Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρση της προφυλάκισης θα ζητήσει ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης βαφτισιμιάς του

Άρση της προφυλάκισης θα ζητήσει ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης βαφτισιμιάς του

Η 16χρονη κοπέλα φέρεται να ζούσε τη φρίκη στα χέρια του 78χρονου νονού της επί σχεδόν έναν χρόνο.

Φρίκη προκαλούν όσα έχουν γίνει γνωστά για τη δράση του 78χρονου στη Χαλκιδική που φέρεται να βίαζε κατ’ εξακολούθηση την ανήλικη βαφτισιμιά του, δίνοντάς της αλκοόλ και ναρκωτικά για να μην αντιστέκεται.

Ο 78χρονος αρνείται τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως έπεσε θύμα εκβιασμού από την 16χρονη κοπέλα. Αναφέρει δε ότι η βαφτισιμιά του προχώρησε στις καταγγελίες όταν ο ίδιος αρνήθηκε να της δώσει ένα χρηματικό ποσό που ζητούσε για να αγοράσει ναρκωτικά. Ωστόσο δεν έπεισε, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Η αστυνομία, μάλιστα, έδωσε τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι γνωστός ταχυδακτυλουργός, που «μεσουρανούσε» μέχρι και τη δεκαετία του ’90. Έγινε γνωστός ως «Ξανθός Μάγος» ή «Έλληνας Κόπερφιλντ».

Τη βίαζε ένα χρόνο

Η 16χρονη κοπέλα φέρεται να ζούσε τη φρίκη στα χέρια του 78χρονου νονού της επί σχεδόν έναν χρόνο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο «Ξανθός Μάγος» ενώ βρισκόταν μόνος του με την 16χρονη (τότε) βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο 78χρονος συνελήφθη και η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του για «την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Επειτα από σχετική καταγγελία, αστυνομικοί σχημάτισαν ποινική δικογραφία σε βάρος του 78χρονου. Το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει του οποίου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Ο 78χρονος μπορεί να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν, ωστόσο δεν έπεισε τις Αρχές και προφυλακίστηκε.

Μέσα από τη φυλακή παρουσίασε τη δική του εκδοχή λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της 16χρονης προβαίνει σε ανάλογη καταγγελία καθώς, πριν από λίγα χρόνια, είχε εκβιάσει και άλλον άνθρωπο επειδή δεν τους έδινε χρήματα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η 16χρονη τον είχε προειδοποιήσει πως αν δεν του δώσει τα χρήματα που του ζητούσε, εκείνη θα πήγαινε στην αστυνομία για να καταγγείλει πως της έριξε ναρκωτικές ουσίες στο ποτό και πως ασελγούσε πάνω της, ενώ ισχυρίζεται ότι αποδεικνύεται ιατρικά πως, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν έχει στυτική λειτουργία και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να τελέσει το κακούργημα του βιασμού.

Αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης

Η συνήγορος του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου από την πλευρά της ανέφερε ότι σύντομα θα υποβάλει αίτημα για να αρθεί η προσωρινή κράτηση του πελάτης, καθώς «δεν συντρέχουν λόγοι» για να βρίσκεται στη φυλακή.

«Ο εντολέας μου έχει περάσει τον μέσο όρο του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα, δεν είναι ύποπτος να τελέσει αδικήματα, έχει σταθερή κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο, παρουσιάστηκε στον πταισματοδίκη, παρουσιάστηκε στον ανακριτή, και θα προσκομίσουμε και έτερα στοιχεία τα οποία θα ζητήσουμε να αξιολογήσει το δικαστήριο», δήλωσε σχετικά.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024