Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρ και πλατείες που «ντύνουν» καλοκαιρινά την Αθήνα

Μπαρ και πλατείες που «ντύνουν» καλοκαιρινά την Αθήνα

Ελισάβετ Σταμοπούλου Το θερμόμετρο ανεβαίνει και η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις γίνεται όλο και πιο έντονη. Υπάρχουν, όμως, και μικροί παράδεισοι στην Αθήνα που μπορούν να ξεγελάσουν το νου δίνοντας νησιώτικη αίσθηση. Μπαράκια από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια που θυμίζουν κάτι από κυκλαδίτικα σοκάκια. Μικρά και «θαυματουργά», σφύζουν από ζωντάνια. Τα μπαράκια της […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και η διάθεση για καλοκαιρινές αποδράσεις γίνεται όλο και πιο έντονη. Υπάρχουν, όμως, και μικροί παράδεισοι στην Αθήνα που μπορούν να ξεγελάσουν το νου δίνοντας νησιώτικη αίσθηση. Μπαράκια από τα βόρεια μέχρι τα νότια προάστια που θυμίζουν κάτι από κυκλαδίτικα σοκάκια.

Μικρά και «θαυματουργά», σφύζουν από ζωντάνια. Τα μπαράκια της Νέας Ερυθραίας «γράφουν» τη δική τους ιστορία, επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες της νυχτερινής διασκέδασης. Τέσσερα χρόνια τώρα μια «φωλιά» που φάνταζε αμελητέα στεγάζει τα πλέον δημοφιλή και γραφικά μπαράκια της Νέας Ερυθραίας.

Ανάμεσα στη Χαριλάου Τρικούπη και την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Εκάλη και την Κηφισιά, «κρύβονται» πολυτάραχα μικρά δρομάκια που «πλημμυρίζουν» από μουσικές, φωνές, και ποτά. Με «σύμμαχο» το απλό, αλλά και το «πλούσιο» ως προς τις επιλογές, τα μπαράκια αυτά δίνουν μια διαφορετική όψη στη νυχτερινή διασκέδαση θυμίζοντας κάτι από πλατεία Καρύτση, Γκάζι με «αέρα» Πάρου.

Το «πολύ» είναι λίγο για να περιγράψει την κατάσταση εντός και εκτός των μπαρ. Το μπαρ που έβαλε πρώτο το «λιθαράκι» στη «μεταρρύθμιση» είναι το Low. Μικρό, γουστόζικο, με «άρωμα» mainstream αλλά και ροκ ανεβάζει τη διάθεση με ποικίλες μουσικές και ποτά, που κυμαίνονται γύρω στα 7 ευρώ. Απέναντί του το Barfly με εξίσου νησιώτικο «αέρα» και ιδιαίτερη διακόσμηση ξεφεύγει από το συνηθισμένο, και παρόλο που ως γείτονας του Low δανείζεται στοιχεία όπως το στιλ και οι τιμές, δεν αποβάλλει τον «χαρακτήρα» του.

Στην απέναντι «όχθη» το κοσμικό «Nisi», το «after» της πλατείας με ελληνική μουσική για πολύ κέφι, χορό μέχρι πρωίας και άφθονα ποτά γύρω στα 7 ευρώ. «Φρένο» στη διασκέδαση δεν μπαίνει. Μπορεί κανείς να απογειώσει την έξοδό του πηγαίνοντας στο «Hole», μια «τρύπα» με πολλά μυστικά.

Ο «νότος» μπαίνει δυναμικά στο γήπεδο και βάζει καλάθι. Δύο βαθμοί συν για τη Γλυφάδα που αποτελεί ακόμη σημαντικό νυχτερινό πόλο έλξης με την οδό Λαοδίκης να είναι ένας από τους βασικότερους αμυντικούς της. Ένας δρόμος που δίνει κάθε Σαββατοκύριακο την αίσθηση του open πάρτι, με τις νεανικές φωνές να δίνουν δυναμικά το παρών, τα κοκτέιλ να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στα πλήθη και το καλοκαίρι να αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει το «πρόσωπό» του. Η πιάτσα που μετρά δύο, περίπου, χρόνια ζωής ανεβαίνει στον βαθμολογικό «πίνακα», ενώ διέπεται από ένα χαλαρό ύφος που θυμίζει Νέα Ερυθραία και Τζια.

Η οδός Λαοδίκης έγινε ένας από τους νυχτερινούς «επαναστάτες» της Γλυφάδας με το «Mosaiko», το «Holy Spirit» και το «Soleto». Ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ όχι μόνο της Γλυφάδας, αλλά ίσως και της Αθήνας το «Holy Spirit», που είναι ένας μικρός και μοντέρνος χώρος. Θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη, αλλά και από τρέλα νησιού.

Η μάχη για ένα γευστικό κοκτέιλ, όπως το Jack Sparrow και το Zombie με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού στα ποτήρια, είναι γεγονός στο μπαρ. Το «Holy Spirit» δίνει την αίσθηση του φρούτο – παραδείσου, καθώς κινείται με βασικό παίκτη τα φρούτα και το Bacardi.

Και από τη Γλυφάδα στο Θησείο. Λειτουργεί με δύο ταχύτητες. Η πρώτη είναι για τους ρομαντικούς και η δεύτερη για τους περιπλανώμενους της νύχτας που ψάχνουν «καταφύγιο» για να απολαύσουν ένα ήρεμο και παρεΐστικο ποτό. Το Θησείο ανοίγει την αγκαλιά του και βλέπει έναν σταθερό «δείκτη» προσέλευσης. Είναι νεανικός μαγνήτης προσφέροντας μια πιο alternative οπτική της διασκέδασης.

Δε συμπλέει με το ξέφρενο, αλλά για ποιοτική βραδιά με ωραία θέα και σε στιλ νησιού παίρνει άριστα. Το Θησείο είναι ελκυστικό γιατί με παραδοσιακά και ιστορικά στοιχεία έχει τη δική του άποψη. Θυμίζει κάτι από νησί με ποικιλία μπαρ και πεζόδρομο που προσφέρει μια άλλη δυναμική ανεβάζοντας το βαθμό προσέλευσης.

Με θέα τον Ιερό Βράχο και ποιοτική κουζίνα, το «Συν Αθηνά» συνεχίζει να αποτελεί στολίδι του Θησείου, συνδυάζοντας το δροσερό και μοντέρνο με την Αρχαία Αγορά. Οι καφέδες και τα σάντουιτς είναι δυνατά χαρτιά του μαγαζιού.

Δυνατός καλοκαιρινός «παίκτης» και η πλατεία Αγίας Ειρήνης που εδώ και δύο, περίπου, χρόνια γράφει τη δική της ιστορία. Τα μπαράκια που έχουν άρωμα καλοκαιριού είναι το «Tailor Made», γνωστό για τα εξαιρετικά κοκτέιλ και τις ιδιαίτερες γεύσεις στους καφέδες, ενώ το «Baba Au Rum» προσκαλεί με ευφάνταστα ποτά τον κόσμο, και οι ψαγμένες μουσικές του ανεβάζουν το νυχτερινό «θερμόμετρο».

entertainment.in.gr

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024