Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τραπέζι γάμου» για Τσίπρα, ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές για τη «Βόρεια Μακεδονία»

«Τραπέζι γάμου» για Τσίπρα, ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Πλούσιο το μενού στο γεύμα που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ζόραν Ζάεφ στην ΠΓΔΜ, ενώ την ίδια ώρα το συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας» πνιγόταν στα χημικά

«Ήταν πολύ καλό το κλίμα, σχεδόν σαν τραπέζι γάμου» απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι πώς ήταν το κλίμα στο γεύμα που παρατέθηκε στην πλευρά της ΠΓΔΜ, στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» στους Ψαράδες.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ μπορεί να ήταν σε εξέλιξη το «τραπέζι γάμου», αλλά την ίδια ώρα στο Πισοδέρι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία» είχαν πνιγεί στα δακρυγόνα και έτρωγαν ανελέητα ξύλο…

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από νωρίς το πρωί της Κυριακής, καθώς οι πολίτες προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να προσεγγίσουν το σημείο που είχε στηθεί η «φιέστα» για την υπογραφή της συμφωνίας.

Η απάντηση των αστυνομικών ήταν εκτεταμένη χρήση χημικών και γκλομπ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της βίας με την οποία αντιμετωπίστηκαν όσοι διαμαρτυρήθηκαν για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και τα άλλα προβληματικά σημεία της συμφωνίας, όπως η «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια…

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» και αφού ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Κοτζιάς και οι ομόλογοί τους πέρασαν από την πλευρά της ΠΓΔΜ για το «τραπέζι γάμου».

Την ώρα που στο Πισοδέρι «έτρωγαν» χημικά, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών γιόρταζαν τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία». Η περιγραφή του πρωθυπουργού για «τραπέζι γάμου» δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αν κρίνει κανείς από το μενού του γεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μενού περιλάμβανε: φιλέτο χοιρινού κρέατος και ψητό μοσχάρι σε σάλτσα «Verdot» με μανιτάρια. Τα επιδόρπια ήταν μπακλαβάς και κρέπες με κρέμα βανίλιας και φρούτα, ενώ σε ό,τι αφορά στα ποτά επιλέχθηκε ρακή, Sauvignon Blanc, Grenache Blanc και Βαροβο κρασί.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024