφία της ηθοποιού και σκηνοθέτιδος Μαρία Σρέιντερ σκιαγραφεί το πορτραίτο ενός ανθρώπου που διχάζεται ανάμεσα στη φρίκη για το ξέσπασμα του πολέμου και την αγάπη για την πατρίδα του. Εγκεφαλική ταινία που θέλει τον χρόνο της, αλλά θα αναμείψει τους θεατές -ιδιαίτερα όσους αγαπούν το έργο του Τσβάιχ ή απλά την ιστορία και τη λογοτεχνία. Εξαιρετική η ερμηνεία του Τζόζεφ Χέντερ.

Σκηνοθεσία: Μαρία Σρέιντερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόζεφ Χέντερ, Μπάρμπαρα Σούκοβα

Ένα προφίλ για δύο

(1/5)

Ο 75χρονος Πιέρ, χήρος, ανακαλύπτει το Διαδίκτυο και αρχίζει να μιλάει με μία νεαρή κοπέλα σε ιστοσελίδα κοινωνικών γνωριμιών. Για να την προσελκύσει, χρησιμοποιεί τη φωτογραφία του δασκάλου πληροφορικής του, ο οποίος -χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος- είναι ο σύντροφος της εγγονής του. Τυπικά μπερδέματα σε αυτή τη γαλλική κομεντί, με την ερμηνεία του «βετεράνου» Πιέρ Ρισάρ να ξεχωρίζει, αλλά και μία στερεοτυπική παρουσίαση των γυναικείων χαρακτήρων: οι κυρίες της ταινίες είτε θέλουν να ελέγχουν, είτε επιδεικνύουν μια αφέλεια.

Σκηνοθεσία: Στεφάν Ρομπελίν
Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Ρισάρ, Γιαννίς Λεσπέρ, Φανί Βαλέτ

Σ’ αγαπώ ισπανικά

Πέντε ιστορίες αγάπης και σεξ εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια ενός καλοκαιριού στην Μαδρίτη. Ο Πάκο και η Άνα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στην σχέση του με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ξυπνήσει τη ερωτική επιθυμία στην γυναίκα του Παλόμα, η οποία ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. H Μα Καντελάρια και ο Αντόνιο προσπαθούν να κάνουν παιδί. Ο Άλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλίας ενώ η ίδια αναρωτιέται αν τελικά θα της κάνει πρόταση γάμου. Τέλος η Σάντρα μια μοναχική γυναίκα αναζητά απελπισμένα τον έρωτα.

Σκηνοθεσία: Πάκο Λεόν
Πρωταγωνιστούν: Νατάλια ντε Μολίνα, Άννα Κατς, Μπέλεν Κουέστα, Λουίς Καλέχο


Δείτε τι παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ταινίες

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024