Μπουκιές γλυκοπατάτας με κρούστα τυριού
Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ θρεπτική.
Spotlight
- Τέλος στο κάπνισμα και σε ανοιχτούς χώρους - Τι ετοιμάζει η Κομισιόν
- Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα
- Η ιστορία της Γαλλίδας που έμαθε να πιλοτάρει ελικόπτερο για να βγάλει τον άντρα της από τη φυλακή
- «Όταν περπατάς σε αυτή την πόλη πρέπει...» - Τα πεζοδρόμια της Αθήνας γίνονται viral για τους λάθος λόγους
Υλικά για 3-4 μερίδες
2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κ.γ. αλάτι με σκόρδο
1/2 κ.γ. μυρωδικά
Αποξηραμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάλτε το σκόρδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα μυρωδικά σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακατέψτε.
Βάλτε και τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα έτσι ώστε να καλυφθούν.
Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας.
Ψήστε για 18-22 λεπτά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό αν θέλετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις