Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η

Η «DIY» εκδοχή της Aston Martin DB5 του James Bond

H Lego αναπαρήγαγε σε ένα kit την εμβληματική τετράτροχη συνοδό του στον Χρυσοδάκτυλο συμπεριλαμβάνοντας στον εξοπλισμό της όλα τα απαραίτητα gadget, συμπεριλαμβανομένου του πλήρως λειτουργικού εκτινασσόμενου καθίσματος.

Aν και με δεδομένη την αδυναμία της Lego στα τετράτροχα μάλλον το συγκεκριμένο kit καθυστέρησε, η διασημότερη ίσως εκδοχή της κλασικής Aston Martin DB5 μόλις απέκτησε το… αποδομημένο σε εκατοντάδες τουβλάκια Lego, alter ego της σε μια εξαιρετικά πιστή αναπαράσταση η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα απογοήτευε τον Q.

O λόγος φυσικά για την Aston Martin DB5 που συνυπήρξε με το Sean Connery στον ρόλο του James Bond στο Χρυσοδάκτυλο, δημιουργώντας μια διαχρονική σύνδεση της βρετανικής φίρμας με τον 007 και την φλεγματική μπλαζέ χαλαρότητα που εκπροσωπεί.

Ανεξαρτήτως των εγνωσμένου κύρους περγαμηνών της κινηματογραφικής DB5, η αναπαραγωγή της δια χειρός Lego η οποία προκύπτει από τη συναρμολόγηση 1.295 κομματιών είναι εξαιρετικά πιστή στο μοντέλο όπου βασίστηκε διαθέτοντας μεταξύ άλλων, περιστρεφόμενες πινακίδες, κρυμμένα οπλοπολυβόλα, προστατευτική ασπίδα για τυχόν διερχόμενες σφαίρες, σύστημα εκτίναξης καθίσματος το οποίο λειτουργεί κανονικά καθώς και έναν πειστικό καταστροφέα ελαστικών αντίπαλων αυτοκινήτων όπως ακριβώς και στο Χρυσοδάκτυλο.

Στο εσωτερικό της θα συναντήσει κανείς τον κρυμμένο υπολογιστή –της εποχής- στο ταμπλό καθώς και ένα τηλέφωνο, ενώ κάτω από το καπό φιλοξενείται ο inline six της αρχετυπικής DB5 σε μια όσο το δυνατόν πιο πιστή αναπαράσταση ενώ οι σχεδιαστές της Lego δείχνουν να σεβάστηκαν απολύτως την χαρακτηριστική γρίλια των Aston Martin αλλά και τον εξίσου τυπικό σχεδιασμό τροχών της θρυλικής DB5.

Για την ακρίβεια, το μοναδικό gadget που λείπει προφανώς προς μεγάλη τέρψη των γονέων τα παιδιά των οποίων θα θελήσουν να συναρμολογήσουν την DB5 δια χειρός Lego, είναι το σύστημα διαρροής λαδιού.

Σε ό,τι αφορά τις λοιπές προδιαγραφές της, αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν συναρμολόγησης η DB5 δια χειρός Lego έχει μήκος 34 εκατοστά, ενώ η διάθεσή του kit αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο με τιμή 149,99 δολάρια.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024