Μπουκιές γλυκοπατάτας με κρούστα τυριού
Η γλυκοπατάτα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ θρεπτική.
Spotlight
-
Μέχρι τους 29 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Αλλαγή σκηνικού με βροχές από την Πέμπτη
-
Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι μετά την κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική
-
Κασσελάκης: Έκλαιγα για ώρες όταν μίλησα στη μητέρα μου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου
-
Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει αν είστε εσωστρεφείς ή κοινωνικοί
Υλικά για 3-4 μερίδες
2 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κ.γ. αλάτι με σκόρδο
1/2 κ.γ. μυρωδικά
Αποξηραμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάλτε το σκόρδο, το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και τα μυρωδικά σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και ανακατέψτε.
Βάλτε και τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα έτσι ώστε να καλυφθούν.
Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπήστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας.
Ψήστε για 18-22 λεπτά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστά και γαρνίρετε με τον μαϊντανό αν θέλετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις