Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Και επίσημα πρόεδρος από τον πρώτο γύρο ο Ερντογάν

Και επίσημα πρόεδρος από τον πρώτο γύρο ο Ερντογάν

Ανακοινώθηκαν επίσημα η ανάδειξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία από τον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών και η είσοδος του κουρδικού κόμματος στη Βουλή.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξασφάλισε πάνω από το απαιτούμενο 50% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, κάτι που του επέτρεψε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο νέα θητεία στην προεδρία με ενισχυμένες εξουσίες, γνωστοποίησε στις 03.00 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας η εκλογική επιτροπή.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων», κάτι που σημαίνει ότι επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο, δήλωσε ο Σαντί Γκιουβέν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής (YSK), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αγκυρα.

Ο Γκιουβέν διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα αυτό βασίζεται στην καταμέτρηση του 97,2% των ψήφων.

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής επιβεβαίωσε εξάλλου ότι το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα, συγκέντρωσε ικανό αριθμό ψήφων για να υπερβεί το όριο του 10% σε εθνικό επίπεδο και να εκλέξει βουλευτές στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024