Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρίστοφερ Άμποτ, Σίνθια Νίξον και Τζος Μοντ μιλούν για τον «James White»

Κρίστοφερ Άμποτ, Σίνθια Νίξον και Τζος Μοντ μιλούν για τον «James White»

Μαντώ Σιώμου Το «James White», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζος Μοντ, που έχει ήδη δώσει το στίγμα του στο σύγχρονο αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο ως παραγωγός του συγκλονιστικού «Martha, Marcy, May, Marlene», προκάλεσε αίσθηση στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, με τις αποστομωτικές ερμηνείες των Κρίστοφερ Άμποτ και Σίνθια Νίξον να του χαρίζουν το βραβείο του κοινού. […]

Μαντώ Σιώμου

Το «James White», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζος Μοντ, που έχει ήδη δώσει το στίγμα του στο σύγχρονο αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο ως παραγωγός του συγκλονιστικού «Martha, Marcy, May, Marlene», προκάλεσε αίσθηση στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, με τις αποστομωτικές ερμηνείες των Κρίστοφερ Άμποτ και Σίνθια Νίξον να του χαρίζουν το βραβείο του κοινού.

Οι παραγωγοί της εταιρείας Borderline Films της Νέας Υόρκης, Σον Ντέρκιν, Αντόνιο Κάμπος και Τζος Μοντ, βγήκαν στο προσκήνιο το 2008 με το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κάμπος «Afterschool», και τρία χρόνια αργότερα, με το «Martha Marcy Μay Marlene» του Ντέρκιν, που τους ανέδειξε κερδίζοντας πολλά βραβεία. Μετά το 2012 και το «Simon Killer» του Κάμπος, ήταν σειρά του Μοντ να μεγαλουργήσει και πίσω από τις κάμερες, με το σενάριο και την σκηνοθεσία του «James White».

Τον κεντρικό χαρακτήραΤζέιμς Γουάιτ, υποδύεται ο Κρίστοφερ Άμποτ (γνωστός από την σειρά «Girls»), ένας προβληματικός εικοσάρης που παλεύει να πάρει τα ηνία της ζωής του καθώς η μητέρα του Γκέιλ (Σίνθια Νίξον) παλεύει με μια σοβαρή ασθένεια. Ο Τζέιμς διολισθαίνει συνεχώς σε έναν αυτοκαταστροφικό, ηδονιστικό τρόπο ζωής ενώ ο κολλητός του Νικ (Σκοτ Μεσκουντί) και φίλος της μητέρας του (Ρον Λίβινγκστον) προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

Η ταινία του Τζος Μοντ είναι εμπνευσμένη από τον θάνατο της μητέρας του, που απεβίωσε λίγο αργότερα από το Φεστιβάλ του Σάντανς το 2011, μια περίοδο που ήδη δούλευε πάνω σε ένα έργο που με το καιρό όπως δήλωσε, κατέληξε σωστά στον Τζέιμς Γουάιτ, ένα ρόλο που έγραψε πάνω στον Άμποτ.

Ο ηθοποιός Άμποτ, που πέρα από το ρόλο του στην σειρά της Λένα Ντάνχαμ «Girls», άρχισε να πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από διακεκριμένα έργα στο Broadway, ένιωσε πολύ τυχερός όταν ο Τζος του ζήτησε να αρχίσει να γράφει το σενάριο πάνω σε αυτόν. Ο Μοντ πάντα σεβόταν τον Κρίστοφερ, όχι μόνο σαν φίλο, αλλά και ως ηθοποιό.

«Πρόκειται για μια συνένωση που λίγοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, μπορούν να καταλάβουν. Δεν μπορούν να αρνηθούν ότι υπάρχει ένα μέρος του εαυτού τους εκεί μέσα – το πρόσωπο, το σώμα, οποιαδήποτε ανησυχία, είναι εκεί», τονίζει ο Άμποτ.

Ο ηθοποιός κατάφερε να κατανοήσει τον ρόλο του Τζέιμς μέσα από τους νεοϋορκέζους, τους ανθρώπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Νέα Υόρκη, από τους ανθρώπους που έχει γνωρίσει και έχει στη ζωή του.

«Η Νέα Υόρκη αποτελεί το χαρακτήρα μας», δηλώνει ο Μοντ, «Αν παραδοθείς σε αυτή, είναι σαν ένα τρένο όπου δεν υπάρχουν ευκαιρίες για συλλογισμούς. Έχεις κλείσει τις σκέψεις σου».

Ο Μοντ μίλησε επίσης και για την συνεργασία του με την Νίξον, ότι αποτέλεσε μαθηματική εμπειρία για αυτόν, καθώς αισθανόταν τόσο ευάλωτος, με μια τόσο έμπειρη επαγγελματία, που ήταν απίστευτα υπομονετική και γενναιόδωρη.

Η Σίνθια Νίξον ήταν εξίσου ενθουσιασμένη με τον Μοντ, και ένιωθε αμέσως μια σύνδεση, καθώς είχαν πολλά κοινά. Μεγαλώσανε και οι δυο στο Μανχάταν, είχαν καλλιτέχνες γονείς, λίγα χρήματα αλλά πολλές φιλοδοξίες για τις τέχνες και επιπλέον, δυστυχώς, έχασαν και οι δύο τη μητέρα τους από καρκίνο.

«Η ταινία είναι πολύ συναισθηματική, και ενώ μπορεί να φαίνεται αυτοσχέδια, δεν είναι καθόλου. Είναι λέξη προς λέξη πάνω στο σενάριο», επισημαίνει η Νίξον για να εξηγήσει πόσο αληθινή είναι η Γκέιλ γι αυτήν, καθώς και η ίδια καταπολέμησε και κέρδισε την μάχη με τον καρκίνο πριν μερικά χρόνια. «Ήταν όμορφο συναίσθημα που είχα την άδεια να είμαι έτσι στην οθόνη», συμπληρώνει.

Οι περισσότερες ταινίες της εταιρείας έχουν τίτλο τα ονόματα των πρωταγωνιστών γιατί σύμφωνα με τον Μοντ: «Μας ενδιαφέρουν τα πορτρέτα των ανθρώπων».

Η ταινία «James White» η οποία σύμφωνα με τον κριτικό Σκοτ Φούντα του Variety είναι στα βήματα του Τζον Κασσαβέτη, θα προβληθεί στην Ελλάδα μέσα στο 2016 από τη Weird Wave.

entertainment.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024