Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Γαλλικό σινεμά, Αλίκη και Κρόου - Γκόσλινγκ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Γαλλικό σινεμά, Αλίκη και Κρόου – Γκόσλινγκ

...

Αγγελική Στελλάκη

Έξι νέες ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει η «Γλυκιά Απόδραση» του Μπρούνο Πονταλιντές, ενώ το γαλλικό σινεμά εκπροσωπείται και από το «Υπόθεση Άγνωστο DNA». Η Αλίκη επιστρέφει με την «Αλίκη Μέσα από τον Μαγικό Καθρέφτη», ενώ οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου είναι οι «Nice Guys». Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ αποτελούν ένα ακόμα δίδυμο πολλών αστέρων.

Γλυκιά Απόδραση

(3,5/5)

Ο Μισέλ είναι ένας 50άρης με εφηβικά όνειρα. Όταν συνειδητοποιεί ότι το όνειρό του να πετάξει ένα αεροπλάνο δεν θα γίνει πραγματικότητα στρέφεται στο καγιάκ. Η σύζυγός του τον προτρέπει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι με το καγιάκ του στη γαλλική εξοχή. Σαν άλλος Οδυσσέας, ο Μισέλ θα το τολμήσει. Και θα βρεθεί σε έναν δικό του «παράδεισο» από όπου μοιάζει να μην μπορεί να φύγει. Με πολλές αναφορές στην Οδύσσεια, feelgood διάθεση και αρκετό χιούμορ, ο ελληνικής καταγωγής Μπρούνο Πονταλιντές ετοιμάζει μία από τις πιο ευχάριστες γαλλικές κωμωδίες της χρονιάς. Η Γλυκιά Απόδραση (Comme un avion) κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σκηνοθεσία: Μπρούνο Πονταλιντές
Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Πονταλιντές, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ανιές Ζαουΐ, Βιμάλα Πονς





Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη

(3/5)

Η Αλίκη Κίνγκσλεϊ επιτρέπει στον κόσμο των θαυμάτων και συνειδητοποιεί ότι ο φίλος της ο Τρελοκαπελάς έχει πέσει σε κατάθλιψη. Σε μία προσπάθεια να γυρίσει τον χρόνο πίσω, η Αλίκη θα συναντήσει τον ίδιο τον Χρόνο (που τον ερμηνεύει ο Σάσα Μπάρον Κοέν) και παλιούς εχθρούς και φίλους. Εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες του Λούις Κάρολ, με τον Τιμ Μπάρτον στην παραγωγή αυτή τη φορά, η «Αλίκη» είναι μία φαντασμαγορική περιπέτεια με ενδιαφέρον μήνυμα που θα αρέσει σε παιδιά, αλλά θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον και οι ενήλικες. Βοηθάει, βέβαια και το γεγονός ότι σε αυτό πρωταγωνιστούν μία σειρά εξαίρετων ηθοποιών.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μπόμπιν
Πρωταγωνιστούν: Μία Γουασικόφσκα, Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Αν Χάθαγουεϊ





The Nice Guys

(3/5)

Στο Λος Άντζελες του 1977, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και ένας μπράβος θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης μίας νεαρής κοπέλας και μιας σειράς δολοφονιών. Με κέφι, υπέροχες ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου (ειδικά ο πρώτος είναι απόλαυση σε μία σωματική ερμηνεία που συχνά θυμίζει τον «Λιγνό») σε μία ταινία που ταιριάζει με καλοκαίρι και θερινό σινεμά, που θα κάνει τον θεατή να γελάσει και συχνά αποτελεί παρωδία των νουάρ ταινιών με τους σκληρούς άνδρες και τις μοιραίες γυναίκες.

Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ράιαν Γκόσλινγκ

Αλήθεια

(2/5)

Η Μέρι Μέιπς, παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS πιέζει να βγει στον αέρα μια ιστορία για το πώς ο υποψήφιος πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία. Εξαιτίας μιας σειράς λαθών, η ίδια και ο παρουσιαστής Νταν Ράδερ θα δεχθούν σκληρή κριτική. Η ταινία ασχολείται με ζητήματα δημοσιογραφικής ηθικής και με το πώς το βλέμμα πέφτει αντί για την ιστορία στους ίδιους τους δημοσιογράφους. Ο Τζέιμς Βάντερμπιλντ «αθωώνει», όμως, την ηρωίδα του και φαίνεται απρόθυμος να παραδεχθεί τα λάθη της. Δυστυχώς, ούτε η Κέιτ Μπλάνσετ, ούτε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ καταφέρνουν να διασώσουν την ταινία, παρά το γεγονός ότι και οι δύο κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Βάντερμπιλντ
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ντένις Κουέιντ, Τόφερ Γκρέις, Ελίζαμπεθ Μος




Υπόθεση άγνωστο DNA

(2/5)

Μια διάσημη υπόθεση σίριαλ κίλερ στη Γαλλία που χρειάστηκε επτά χρόνια για να διαλευκανθεί. Η Υπόθεση: Άγνωστο DNA αποτελεί μια γαλλική περιπέτεια στα βήματα του «Zodiac» που θέλει έναν νεαρό αστυνομικό να φτάνει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι και να προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τους βιασμούς και τη βίαιη δολοφονία νεαρών γυναικών. Ωστόσο, οι χρονικές κινήσεις της ταινίας της στερούν το ενδιαφέρον και τελικά το «Υπόθεση Άγνωστο DNA» περιορίζεται στο να είναι μία απλώς ενδιαφέρουσα ταινία αστυνομικού μυστηρίου.

Σκηνοθεσία: Φρεντερίκ Τελιέ
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ



Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Οι Ice Cube και Cedric ξανασμίγουν στην μεγάλη οθόνη, στην ταινία «Το Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ». Έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια. O Κάλβιν μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, ανάμεσα στους οποίους και ο Έντι, είναι ακόμα εκεί, αλλά το μπαρμπέρικο έχει υποστεί ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Παρά τις καλές στιγμές, το εύθυμο κλίμα και το αίσθημα συντροφικότητας μέσα στο μαγαζί, η κατάσταση στην γειτονιά τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αναγκάζοντας τον Κάλβιν και τους φίλους του να συνασπιστούν σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο το μπαρμπέρικο, αλλά και τη γειτονιά τους.

Σκηνοθεσία: Μάλκομ Ντ. Λι
Πρωταγωνιστούν: Ice Cube, Σεντρίκ, Ρεγκίνα Χολ, Νίκι Μινάζ


Stars, η μπαλάντα ενός λαού (1959)

Ο τραγικός έρωτας ανάμεσα σε μια Ελληνοεβραία και έναν αξιωματικό των Ναζί. Η ταινία του Κόνραντ Βολφ αναδεικνύει την εξολόθρευση των Ελληνοεβραίων από τη Θεσσαλονίκη το 1943. Η ταινία είχε κερδίσει το 1959 στις Κάννες το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βολφ
Πρωταγωνιστούν: Σάσα Κρουσάρσκα, Γιούργκεν Φρόριεπ, Έρικ Σ.Κλάιν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024