Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγγραφα - ντοκουμέντο για τις πυρκαγιές «καίνε» την Περιφέρεια Αττικής

Έγγραφα – ντοκουμέντο για τις πυρκαγιές «καίνε» την Περιφέρεια Αττικής

Αποκάλυψη που δείχνει το «χαλαρό κλίμα» που επικρατούσε την ώρα του πύρινου ολέθρου. Μεταφέρθηκε ο χρόνος έναρξης της συνεδρίασης κατά μισή ώρα, για άγνωστο λόγο

«Χαλαρό» ραντεβού… αναψυχής με μοιραίες καθυστερήσεις και συνεχείς αλλαγές του χρόνου συνάντησης θύμιζε η καθοριστική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα», στις 7:56 μ.μ. στάλθηκε ένα πρώτο e-mail σε αρμόδιους φορείς για να δώσουν παρόν στην σύσκεψη που οριζόταν για τις 8 η ώρα. Κι όλα αυτά, ενώ από τις 18:20 -σύμφωνα με την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής- οι φλόγες είχαν εισβάλλει στην περιοχή Μάτι και λίγα λεπτά αργότερα είχαν κατακάψει τα πάντα και είχαν προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων. Όμως κι αυτό το e-mail με την μορφή του επείγοντος που στάλθηκε περίπου 1,5 ώρα μετά την καταστροφή, όταν όλα είχαν κριθεί, δεν «εφαρμόσθηκε».

Σύμφωνα με άλλο έγγραφο που στάλθηκε με την υπογραφή της Περιφερειάρχου Αττικής, κυρίας Ρένας Δούρου, ορίστηκε πιο… χαλαρός χρόνος συνάντησης (χωρίς ένδειξη επείγοντος) στις 8:30 μ.μ. Για μια συνεδρίαση όπου τέθηκαν ζητήματα εκκένωσης, αντιμετώπισης της φωτιάς κλπ. ενώ ήδη τα πάντα είχαν καεί, η καταστροφή είχε συντελεσθεί και είχε αρχίσει η μακάβρια καταμέτρηση των θυμάτων!

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024