Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι δεύτερες σκέψεις της Γεννηματά για το «διαζύγιο» με Θεοδωράκη

Οι δεύτερες σκέψεις της Γεννηματά για το «διαζύγιο» με Θεοδωράκη

Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται πως έκανε δεύτερες σκέψεις και αποφάσισε να μην βγει η ανακοίνωση. Δεν είχε λόγο να πάρει την πρωτοβουλία του διαζυγίου

Το διαζύγιο με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προς το παρόν, δεν βγήκε. Το ζήτησαν επιτακτικά, από τη Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές της στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, στο γραφείο της στη Βουλή. Κατά πληροφορίες, είχε ετοιμαστεί και ένα κείμενο το οποίο θα καλούσε όσους δεν συμφωνούν με τη γραμμή στο Σκοπιανό να τραβήξουν το δρόμο τους.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις των βουλευτών της ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρίαση. Το διαζύγιο με τον κ. Θεοδωράκη αντί να δημιουργήσει προβληματισμό για την πορεία του εγχειρήματος ενοποίησης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς αντιμετωπίστηκε ως λύτρωση!  Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε. Χαμόγελα και ένα «επιτέλους!».

Οι «πανηγυρισμοί» κράτησαν λίγη ώρα. Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται πως έκανε δεύτερες σκέψεις και αποφάσισε να μην βγει η ανακοίνωση. Δεν είχε λόγο να πάρει την πρωτοβουλία του διαζυγίου.

Πρώτον, γιατί η απόφασή της να απορρίψει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του Κινήματος Αλλαγής. Η κυρία Γεννηματά είδε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στελέχη που είχαν σταθεί απέναντι της στην εσωκομματική μάχη να την στηρίζουν με τρόπο θερμό.

Και δεύτερον γιατί, σε αντίθεση με τον Σταύρο Θεοδωράκη που είδε το κόμμα του να διχάζεται, είχε την απόλυτη στήριξη των βουλευτών της και αισθανόταν ιδιαίτερα ισχυρή. Είχε ήδη κερδίσει καθαρά και αυτή την εσωκομματική μάχη.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν υιοθετεί, αντιθέτως τις φωνές που έχουν αρχίσει να ζητούν «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ». Έχει, άλλωστε, λάβει εντολή για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα και με βάση αυτή την εντολή πορεύεται. Εμφανίζεται όμως αποφασισμένη να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Κινήματος Αλλαγής και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Εκεί θα παιχτεί το δεύτερο ημίχρονο. Στο αν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου δεχθούν την υποβάθμιση του ρόλου τους, αφού οι συνεδριάσεις του οργάνου αυτού θα αραιώσουν. Και στο αν, όσοι εξακολουθούν να κλείνουν το μάτι στο Μέγαρο Μαξίμου αντέξουν, όπως λέγεται, την μετωπική επίθεση που ετοιμάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Γιατί όπως ξεκαθάρισε στη Βουλή η κυρία Γεννηματά δεν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση «για τίποτα». Αυτό είναι  το μήνυμα. Και αφορά όσους εξακολουθούν να διακινούν σενάρια συνεργασιών με την Κουμουνδούρου. Από εκεί είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν οι πρώτες …..προειδοποιήσεις.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024