Την άρνηση ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία να πάρουν εξιτήριο και να αποχωρήσουν επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν ή τρόπο να φιλοξενηθούν σε κάποια προνοιακή δομή.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που ταλανίζει τα νοσοκομεία της χώρας, με τον αριθμό των ατόμων που αρνούνται να λάβουν εξιτήριο να αυξάνεται συνεχώς.
«Το κράτος διαθέτει στην Αττική μόνο μια προνοιακή δομή, η οποία είναι γεμάτη» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα να παραμένουν στα νοσοκομεία για να έχουν εξασφαλισμένη τροφή και στέγη.
Ακόμα και συνταξιούχοι
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πέραν των αστέγων, το τελευταίο διάστημα τις πύλες των νοσοκομείων αρνούνται να περάσουν και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς με τα λιγοστά χρήματα που λαμβάνουν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αρκετοί είναι εκείνοι που εκμυστηρεύονται στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι στο σπίτι τους έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα ή δεν έχουν φαγητό και θέρμανση.
«Αξίζει να αναφέρω μία περίπτωση ηλικιωμένης στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Στις 17 Νοεμβρίου εισήχθη ηλικιωμένη γυναίκα που αρνούνταν να πάρει εξιτήριο γιατί στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Με σύνταξη των 400 ευρώ» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.
Όπως σημείωσε, η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου επικοινώνησε άπειρες φορές με τη ΔΕΗ να της επανασυνδέσουν το ρεύμα αλλά εισέπραττε την απάντηση ότι για να συνδεθεί το ρεύμα πρέπει να πληρώσει το 1/4 των οφειλών που αντιστοιχούν σε 70 ευρώ. «Ευτυχώς που η ηλικιωμένη είχε τα τελευταία της 70 ευρώ και τα πλήρωσε στη ΔΕΗ» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννάκος.
Με προβλήματα η «Αγία Βαρβάρα»
Ο Μιχάλης Γιαννάκος υπογράμμισε ότι το μοναδικό δημόσιο θεραπευτήριο χρονίων πασχόντων στην Αττική, το «Αγία Βαρβάρα» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και δεν μπορεί να αναπτύξει νέες θέσεις φιλοξενίας, με την αναμονή να ξεπερνά τον ένα χρόνο.
«Αισιοδοξία και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς!», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Με χιούμορ, άνεση και καλή διάθεση αντιμετώπισαν οι πρώτοι υποψήφιοι την πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές 2026, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις στα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2026 - Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία