Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Ιταλική επαρχία και έρωτας

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ιταλική επαρχία και έρωτας

...

Αγγελική Στελλάκη

Ο Αύγουστος εισβάλλει με μία κινηματογραφική εβδομάδα γεμάτη έρωτα, καθώς τέσσερις από τις πέντε νέες ταινίες της εβδομάδας έχουν στο επίκεντρο πάθη και ρομαντισμό. Μόνο ο «Αόρατος Εχθρός» ασχολείται με το ζήτημα των σύγχρονων πολεμικών πρακτικών. Κατά τα άλλα, ήλιος, ιταλικά τοπία, αυτοκαταστροφικοί και καταδικασμένοι έρωτες «πρωταγωνιστούν» στη μεγάλη οθόνη.

Κάτω από τον Ήλιο (A Bigger Splash)

(2/5)

Βασισμένη στην «Πισίνα» (1969) με τους Αλέν Ντελόν και Ρόμι Σνάιντερ, αλλά με αρκετές δημιουργικές ελευθερίες, η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο (Είμαι ο Έρωτας) ασχολείται με τα πάθη που αναπτύσσονται ένα καλοκαίρι ανάμεσα στους τέσσερις ήρωες της ταινίας: Μία ροκ σταρ σε αφωνία και ο σύντροφός της κάνουν διακοπές στην Ιταλία, όταν την καθημερινότητα του ζευγαριού έρχεται να ταράξει η επίσκεψη ενός παλιού φίλου και της νεαρής κόρης του. Ιδανική για καλοκαίρι, καθώς η ζέστη έρχεται να δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις και αντιζηλίες, αλλά χωρίς ουσιαστικά να έχει τίποτα καινούριο να πει, η ταινία του Γκουαντανίνο ξεχωρίζει κυρίως για την ερμηνεία του Ρέιφ Φάινς (που γνωρίζει νέα επιτυχία σε κωμικούς ρόλους, τους οποίους και ο ίδιος φαίνεται να απολαμβάνει). Κατά τα άλλα, γεμάτη φρεσκάδα η Ντακότα Τζόνσον, αξιοπρεπής ο Ματίας Σένερτς, ενώ η αφωνία της Τίλντα Σουίντον δεν φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα, αντιθέτως μπορεί να εκνευρίσει. Και μπορεί στο τέλος να εισάγεται ο παράγοντας της προσφυγικής κρίσης, αλλά το πολιτικό σχόλιο χάνεται στην πορεία, με αποτέλεσμα η αναφορά να μοιάζει περισσότερο με σεναριακό τέχνασμα και τίποτε άλλο.

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Πρωταγωνιστούν: Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σένερτς, Ντακότα Τζόνσον

Αόρατος Εχθρός

(2/5)

Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ, επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο, ηγείται μιας επιχείρησης κατά τρομοκρατών στην Κένυα. Drones καλούνται να εξολοθρεύσουν τους στόχους, ένα πολιτικό συμβούλιο λαμβάνει χώρα προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως», ενώ η παρουσία ενός 9χρονου κοριτσιού περιπλέκει την κατάσταση. Αν και είναι από τις λίγες φορές που mainstream περιπέτεια ασχολείται με τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών -και τις επιλογές που καλούνται να λάβουν οι χειριστές τους από την ασφάλεια του γραφείου τους-, η ταινία δεν καταφέρνει να αποτινάξει από πάνω της την «δυτική» ματιά. Ο σεναριογράφος Γκάι Χίμπερτ υπενθυμίζει στον θεατή ότι το 9χρονο κορίτσι προσπαθεί να «ξεφύγει» κατά κάποιο τρόπο το παραδοσιακό Ισλάμ, ενώ η ταινία δεν παραλείπει να παρουσιάσει τους Αμερικανούς ως σκληροπυρηνικούς, φέρνοντάς τους σε αντίθεση με τους πιο «ευαίσθητους» Βρετανούς. Πάντως, πρόκειται για μια σφιχτοδεμένη περιπέτεια, με εξαιρετικό φινάλε και μία δυναμική ερμηνεία από την Έλεν Μίρεν.

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Έλεν Μίρεν, Άαρον Πολ, Άλαν Ρίκμαν




Storia d’ Amore

(2,5/5)

Με τον εναλλακτικό τίτλο «Alaska», η γαλλο-ιταλική αυτή συμπαραγωγή, σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Κουπελίνι αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα ανάμεσα σε έναν Ιταλό και σε μία Γαλλίδα που ελπίζει να τα καταφέρει ως μοντέλο. Γνωρίζονται σε ένα ξενοδοχείο και προσωρινά θα τους χωρίσει η φυλάκιση του Φάουστο για μία επίθεση. Η ζωή των δύο ηρώων δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που συναντούν. Αν και η ταινία ξεπερνά σε διάρκεια τις δύο ώρες και περιλαμβάνει αρκετές σεναριακές ανατροπές (όχι όλες απαραίτητες), εντυπωσιάζει για την ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών της και ιδιαίτερα του Έλιο Τζερμάνο, ο οποίος ερμηνεύει τον Φάουστο με ενέργεια και ενθουσιασμό.

Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Κουπελίνι
Πρωταγωνιστούν: Έλιο Τζερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπί

Πριν Έρθεις Εσύ

(1,5/5)

Βασισμένο στο best seller της Τζότζο Μόις, το «Πριν Έρθεις Εσύ» αφηγείται την ιστορία της Λου, ενός κοριτσιού που ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Βρετανίας, η οποία πηγαίνει να εργαστεί για τον τετραπληγικό Γουίλ, έναν όμορφο και πλούσιο νεαρό. Οι δύο νέοι θα έρθουν κοντά και η Λου θα δώσει νέο νόημα στη ζωή του Γουίλ -όπως και εκείνος στη δική της. Η ταινία της Τέα Σάροκ μπορεί να ήθελε να μιλήσει για βαθύτερα ζητήματα, αλλά αντί να δούμε μια ιστορία που να αντιμετωπίζει με τρόπο ευαίσθητο (ή έστω τρυφερό και αστείο, όπως στους «Άθικτους») το ζήτημα της αναπηρίας, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το επίπεδο ενός αφελούς ρομάντσου. Η Εμίλια Κλαρκ προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω της τον ρόλο της Καλίσι στο Game of Thrones, αλλά εδώ η υπερβολή της είναι ενοχλητική. Ο Σαμ Κλάφλιν παραδίδει μια ισορροπημένη ερμηνεία και οι καλές στιγμές της ταινίας οφείλονται περισσότερο σε εκείνον.

Σκηνοθεσία: Τέα Σάροκ
Πρωταγωνιστούν: Σαμ Κλάφλιν, Εμίλια Κλαρκ, Τζάνετ ΜακΤιρ

Όλοι οι Δρόμοι Οδηγούν στη Ρώμη

(0,5/5)

Η Μάγκι με την κόρη της Σάμερ φτάνουν στην Ιταλία, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα προβλήματα με τον νόμο που περιμένουν τη Σάμερ στις ΗΠΑ. Στην Ιταλία η Μάγκι θα συναντήσει έναν παλιό της σύντροφο, τον Λούκα, αλλά όταν η Σάμερ εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του Λούκα, Κάρμεν, θα ξεκινήσει ένα κυνηγητό με προορισμό τη Ρώμη. Αδιάφορη αισθηματική κωμωδία με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία δεν διαθέτει καμία χημεία με τον Ραούλ Μπόβα. Από το σενάριο απουσιάζει οποιαδήποτε ανάπτυξη χαρακτήρων και η όλη απόπειρα αξίζει μόνο για τα τοπία της Ιταλίας.

Σκηνοθεσία: Έλα Λεμχάγκεν
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Ρόζι Ντέι, Ραούλ Μπόφα, Κλαούντια Καρντινάλε

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024