Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρικό supercar θα σηματοδοτήσει την νέα εποχή του Pininfarina

Ηλεκτρικό supercar θα σηματοδοτήσει την νέα εποχή του Pininfarina

Η νέα εποχή του ιταλικού οίκου ο οποίος αποκτά πλέον το status της niche αυτοκινητοβιομηχανίας θα ξεκινήσει με ένα ηλεκτρικό πολυτελές υπεραυτοκίνητο το οποίο αναμένεται να κοστίζει δύο εκ. ευρώ.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο θα αποτελέσει το project της νέας εποχής του Pininfarina σύμφωνα με τα σχέδια της ιδιοκτησίας του ιταλικού οίκου, της ινδικής Mahindra η οποία έχοντας αποκτήσει το 76% πριν μερικά χρόνια, προέκρινε την ενίσχυση του προφίλ του οίκου ως κατασκευαστή αυτοκινήτων μέσω μιας νέας εταιρείας που θα φέρει την ονομασία Automobili Pininfarina.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις η Automobili Pininfarina θα λειτουργεί εν είδει niche αυτοκινητοβιομηχανίας αναλαμβάνοντας την υλοποίηση και την κατασκευή των σχεδιασμένων από τον οίκο Pininfarina S.p.A. αυτοκινήτων.

Έδρα –και- της Automobili Pininfarina θα είναι η Ιταλία ενώ ο τεχνολογικός σχεδιασμός και η παραγωγή των αυτοκινήτων θα πραγματοποιείται σε Ιταλία και Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό, πολυτελές μοντέλο που θα σηματοδοτήσει την νέα εποχή του θρυλικού σχεδιαστικού οίκου, εκτός από την ιταλική σφραγίδα στην αισθητική, θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που αποκόμισε η Mahindra από την εμπλοκή της στην Formula E όπου συμμετέχει από το 2014, με την υπόσχεση να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις.

Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει η Automobili Pininfarina, το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο το οποίο αναμένεται το 2020 υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, βάζοντας στο στόχαστρο την νέα γενιά του Tesla Roadster.

Παράλληλα όπως σημειώνεται, η επιτάχυνση από 0-300 χλμ./ώρα αναμένεται να απαιτεί μόλις 12 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του θα διαμορφωθεί σε 400 χμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέγεθος της ηλεκτρικής αυτονομίας, το δημιούργημα της νεοσύστατης –υπό αυτήν την μορφή- ιταλικής φίρμας, οι Ιταλοί αναφέρουν ότι θα φτάνει τα 500 χλμ.

Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο αναμένεται, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό να κατασκευαστεί σε 90 μονάδες ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα κοστίζει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την υλοποίηση του νέου σχεδιασμού της Mahindra για την Automobobili Pininfarina έχει αναλάβει το πρώην στέλεχος του ομίλου VW, Michael Perschke, ο οποίος δήλωσε ευτυχής για τα νέα του καθήκοντα, αναφέροντας ότι «είναι μεγάλη τιμή να ηγούμαι της Automobili Pininfarina και πρόθεσή μας είναι να την μετατρέψουμε σε μια αξιοσέβαστη φίρμα η οποία θα χαίρει της εκτίμησης των connoisseurs που θα εκτιμήσουν το συνδυασμό της σχεδιαστικής παράδοσης, της διαφορετικότητας και τις βιώσιμες υψηλές επιδόσεις που εγγυάται η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της Automobili Pininfarina, όπως σημείωσε ο Michael Perschke, μετά το λανσάρισμα του πρώτου της μοντέλου, η ιταλική φίρμα θα επιδοθεί στη δημιουργία μιας πλήρους γκάμας ηλεκτρικών SUV εκ των οποίων το πιο προσιτό θα κοστίζει 150.000 ευρώ.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024