Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στη Βουλγαρία: Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα

Συναγερμός στη Βουλγαρία: Βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα

Διακόπηκε η λειτουργία του

Ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, ο οποίος παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού που καταναλώνει η χώρα, διέκοψε σήμερα, Τετάρτη (22/6) τη λειτουργία του ενός από τους δύο αντιδραστήρες του των 1.000 μεγαβάτ, έπειτα από βλάβη στη γεννήτρια, χωρίς να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας, ανακοινώθηκε από τον σταθμό.

Σήμερα στις 06:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι «εξαιτίας κακής λειτουργίας συστήματος» της γεννήτριας «και ενεργοποίησης της ηλεκτρικής προστασίας στο μη πυρηνικό τμήμα» του σταθμού.

Διαβάστε επίσης: Μια νέα κούρσα των εξοπλισμών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Καθησυχάζουν οι Αρχές

Η προστασία έκτακτης ανάγκης ενεργοποιήθηκε, αλλά «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην κατάσταση της ραδιενέργειας στην εγκατάσταση», ανέφερε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

Ο δεύτερος αντιδραστήρας του Κοζλοντούι, η «Μονάδα 6», ίδιας ισχύος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με τον σταθμό.

Η ημερομηνία, κατά την οποία η Μονάδα 5 θα μπορέσει να επανασυνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο, δεν διευκρινίσθηκε. Είχε απενεργοποιηθεί πριν από λιγότερο από ένα μήνα για συντήρηση και τροφοδοσία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κοζλοντούι, ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας, παράγει περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρικού της χώρας χάρη σε δύο αντιδραστήρες που πήραν τη σκυτάλη από τέσσερις μικρούς αντιδραστήρες οι οποίοι έκλεισαν το 2002 και το 2006 ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024