Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πλάτη» Καμμένου σε Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι

«Πλάτη» Καμμένου σε Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι

Παρά τις καταγγελίες κατοίκων την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έφθανε κατά πάνω τους, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας, ο κ. Καμμένος επέμεινε στον ισχυρισμό του πως υπήρχαν δυνάμεις στην περιοχή οι οποίες λόγω των συνθηκών δεν μπορούσαν να πλησιάσουν

Να δικαιολογήσει την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης, και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, επτά ημέρες μετά την απίστευτη καταστροφή στην Ανατολική Αττική επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παρά τις καταγγελίες κατοίκων και ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που η πύρινη λαίλαπα έφθανε κατά πάνω τους, σύμφωνα με τις υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας, ο κ. Καμμένος επέμεινε στον ισχυρισμό του πως υπήρχαν δυνάμεις στην περιοχή οι οποίες λόγω των συνθηκών δεν μπορούσαν να πλησιάσουν.

Αναφορικά με τον διαπληκτισμό που είχε με κατοίκους της περιοχής, ο κ. Καμμένος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «με παραξένεψε το γεγονός και μόλις γύρισα στο υπουργείο έδωσα εντολή να έχω πλήρη ενημέρωση».

«Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα» ανέφερε.

«Διατέθηκαν εναέρια μέσα για πυροπροστασία, διατέθηκαν εναέρια μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, δύο αεροσκάφη από Ιταλία, ένα από Ρουμανία και δύο από Ισπανία. Διατέθηκαν προωθητήρες γαιών, εκσκαφείς τάφρων, οκτώ υδροφόρες, πυροσβεστικά οχήματα. Διατέθηκαν και παραμένουν στην περιοχή μία φρεγάτα για συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης καθώς και 70 άτομα από τα γενικά επιτελεία στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Δευκαλίων, στο Μάτι Αττικής. Επίσης, στην περιοχή αναπτύχθηκαν 55 πυροσβέστες και δύο οχήματα από την Κύπρο. Συνεχίστηκε η ετοιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων Αττικής» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμάζευτα, την ώρα που η χώρα θρηνεί για δεκάδες νεκρούς και 25 αγνοούμενους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ακολουθώντας την πάγια πρωτοφανή τακτική του να υπερασπίζεται τον πρωθυπουργό, ακόμη και σε θέματα που διαφωνεί (βλέπε Μακεδονικό), έσπευσε σαν πιστός… εταίρος να παράσχει στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για συνεπή στάση.

«Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής. O πρωθυπουργός δεν απέδωσε τις ευθύνες τον στρατηγό άνεμο. Ήταν εκεί, παραμένει εδώ, το πρωί επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και νομίζω πως αυτό είναι υπεύθυνη στάση».

Στην προσπάθειά του δε, να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες και αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε ρίξει το φταίξιμο για τις φωτιές στους κατοίκους, κάλεσε την αντιπολίτευση «να δούμε αυτή την τραγωδία σαν Έλληνες, να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, αλλά από κει και πέρα να σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους».

«Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω πως στο θέμα της πολιτικής ευθύνης, να σας πω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι μας, από τη θέση που έχουμε και την ευθύνη που φέρει ο καθένας με την εμπλοκή του στην τεράστια αυτή τραγωδία, βεβαίως και ψάχνει να βρει τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η εικόνα που μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό στη σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας ήταν λανθασμένη, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τι συνέβη στην ενημέρωση δεδομένου ήταν στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την πολύωρη απουσία του.

Στο πλαίσιο αυτό, άφησε αιχμές για τη στάση των Αρχών, τονίζοντας πως από τη στιγμή που υπήρχαν πολλοί αγνοούμενοι θα έπρεπε οι Αρχές να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα πριν κάνουν ανακοινώσεις για νεκρούς και να σκεφτούν τους συγγενείς των θυμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Οργή κατά Καμμένου: Λίγη τσίπα ρε, λίγη ντροπή παίζεις με τον πόνο εκατοντάδων καμένων

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024