Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η  «Βίλα Μαρία» στη Σίφνο

Η «Βίλα Μαρία» στη Σίφνο

Σίφνος: ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Στο Φάρο, ένα ψαροχώρι του νησιού, βρίσκεται ένα λιτό και παραδοσιακό, οικογενειακό συγκρότημα κατοικιών. Μόλις 60 μέτρα από την θάλασσα η "Βίλα Μαρία" σας υπόσχεται οικονομικές και χαλαρωτικές διακοπές.

Σίφνος: ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Στο Φάρο, ένα ψαροχώρι του νησιού, βρίσκεται ένα λιτό και παραδοσιακό, οικογενειακό συγκρότημα κατοικιών. Μόλις 60 μέτρα από την θάλασσα, η «Βίλα Μαρία» σας υπόσχεται οικονομικές και χαλαρωτικές διακοπές. Με πανοραμική θέα στο γραφικό Φάρο, στην παραλία του Γλυφού αλλά και στην Αντίπαρο, συνδυάζει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με όλες τις σύγχρονες ανέσεις!

Διαμονή
Το συγκρότημα αποτελείται από ανεξάρτητα, αμφιθεατρικά κτισμένα, στούντιο & διαμερίσματα, μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο. Πιο συγκεκριμένα έχει:

  • 6 studios, 4 εκ των οποίων μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 3 άτομα. Είναι εξοπλισμένα με πλήρη μικρή κουζίνα, τηλεόραση, κλιματισμό, χρήση κεντρικού χρηματοκιβωτίου, μπάνιο με ζεστό νερό όλο το 24/ωρο, ασύρματο internet, πάρκινγκ και μεγάλες βεράντες που έχουν θέα στο γραφικό κόλπο του Φάρου ή στον καταπράσινο κήπο, καθώς και στην Αντίπαρο.
  • 2 διαμερίσματα, που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 ή 4 άτομα. Είναι εξοπλισμένα με πλήρη κουζίνα, τηλεόραση, κλιματισμό, χρήση κεντρικού χρηματοκιβωτίου, μπάνιο με ζεστό νερό όλο το 24/ωρο, ασύρματο internet, πάρκινγκ και μεγάλες βεράντες που έχουν θέα στον καταπράσινο κήπο μας και στην Αντίπαρο.

Οι τιμές είναι αρκετά καλές, ιδίως για τα κυκλαδικά δεδομένα. Κυμαίνονται από 42€ έως 67€ την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, και κορυφώνονται στα 77€ έως 99€ (το μεγαλύτερο διαμέρισμα «Δαφνούλες») τον Ιούλιο και Αύγουστο.

O Φάρος

Ο Φάρος θεωρείται το ασφαλέστερο λιμάνι του νησιού, του οποίου και ήταν το επίσημο λιμάνι έως το 1883. Το όνομά του οφείλεται στην εγκατάσταση φάρου, στην είσοδο του λιμανιού για την ναυσιπλοΐα, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στα Ν.Α. της εισόδου του λιμανιού και παράπλευρα στο μοναστήρι του Σταυρού. Από εκεί η θέα προς τη Χρυσοπηγή και τα απέναντι νησιά είναι μαγευτική! Στην παραλία του Φάρου υπάρχει το πανέμορφο ξωκλήσι του Άι Γρηγόρη και το γραφικό εκκλησάκι του Άι Νικόλα. Ο Φάρος υπήρξε παλαιότερα, ζωντανός οικισμός αγγειοπλαστών με αρκετά αγγειοπλαστεία, τα οποία δυστυχώς σήμερα δεν λειτουργούν.

Στο χωριό υπάρχουν καφε-μπαρ και μίνι μάρκετ.

Τι άλλο θα απολαύσετε στην περιοχή

  • τις τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες: τη Φασολού, το Φάρο και το Γλυφό
  • το πιο πολυπερπατημένο μονοπάτι της Σίφνου από τον Φάρο στη Χρυσοπηγή. Εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής (1650), της πολιούχου της Σίφνου.
  • τα μονοπάτια προς το Κάστρο και τα Εξάμπελα.
  • μια βόλτα στα ερείπια από τις εγκαταστάσεις φόρτωσης μεταλλεύματος σε πλοία για τη μεταφορά του και επεξεργασία του στο Λαύριο.
  • τις γραφικές ψαροταβέρνες και τις παραδοσιακές ταβέρνες στην κεντρική παραλία.
  • την παραδοσιακή ταβέρνα στη παραλία Φασολού.

Πως θα φτάσετε{{{ map }}}
Για να φτάσετε στη Σίφνο και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι του νησιού, τις Καμάρες, στα δυτικά, θα πάρετε το πλοίο από τον Πειραιά. Υπάρχουν καθημερινά τουλάχιστον 2-3 δρομολόγια, ιδίως το καλοκαίρι. Εάν επιλέξετε το «γρήγορο» πλοίο, καιρού επιτρέποντος, σε 3 μόνο ώρες θα βρίσκεστε στην Σίφνο, ενώ με το αργό, θα χρειαστείτε 5 περίπου ώρες.

Βίλα Μαρία – Villa Maria – Sifnos

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024