Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μπιενάλε της Αθήνας μέχρι το 2017 με τίτλο «Ομόνοια»

Μπιενάλε της Αθήνας μέχρι το 2017 με τίτλο «Ομόνοια»

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου Toν συμβoλικό τίτλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα έχει η συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας που θα διαρκέσει έως και το 2017. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε λόγο για μια εκδήλωση που συνδέει την Μπιενάλε με τον φυσικό της θεσμικό φορέα και με πεποιθήσεις πάνω σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων κουλτούρας. […]

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Toν συμβoλικό τίτλο «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα έχει η συνδιοργάνωση της Μπιενάλε της Αθήνας που θα διαρκέσει έως και το 2017. Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έκανε λόγο για μια εκδήλωση που συνδέει την Μπιενάλε με τον φυσικό της θεσμικό φορέα και με πεποιθήσεις πάνω σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων κουλτούρας.

Η Μπιενάλε της Αθήνας θα προσφέρει τέχνη για δύο χρόνια συνεργαζόμενη με τη διεθνή διοργάνωση σύγχρονης τέχνης, documenta 14, που θα φιλοξενηθεί το 2017 στο Κάσελ και την Αθήνα.

Στην ομιλία του κ. Καμίνης στάθηκε και στις δοκιμασίες που έχει υποστεί η Αθήνα με τις εξελίξεις σημειώνοντας πως μέσα από την εκδήλωση θα γίνει «ένα ιδιότυπο πεδίο συμπυκνωμένης ευρωπαϊκής δράσης».

«Είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα και τον διάλογο», είχε υπογραμμίσει η πριγκίπισσα Laurentien της Ολλανδίας, ως πρόεδρος του European Cultural Foundation αναφερόμενη στη συνδιοργάνωση του δήμου Αθηναίων με την Μπιενάλε της Αθήνας.

Εστίασε, δε, και στις ευκαιρίες που παρέχει για προσέλκυση επενδύσεων. Την καινοτομία του εγχειρήματος τόνισαν και οι συνιδρυτές της Μπιενάλε της Αθήνας, Ξένια Καλπακτσόγλου και Poka – Yio, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίνεται «στις ραγδαία εξελισσόμενες αλλαγές στην Ευρώπη».

Κατέστησαν ,ακόμη, σαφή την πρόθεσή τους για ενεργό συμμετοχή του κοινού στην τέχνη αλλά και για την ευκαιρία ανάπτυξης ανθεκτικών συμμαχιών με τοπικούς και διεθνείς φορείς.

Να σημιωθεί ότι Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό (European Cultural Foundation – ECF) είχε ανακοινώσει ότι οι νικητές του βραβείου ECF Princess Margriet για το 2015 είναι η Μπιενάλε της Αθήνας και το Visual Culture Research Center (Κίεβο, Ουκρανία).

Όπως είχε αναφέρει το ECF: «η Μπιενάλε της Αθήνας επαναπροσδιορίζει το μοντέλο της μπιενάλε ως πεδίου φιλοξενίας της συζήτησης περί πολιτισμού και αυτό-οργάνωσης στη σύγχρονη Ελλάδα».

*Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 16.00 έως τις 19.00 και το Σάββατο από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι πόρτες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 31 Ιουλίου και μετά την ανάπαυλα του Αυγούστου, από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

entertainment.in.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024