Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Εκατομμύρια iPhone θα λείψουν από την αγορά λόγω των ταραχών στην Κίνα

Apple: Εκατομμύρια iPhone θα λείψουν από την αγορά λόγω των ταραχών στην Κίνα

Οι παραδόσεις των ακριβότερων μοντέλων θα είναι μειωμένες έως και κατά 20 εκατομμύρια μονάδες, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις – Τι «βλέπουν» οι αναλυτές

Οι παραδόσεις των συσκευών iPhone 14 Pro και Pro Max ενδέχεται να περάσουν κάτω από τον πήχη που έχουν θέσει οι αναλυτές τις αγοράς, έως και κατά 20 εκατομμύρια μονάδες, κατά τη διάρκεια του κομβικής σημασίας για τα έσοδα της Apple τριμήνου που περιλαμβάνει και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Βασική αιτία, σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας αναλύσεων TF Securities, είναι η δυσαρέσκεια και οι επακόλουθες ταραχές στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την Apple ότι «μισεί την ελευθερία του λόγου»

Όπως αναφέρει στην εκτίμησή του ο Ming-Chi Kuo, κορυφαίος αναλυτής της εταιρείας, το χτύπημα στα πιο ακριβά προϊόντα της σειρά smartphone της αμερικανικής εταιρείας είναι η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα, τόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid όσο και λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές των εργαζομένων.

Ο συγκεκριμένος αναλυτής «περικόπτει» την πρόβλεψη παραδόσεων iPhone περίπου κατά 20%, δηλαδή στις 70 με 75 εκατομμύρια συσκευές, ενώ η αγορά ανέμενε ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες περί τις 80 με 85 εκατομμύρια μονάδες.

Επιπλέον, ο Kuo προβλέπει ότι η έλλειψη σε επίπεδο προσφοράς θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για τα περισσότερο δημοφιλή μοντέλα Pro, αντί απλά να αναβάλει τις πωλήσεις, καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πλέον και οικονομικές δυσκολίες.

Η αισιόδοξη εκτίμηση

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει το Reuters, άλλοι αναλυτές που ασχολούνται με την Apple, εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση των πωλήσεων όταν η παραγωγή εξομαλυνθεί και περισσότερα μοντέλα Pro γίνουν διαθέσιμα στην αγορά.

«Σημειώνουμε ότι οι συσκευές Pro έχουν εξαντληθεί μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά αναμένουμε ότι ορισμένα από τα χαμένα έσοδα θα “επιστρέψουν” το τρίμηνο του Μαρτίου», δήλωσε ο αναλυτής της CFRA Research, Άντζελο Ζίνο τη Δευτέρα.

Ο ίδιος αναλυτής σημείωσε ότι οι περιορισμοί λόγω Covid στην Κίνα έρχονται τη χειρότερη δυνατή στιγμή και είναι πιο σοβαροί από τις πρώτες μέρες της πανδημίας.

Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι προκλήσεις ίσως επεκταθούν έως το 2023. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2023 θα είναι μια σταθερή χρονιά για τα iPhone της Apple», δήλωσε ο Ζένο Μερσέρ, αναλυτής ερευνών στην εταιρεία επενδυτικών συμβουλών ROBO Global.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024