Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφυλλίστε και κερδίστε  το βιβλίο «Πόλη στις φλόγες»

Ξεφυλλίστε και κερδίστε το βιβλίο «Πόλη στις φλόγες»

Το βιβλίο του Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου 2015 από τον Knopf, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έγκριτα εκδοτικά συγκροτήματα, που απέκτησε τα δικαιώματα έκδοσης προσφέροντας την υψηλότερη προκαταβολή που δόθηκε ποτέ σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, και έφτασε τα 2.000.000 δολάρια. Το διεκδίκησαν επίμονα 10 εκδοτικοί οίκοι. Στη χώρα μας κυκλοφορεί […]

Το βιβλίο του Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ στις 13 Οκτωβρίου 2015 από τον Knopf, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έγκριτα εκδοτικά συγκροτήματα, που απέκτησε τα δικαιώματα έκδοσης προσφέροντας την υψηλότερη προκαταβολή που δόθηκε ποτέ σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, και έφτασε τα 2.000.000 δολάρια. Το διεκδίκησαν επίμονα 10 εκδοτικοί οίκοι. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, σε μετάφραση Γιώργου Κυριαζή.

Στην αφήγηση, που χωρίζεται σε 7 μέρη/βιβλία, μπαίνουν εμβόλιμες σελίδες με φωτοαντίγραφα από ένα χειροποίητο φανζίν, χειρόγραφες επιστολές και σελίδες από ένα δακτυλόγραφο κείμενο λεκιασμένο με ουίσκι. Το βιβλίο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο όχι μόνο ως προς το κείμενό του, αλλά και συνολικότερα, εκδοτικά.

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε το βιβλίο «Πόλη στις φλόγες». Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Ο παραγωγός Scott Rudin «έκλεισε» τα δικαιώματα μεταφοράς πριν ακόμα το βιβλίο βρει εκδοτική στέγη. Η μεταφορά του στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη θεωρείται απλά θέμα χρόνου. Ανάμεσα στις παραγωγές του Scott Rudin συγκαταλέγονται τα: Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους, Ημερολόγιο ενός σκανδάλου, Ξενοδοχείο Grand Budapest, Το κορίτσι με το τατουάζ, Inside Llewyn Davis και η τηλεοπτική σειρά The Newsroom.

Σύνοψη
Νέα Υόρκη, παραμονή πρωτοχρονιάς του 1977.

Σε μια πόλη που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς πλησιάζουν μεσάνυχτα και τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, δύο απανωτοί πυροβολισμοί στο Σέντραλ Παρκ διαλύουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Αφροαμερικανός καθηγητής Μέρσερ Γκούντμαν βρίσκει αιμόφυρτη μέσα στους θάμνους τη Σαμάνθα Τσιτσάρο, μια νεαρή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην τέχνη και στο πανκ-ροκ.

Καθώς ένας δημοσιογράφος και ένας αστυνομικός προσπαθούν να ανακαλύψουν τον ένοχο, διασταυρώνονται με ένα πλήθος χαρακτήρων, που οι ζωές τους ακολουθούν άλλοτε συγκλίνουσες και άλλοτε παράλληλες διαδρομές.

Το περίφημο μπλακ άουτ που θα βυθίσει στο σκοτάδι τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 1977 βρίσκει τους ήρωες σε αμηχανία, με τις ζωές τους να έχουν αλλάξει δραματικά…

Ξεφυλλίστε το βιβλίο

Το βιβλίο Πόλη στις φλόγες είναι ένα συγκλονιστικό και αλησμόνητο μυθιστόρημα για τα μικρά και τα μεγάλα πάθη, τις κρυφές και ασυγκράτητες φιλοδοξίες, τις εκρήξεις και τα πυροτεχνήματα της ανθρώπινης ζωής. Ένα βιβλίο για τις προσωπικές επαναστάσεις, την τέχνη και τον έρωτα, τις υπόγειες δυνάμεις που κινούν τον κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι η ιστορία της πιο απρόβλεπτης, τολμηρής, φαντασμαγορικής και ερωτεύσιμης πόλης· το έπος μιας μεγαλούπολης και των άλλοτε φιλήσυχων, άλλοτε εξεγερμένων και άλλοτε ονειροπόλων ανθρώπων της.

«Το Πόλη στις φλόγες […] είναι ένα σπουδαίο πρώτο μυθιστόρημα […] Ένα μυθιστόρημα με αφηγηματική δύναμη που σου κόβει την ανάσα […].»

The New York Times

«Εκθαμβωτικό… Μια εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων…»

Washington Post

Ο συγγραφέας
Ο Γκαρθ Ρισκ Χάλμπεργκ γεννήθηκε στη Λουιζιάνα το 1978 και μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στο Prairie Schooner, στους New York Times, στο Best New American Voices 2008 και, συχνότερα, στο The Millions. Το 2007 εκδόθηκε η νουβέλα του A Field Guide to the North American Family. Ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους.

Όροι και προϋποθέσεις

  • Οι νικητές (εντός Αττικής) θα παραλάβουν το αντίτυπό τους από τις εκδόσεις Κέδρος: Γ. Γενναδίου 3, Αθήνα (καθημερινά 08:00-16:00, Σάββατο 08:00-14:30), τηλ.: 2103802007. Οι νικητές εκτός Αττικής θα παραλάβουν το αντίτυπό τους ταχυδρομικώς.
  • Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 8/01/2016.
  • Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν μέσω e-mail από το in.gr Βιβλίο.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν όλα τα στοιχεία.

entertainment.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024