Αβγά με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα
Η γραβιέρα Νάξου θα δώσει στο πιάτο ήπια γεύση
Spotlight
- Τέλος στο κάπνισμα και σε ανοιχτούς χώρους - Τι ετοιμάζει η Κομισιόν
- Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα
- Αλέξης Ακριθάκης: «Και να επιτέλους το ανεκδιήγητο, διηγημένο σε εικόνες»
- Σχεδόν όλοι οι χρήστες στην Ελλάδα μπαίνουν στο διαδίκτυο μέσω smartphones
Υλικά (για 2 άτομα)
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για τα σκεύη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μπούκοβο, σε σκόνη
450 γρ. σάλτσα ντομάτας, σπιτική
½ κ.γ. αλάτι
2 αβγά
40 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε δύο πυρίμαχα κεραμικά φορμάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σoτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της σάλτσας.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στα φορμάκια, σπάμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις