Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικές εταιρείες τερματίζουν έργα στο Ιράν μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Γερμανικές εταιρείες τερματίζουν έργα στο Ιράν μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

«Λόγω των διαφορετικών τραπεζικών πρακτικών, επιχειρήσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιο με φιλικό και έγκαιρο τρόπο»

Τερματίζουν τα έργα τους στο Ιράν οι εταιρείες διαχείρισης γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn και η Deutsche Telekom, μετά τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης.

Με αφορμή τις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στο Ιράν την προηγούμενη βδομάδα, πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες ανέστειλαν τα σχέδιά τους να επενδύσουν στο Ιράν υπό το φως των αμερικανικών κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ο πετρελαϊκός κολοσσός Total και οι αυτοκινητοβιομηχανίες PSA, Renault και Daimler.

Η κρατική Deutsche Bahn εμπλέκεται σε δύο έργα στο Ιράν μέσω της θυγατρικής της DB Engineering&Consulting. Και τα δύο έργα αναμένονται να σταματήσουν τα έργα τους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018 αντίστοιχα.

«Λόγω των διαφορετικών τραπεζικών πρακτικών, επιχειρήσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιο με φιλικό και έγκαιρο τρόπο».

Η Deutsche Bahn υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την ιρανική εταιρία διαχείρισης σιδηροδρόμων Bonyad Eastern Railways (BonRail) τον Μάιο του 2017 για το πρώτο έργο, στόχος του οποίου ήταν να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν πιθανά ζητήματα στο τροχαίο υλικό και στην οργάνωση, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το δεύτερο έργο, που ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, αφορούσε την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την ιρανική κρατική εταιρία σιδηροδρόμων RAI, ενώ το συμβόλαιο περιελάμβανε και την αναδιάρθρωση της εταιρίας, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Detecon, θυγατρική της T-Systems –βραχίονας της Deutsche Telekom– έχει τερματίσει τις δραστηριότητές της στο Ιράν, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Η Detecon προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρίες του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

«Μέχρι να ληφθεί η απόφαση για τερματισμό των δραστηριοτήτων, οι πωλήσεις στο Ιράν το 2018 έφθαναν περίπου τις 300.000 ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Δεδομένης της ευαισθησίας των σχέσεων με το Ιράν σε όλο τον κόσμο, η Detecon τερμάτισε τις δραστηριότητές της στο Ιράν με άμεση ισχύ στα μέσα Μαΐου του 2018».

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024