Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την έξοδο αναζητά ο οίκος Pininfarina από τον Bollore και το ηλεκτρικό Bluecar

Την έξοδο αναζητά ο οίκος Pininfarina από τον Bollore και το ηλεκτρικό Bluecar

Προς διάλυση οδεύει -τυπικά τουλάχιστον- η κοινοπραξία που είχαν δημιουργήσει ο γαλλικός όμιλος και ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος "γύρω" από το ηλεκτρικό μοντέλο Bluecar, καθώς ο Pininfarina αναζητά αγοραστή για το μερίδιο του.

Την επιλογή να πουλήσει το 50% της συμμετοχής του στην κοινοπραξία που είχε δημιουργήσει με τον γαλλικό όμιλο Bollore για την κατασκευή του Bluecar, εξασφάλισε ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina, μετά από διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού οίκου, οι Pininfarina και Bollore δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ως προς τους στρατηγικούς στόχους του αυτοκινήτου δεδομένης και της διαφοροποίησης των επιδοτήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ιταλία και Γαλλία.

Κατ’ επέκταση, ο οίκος Pininfarina που έχει αναλάβει την σχεδίαση και την κατασκευή του αυτοκινήτου έχει τη δυνατότητα να πουλήσει το μερίδιο του στην κοινοπραξία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (από την 1η Μαρτίου 2011 έως τις 15 Μαρτίου 2013) έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Αν δεν ασκήσει αυτό το δικαίωμα μέσα στο παραπάνω διάστημα ο γαλλικός όμιλος Bollore αποκτά το δικαίωμα να αγοράσει το μερίδιο του οίκου Pininfarina έναντι του ίδιου ποσού και να αποκτήσει το 100% της κοινοπραξίας.

auto.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024