Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά»: Αναβίωση παλαιών τίτλων με μεράκι

«Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά»: Αναβίωση παλαιών τίτλων με μεράκι

«Ο Υπεράνθρωπος», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Όπραξ», «Περιπέτεια» και φυσικά «Μικρός Ήρωας»: όλες κυκλοφορίες από έναν θρυλικό εκδότη-συγγραφέα, τον Στέλιο Ανεμοδουρά, του οποίου οι χάρτινοι ήρωες γαλούχησαν γενιές και γενιές – καιρός ήταν να κυκλοφορήσει και η δική του ιστορία. Στο βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο […]

«Ο Υπεράνθρωπος», «Μπλεκ», «Ζαγκόρ», «Όπραξ», «Περιπέτεια» και φυσικά «Μικρός Ήρωας»: όλες κυκλοφορίες από έναν θρυλικό εκδότη-συγγραφέα, τον Στέλιο Ανεμοδουρά, του οποίου οι χάρτινοι ήρωες γαλούχησαν γενιές και γενιές – καιρός ήταν να κυκλοφορήσει και η δική του ιστορία.

Στο βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς, τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Νίκο Δημ. Νικολαϊδη. Επιπλέον, οι τρεις συγγραφείς, αποτίοντας φόρο τιμής στον δημιουργό γράφουν ο καθένας μια νέα ιστορία με τον ήρωα που περισσότερο τον έχει σημαδέψει. Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό Ήρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο εικονογράφος Κ. Φραγκιαδάκης.

Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) στιγμάτισε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, με ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς αλλά και ήθους και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, θα γίνουν πάλι παιδιά, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους, και θα μεταφερθούν σε κόσμους όπου κυρίαρχο ρόλο είχε η φαντασία, η αθωότητα και ο ρομαντισμός.

Το σίγουρο είναι πως το αξεπέραστο κληροδότημα του Στέλιου Ανεμοδουρά θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα. Κι όπως γράφει για τον παππού του ο εγγονός του, Λεωκράτης, που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και επιμελείται της έκδοσης: «Είμαστε βέβαιοι ότι αν βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. »

Το βιβλίο κυκλοφορεί, από την C&CPublications, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Είναι επίσης δυνατή η online παραγγελία στο ccpublic.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 210 8983824.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Ακαδημίας 50), στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, θα λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη και νοσταλγική παρουσίαση: Οι εκδόσεις Comics & Crosswords Publications θα παρουσιάσουν το, ήδη αγαπημένο στο κοινό, βιβλίο «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τους δημιουργούς, ο σημειολόγος και ιστορικός τέχνης, Χάρης Καμπουρίδης, ο συγγραφέας Τζίμμυ Κορίνης, ο κριτικός κινηματογράφου στο Αθηνόραμα, Χρήστος Μήτσης, ο σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης και ο συγγραφέας Λευτέρης Ταρλαντέζος. Συντονίζει ο εκδότης Λεωκράτης Ανεμοδουράς. Επιπλέον, θα προβληθεί 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000) και τις δημιουργίες του και θα ακολουθήσει έκθεση αυθεντικών περιοδικών των εκδόσεών του, από τις συλλογές του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. Η έκθεση θα γίνει στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

entertainment.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024