Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών

Απορρίφθηκε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δικηγόροι των ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα για αποφυλάκισή τους, ωστόσο ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτησή τους με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το νέο -τρίτο στη σειρά- αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 55 και πλέον ημέρες σε φυλακές στην Αδριανούπολη, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα για αποφυλάκισή τους, ωστόσο, όπως μεταδίδουν, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτησή τους με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Σημειώνεται πως το κατηγορητήριο σε βάρος των ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Ο «Σουλτάνος» φαίνεται πως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, έχει ποντάρει στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.

Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα συνέδεσε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα και δημόσια την μοίρα των δύο στρατιωτικών με εκείνη των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη γείτονα.

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς, τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων» ανέφερε σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ισχυριζόταν πως είναι απόφαση της «ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης».

Παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της Άγκυρας, η έκδοση των «8» στην Τουρκία έχει απαγορευθεί τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα το ΣτΕ εξετάζει το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από την Ελλάδα.

Επίσης, η κυβέρνηση έχει προβεί σε κατηγορηματική απόρριψη κάθε πιθανότητας εξίσωσης και ανταλλαγής των οκτώ με τους δύο κρατούμενους, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως «αναμένουμε τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των στρατιωτικών, ακριβώς όπως ορίζουν οι αρχές του Κράτους Δικαίου και ταυτόχρονα απορρίπτουμε, με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο, απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς».

Από την πλευρά της, η ΕΕ έχει καλέσει την Άγκυρα να απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς, ενώ έχει εγκριθεί και ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα σήμερα, γραπτή δήλωση για την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών υπέγραψε η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής συνόδου, στο Στρασβούργο. Την πρωτοβουλία, η οποία είναι διακομματική, υπογράφει μεγάλος αριθμός βουλευτών από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, από όλες τις πολιτικές ομάδες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024